Jedina prava vjera

Američki ratni veteran uništio sotonistički oltar postavljen u zgradi Kapitola države Iowa

Foto: Screenshot, The Post Millennial

Američki katolički i konzervativni komentator medijske kuće „Daily Wire“ Matt Walsh u svom podcastu „The Matt Walsh Show“, javnosti je prenio priču kako su sotonisti u državi Iowa izložili svoj oltar u zgradi Kapitola u glavnom gradu Des Moinesu. U ime slobode religije, sotonistima je dopušteno u Kapitolu vrijeđati i oskvrnjivati kršćanske vrijednosti. Uz menoru i božićno drvce, sotonisti su postavili oltar s likom Bafometa ogrnutim crvenim plaštem i lubanjom jarca prekrivenom zrcalima, uz pentagram i svijeće. Jedino što sotonistima birokrati Kapitola nisu odobrili jest prava lubanja jarca. Sve ostalo je dopušteno i legitimno, barem u očima radikalne ljevice i religijskih relativista koji ne razumiju razliku između religije i sotonizma koji je negacija religije i postoji isključivo kako bi se rugao kršćanstvu i štovao sotonu, u prkos Bogu.

 

Plan je bio da sotonistički oltar bude izložen dva tjedna, no jedan američki veteran odlučio je drugačije i napravio jedino što je mogao – uništio je oltar i obezglavio prikaz Bafometa s jarčevom lubanjom. Michael Cassidy, kršćanin i bivši vojni časnik glavu jarca potom je bacio u smeće. Svoj potez opravdao je antikršćanskim aktima državne vlasti i pozvao vjernike da se probude i ne dopuštaju izvrgavanje ruglu svoje kršćanske vjere, pogotovo u zgradi države Iowe. Suprotno stajalištima ljevice i sotonista, Cassidy smatra da sotoniste ne štiti prvi amandman o slobodi govora. Osnivači i utemeljitelji Sjedinjenih Država nikada ne bi dopustili oltar sotoni u državnoj zgradi ili bilo gdje na javnom prostoru, rekao je Cassidy. Kritizirao je i svoju subraću kršćane rekavši kako se moderni kršćani ponašaju mlako i slabo, usporedivši ih sa izrekom o žabi koja se polako kuha u loncu, nesvjesna što joj se događa.

Cassidy se nakon uništenja sotonističkog oltara predao policajcima koji su bili prisutni u zgradi, te je prekršajno optužen za svoj postupak. Sotonisti su također najavili i tužbu. „Vidio sam bogohulan kip što je u meni probudilo pravedan bijes. Moja savjest pripada Božjoj riječi, a ne birokratskim propisima i stoga sam djelovao.“, rekao je Cassidy.

 

Sotonist i osnivač udruge „The Satanist Temple“ (Sotonistički Hram) Lucien Greaves Cassidyjev čin nazvao je „kukavičlukom“ i činom protiv slobode i demokracije, a njegove su riječi prenijeli svi američki mediji koji su prenijeli priču. Zanimljivo je kako su novinari pristali na narativ sotonista kako su oni također ravnopravni sa svim ostalim religijama i imaju pravo napadati kršćanstvo i postavljati bogohulne oltare s likovima demona u javne zgrade. Republikanska guvernerka Iowe Kim Reynolds zauzela je pravi kukavički stav rekavši kako sotonistički oltar ima pravo biti izložen u zgradi Kapitola zbog slobode i vrijednosti demokratskog društva. Sebe smatra kršćanskom i jedino što je mogla predložiti bila je molitva i postavljanje jaslica kao protuteže sotonističkom oltaru. Upravo je ova reakcija guvernerke potvrdila Cassidyjevu tezu o kršćanskim kuhanim žabama.

 

Bivši mornarički pilot Američke vojske, ukoliko bude osuđen, biti će kažnjen novčanom kaznom do 2560 dolara, a predviđena je i maksimalna kazna zatvora od jedne godine. S obzirom da je zapadni svijet otišao toliko daleko u svojoj gluposti i apsurdnosti, nije isključeno da će u ime slobode i demokracije američki veteran odležati neko vrijeme u zatvoru zbog uništenja kipa demona. Mnogi kršćani i konzervativci već su uplatili novčana sredstva za sudske troškove i do petka 15. prosinca prikupljeni iznos bio je najmanje 40 000 dolara. Za njegovu obranu problematično je to što je američka vlada prepoznala sotoniste kao vjersku skupinu i izjednačila ih sa svim religijama u državi. Sprega ljevice i medija također mu neće ići u korist.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.