Politika

Čestitamo desetu obljetnicu referenduma o braku: 1. prosinca 2013. zaštićen brak od nasrtaja LGBT kulta

Foto: uimeobitelji.net

Prije deset godina udruga „U ime obitelji“ pod vodstvom dr. Željke Markić pokrenula je referendumsku inicijativu za ulazak definicije braka kao zajednice jedne žene i jednog muškarca u hrvatski ustav. Unatoč pritiscima iz medija i vlasti, narod je svojim brojnim potpisima podržao raspisivanje referenduma i onemogućio vladajućima manipulacije s nevažećim potpisima. Te 2013. godine na vlasti je bila „Kukuriku koalicija“ predvođena SDP-om Zorana Milanovića, ekstremno lijeva politička opcija koja je najavljivala legalizaciju takozvanog „istospolnog braka". Na Pantovčaku je tada stolovao Ivo Josipović, poznatiji u narodu kao Lignja ili Titov stražar. Neki su ga pak nazivali fikusom. Iz spomenutih epiteta možete sami zaključiti kakve je stavove imao bivši predsjednik Josipović i koliko ga je narod volio i poštovao. Ne treba posebno napominjati da su mediji pola godine provodili žestoku kampanju služeći se lažima i manipulacijama ne bi li glasače u prvom redu odvratili od davanja potpisa, a u drugom od glasanja „ZA“ na referendumu koji se unatoč predviđanjima političke elite i protunarodnih novinara ipak održao.

 

Referendum s pitanjem: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ bio je prvi narodni referendum u povijesti mlade hrvatske države, za sada i jedini kojeg su pokrenuli sami glasači. U proljeće 12. svibnja 2013. na 2000 lokacija u Hrvatskoj 6000 volontera počelo je prikupljati potpise građana, a time su krenuli i fizički napadi na štandove s knjigama potpisa i bijesna medijska kampanja protiv inicijative i dr. Markić koja je bila izložena najgnjusnijim napadima i omalovažavanjima od strane novinara gotovo svih medija u Hrvatskoj. Politička i medijska kampanja protiv inicijative u narodu je izazvala veliki revolt i s posljednjim danom prikupljanja potpisa građana 26. svibnja 2013. sakupljeno je ukupno 749 316 valjanih potpisa. Možete zamisliti koji je bijes zavladao unutar vladajuće većine i medija. Međutim, protivnici referenduma računali su na Ustavni sud u kojeg su se uzdali da će pitanje proglasiti neustavnim jer „krši ljudska prava“.

 

Potpisi za referendum predani su u Hrvatski sabor 14. lipnja, nakon velikog skupa i zajedničkog hoda hrvatskih obitelji s udrugom dr. Markić. U takozvanom „mjesecu ponosa“ hrvatski narod pokazao je što je pravi ponos i za koje se vrijednosti moramo zalagati. Potpise je preuzeo tadašnji predsjednik Sabora i predao ih Ministarstvu uprave kojem je na čelu bio veliki protivnik referenduma i zagovornik LGBT ideologije Arsen Bauk. Za vrijeme kada su se prikupljali potpisi, Bauk je otkrio medijima da u Hrvatskoj nema 3,75 milijuna birača kako se mislilo, već 4,51 milijun. Tako se broj potrebnih potpisa s 375 000 povećao na 451 000 (10% ukupnog biračkog tijela).

Nakon predaje potpisa uslijedila je dugačka procedura u kojoj su vladajući tražili načina kako zaustaviti referendum. Snovi LGBT vjernika i vladajuće ljevice srušeni su 28. listopada kada je Ustavni sud donio odluku kako pitanje nije protuustavno. Hrvatski sabor 8. studenog 2013. raspisuje referendum i time počinje druga faza blaćenja dr. Markić i udruge „U ime obitelji“. Gotovo sve nevladine udruge pokazale su svoje pravo lice, zagovarajući „vrijednosti“ LGBT kulta nasuprot tradicionalnom poimanju braka i obitelji. Parapolitičke udruge u sprezi s medijima te predsjednicima države i vlade nisu uspjeli spriječiti 66% izašlih birača da zaokruže „ZA“ i time zadaju težak udarac homoseksualnom lobiju u Hrvatskoj i nasrtajima na hrvatske tradicionalne i kršćanske vrijednosti. Na referendum je izašlo nešto manje od milijun birača, njih 946 433.

 

Arsen Bauk kasnije je priznao naum vladajuće većine da promijeni Obiteljski zakon i uvrsti istospolne parove u ravnopravan položaj s muškarcem i ženom u braku. Nedugo nakon referenduma, 2014. donesen je Zakon o životnom partnerstvu za istospolne parove koji je regulirao pravna pitanja po uzoru na brak muškarca i žene.

Nasrtaji LGBT kulta na tradicionalne vrijednosti u Hrvatskoj nisu završile 1. prosinca 2013. godine. Zakon o životnom partnerstvu, udomljavanje djece od strane homoseksualnih parova, slučaj Zambija 2023., stalna promocija LGBT propagande od strane medija, civilnih udruga i političara, postepeni ulazak sodomita u škole, kao što viđamo na Zapadu, te sve jači „transrodni“ pokret pozivaju nas na oprez i daljnju borbu za brak i obitelj koji su društveni i prije svega duhovni temelj ljudske civilizacije. Za one čitače ovog teksta koji pripadaju jedinoj pravoj vjeri, podsjećamo da će Sotonin posljednji napad na čovjeka biti usmjeren na uništenje obitelji. Onima koji ovu predzadnju rečenicu smatraju skandaloznom i neprimjerenom, poručujemo da nas nije briga za njihovo mišljenje.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.