Politika

Buduća premijerka Sandra Benčić pruža otpor: Ovu noć će stajati i neće spavati!

Foto: Screenshot, Možemo!, X

Ne tako davno prijavili smo se za newsletter stranke opasnih namjera Možemo! kako bismo bili u toku sa svim novostima u vezi naših zelenih partizana na vlasti u gradu Zagrebu, a moguće i u državi ako narod u potpunosti izgubi razum. Danas, točno u 14.55 primili smo poziv na mobilizaciju i otpor Plenkovićevoj vlasti i imenovanju Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Mail naslovljen „Vrijeme je za otpor (sličica stisnute šakice) Stajat ćemo na Markovom trgu cijeli dan i noć!“ sigurno je inspirirao mnoge možemovce koji sanjaju o novim revolucijama. Sada im se konačno pružila povijesna prilika da stanu uz pravnicu Sandru, kapitalisticu Uršu, najdoktoricu Ivanu i ostale istaknute hodočasnike Trnjanskih kresova. Nasljednici izvornih zaštićenih najmoprimaca pružit će otpor kakav svijet nije vidio još od legendarnih pobjedonosnih partizanskih povlačenja uz teške gubitke tijekom Drugog svjetskog rata u sukobima s Nijemcima i ustašama.

 

Na Markovom trgu ovu noć odigrat će se velika bitka za Možemo!, nakon ponovne okupacije Zagreba 2021. godine, možemovci ovim prosvjedom, ispričavamo se, otporom, najavljuju skoru pobjedu na parlamentarnim izborima čime bi nas konačno oslobodili okova fašizma i homofobije koji guše Hrvatsku i tjeraju mlade iz zemlje. Svoj otpor Sandra je također nazvala i bdijenjem što malo podsjeća i na katoličke prakse. Radi li se tu o klerofašističkom utjecaju njezinog prastrica i svećenika Franje ili Senfovog strica Ive, također svećenika, ali i glavnog tajnika biskupske konferencije Bosne i Hercegovine? Hoće li uz bdijenje izmoliti i krunicu? Ništa nije isključeno, Senf je nedavno s Kaptolom potpisao gradnju novih crkvi u Zagrebu, a nedavno obraćenje Jože Manolića primjer je kako nikada nije kasno vratiti se u krilo Katoličke Crkve. Bdijenje pored crkve s grbom koji ima prvo bijelo polje na trgu sveca biti će prekrasna slika za one koji će ovu noć pružiti otpor stajanjem i nespavanjem. Pitanje je i hoće li biti bubnjeva, onih s krunice ili s Majinog prosvjeda? Ako je bdijenje, hoće li okupljeni biti tiho? Hoće li im policija dopustiti buku tijekom noći? Puno je pitanja na koja želimo saznati odgovor, a kada bi autor ovog članka bio nezaposlen i član neke civilne udruge, i sam bi došao pružiti otpor na Markov trg i upoznati se sa narodnim herojima. Što se neće dogoditi? Gotovo smo 100% sigurni da nitko od „klečavaca“ neće doći provocirati i ometati Sandrin prosvjed, tj. otpor, ne, bdijenje!

 

„Vrijeme je za otpor!“, poruka je koja je snažno odjeknula Zagrebom, a nekolicina građana već je došla pozdraviti Sandru čiji diplomski rad još uvijek tražimo. Od tete Dragice za koju ne znamo je li zaštićeni najmoprimac ili ne, Sandra je dobila čokoladu te joj se zahvalila riječima: „Trebat će nam snage do sutra ujutro“. Stajanje na trgu cijelu noć za većinu možemovaca predstavlja fizički napor kakav u životu nisu iskusili, ali imaju iskustva u valjanju po asfaltu i svađanju s građevinskim radnicima. Sjećate li se Senfa 10 godina mlađeg u bitci za Varšavsku? Bili su to dani ponosa i slave!

Petnaestak veličanstvenih možemovaca snimilo je i spot za mobilizaciju, pozvavši građane da im se pridruže u molitvi, ne, bdijenju na Trgu sv. Marka. U tu svrhu napravili su i tri transparenta, jedan o Josipi Rimac, drugi o Zdravku Mamiću, a treći o Turudićevom bratiću. Izrada transparenata također je jedan od zanata koji su ekstremni ljevičari okupljeni u platformi Možemo! doveli do savršenstva, čemu nam svjedoče originalni uradci svake prve subote u mjesecu. „Čuli smo bijes građana zbog Plenkovićeve odluke o Turudiću“, napisali su nam partizani duginih boja. Nadamo se samo da svojom ratničkom retorikom nisu uplašili Gogija Bosanca koji bi se mogao pozvati na priziv savjesti i ne doći na noćni otpor. Na kraju, Sandra je pozvala građane da ih dođu podržati, mahnuti im ili donijeti vode kako bi izdržali 22-satni otpor na trgu. Zašto bi se okupljeni možemovci s plaćama preko 2000 eura opskrbili s potrepštinama kada mogu uzeti, odnosno zatražiti od naroda vode, čokolade ili kakav veganski proizvod.

 

Sandra iz zlatarskog kraja ovako bijesna nije bila od zambijske avanture njezinih simpatizera prošle godine, kada je svoju uznemirenost, da ne kažemo strah, demonstrirala snažnim gestikulacijama rukama i munjevitim skidanjem naočala s nosa. Nešto slično tom ponašanju vidjeli smo i kada je branila interese i snove bangladeških šivača u Hrvatskom saboru. Boji li se Sandra da bi Turudić mogao istražiti Sud u Zlataru, ili pronaći njezin diplomski rad? Čovjek koji je poništio komunističku presudu bl. Alojziju Stepincu za ovu skupinu boraca mora predstavljati opasnog čovjeka. Sutra ćemo vidjeti rezultate otpora stajanjem i nespavanjem na trgu, a do tad, dragi možemovci, neka vas čuva i prati zagovor bl. Alojzija i sv. Marka na čijem ste se trgu okupili!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.