Politika

30 Australki konvertiralo na islam, inspirirao ih hrabar otpor Arapa u Gazi

Foto: Yeni Safak, Instagram

Pretežno muslimanski mediji javljaju o predivnoj vijesti sa dekadentnog Zapada. U gradu Melbourneu u Australiji skupina žena inspirirana hrabrošću i izdržljivošću Arapa u Gazi odlučila je svoj život posvetiti Allahu i konvertirati na islam. Društvenim mrežama kruži video turskog portala „Yeni Safak“ u kojemu se mogu vidjeti Australke, njih 30, kako u džamiji Meadow Heights recitiraju „šahadu“ – muslimansko očitovanje vjere koje se obavezno recitira na arapskom.

 

Promatrajući hrabre Arape kako se suprotstavljaju izraelskoj vojsci počele su proučavati islam što ih je u konačnici dovelo pred imama u džamiju gdje su izrekli svoju vjernost Allahu i njegovom sluzi i proroku Muhamedu. Jaqueline Retzack o svojem putu u islam rekla je sljedeće: „Dakle, osjećam se vrlo sretno i spokojno otkako sam se preobratila na islam prije dva tjedna. Odlučila sam se na taj potez zbog događanja u Gazi i htjela sam biti bliža islamu i Allahu.“ Svoju priču podijelila je i Christine Crnogorac: „Ideja islama i postojanje jednog Boga dirnulo me u srce i usadilo se u meni. Stanje u Palestini tjera me na plač gotovo svakog dana, ne znam što bih drugo rekla.“

 

Islamski portal „Muslim Mirror“, pišući o ovoj priči spomenuo je i američku blogericu i influencericu Abbey Hafez koja je prošla kroz slično iskustvo. Kao i 30 Australki, i kod nje je arapski otpor u Gazi igrao važnu ulogu u preobraćenju na islam. Gledajući slike iz pojasa Gaze, počela se zanimati za Kuran što ju je u konačnici odvelo u islam. Sada je aktivna i kao muslimanska influencerica te često progovara o svom obraćenju i novom životu u islamskoj vjeri. Abbey nije usamljena u svojoj priči, naime i kolegica tiktokerica Megan Rice također se preobratila, inspirirana Gazom i čitanjem Kurana.

 

Od početka rata u Izraelu početkom listopada ove godine, islam i Kuran postali su popularni među zapadnim tiktokerima i influencerima svih vrsta. Jedan od trendova na društvenim mrežama bilo je i čitanje poslanice Osame bin Ladena koja se svidjela brojnim mladima, kreatorima i konzumentima sadržaja na internetu. Mnogi su počeli „otkrivati“ Kuran i počeli poticati svoje pratitelje da daju priliku islamu. Radi li se samo o trendu ili su mladi zbilja pronašli duhovnost u islamu? Inspiracija Gazom ne zvuči kao solidan temelj za prihvaćanje islama, a s vremenom će i ta priča iščeznuti iz medija kada se rat završi, a nešto drugo će postati popularno. Hoće li tada moći tako jednostavno napustiti islam, onako kako su mu pristupili?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.