Politika

Davor Božinović iznenada postao desničar: Duge cijevi i Domovinski rat osvanuli na njegovim profilima

Foto: Davor Božinović, X

Tko još nije čuo, 17. travnja 2024. godine su parlamentarni izbori, što znači da HDZ pojačava svoju domoljubnu retoriku. Spomen prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana raste kao Bitcoin u najboljim danima, Domovinski rat prelazi preko Plenkovićevih usta kao Bruxelles i Europska komisija u razdoblju kada nema izbora, a povodom blagdana Uskrsa sve crkve i katedrale koje će imati kamere uloviti će HDZ-ovce u pokušaju križanja na početku i na kraju mise. Na velebnom predizbornom skupu Andrej je glasno zagovarao neradnu nedjelju i misu s obitelji, iako su mu Istanbulska konvencija i Zakon o životnom partnerstvu važniji od Deset Božjih zapovijedi. Nema sumnje da ćemo do 17. travnja vidjeti na stotine HDZ-ovaca u društvu hrvatskih biskupa, ispod hrvatskih stjegova, na braniteljskim komemoracijama i u društvu svoje djece koja će dobro doći kao dokaz da su Bog, obitelj i domovina na prvom mjestu.

 

Da je predizborna kampanja itekako krenula i prije nego što je objavljen datum izbora, svjedoči nam ministar unutarnjih poslova i jedan od najkarizmatičnijih Andrejevih ljudi – Davor Božinović. Taj heroj iz razdoblja velike covid krize koja je zamalo desetkovala čovječanstvo iznenada je počeo objavljivati prilično desničarski sadržaj na svojim društvenim mrežama, da ne kažemo ekstremistički. Davor je postao štovatelj sv. Josipa, viđen je u društvu biskupa i svećenika, te je pojačao svoju retoriku prema ilegalnim migracijama. U trenutcima kada su se migranti i krijumčari zalijetali u hrvatske policajce na zagrebačkoj Kustošiji, nije bi tako glasan, gotovo pa se nije ni obraćao medijima. Međutim, stvari su se promijenile, stigli su izbori i unatoč tome što se HDZ ne usuđuje doslovno provoditi Zakon o nadzoru državne granice, Božinović se pohvalio fotografijom sa specijalnom i interventnom policijom naoružanom dugim cijevima. Nedugo nakon te objave sa prvih linija, Davor je viđen i u društvu generala Gotovine prilikom obilježavanja neke od obljetnica Bojne Zrinski i 1. Hrvatskog gardijskog zdruga. Tada je Božinović zagrlio Gotovinu, a sasvim slučajno netko je to fotografirao i Davoru poslao slike. Prije 15-20 godina Davor bi one specijalce s granice slao u potragu za Gotovinom ne bi li ga priveo ruci pravde u Haag. Potom je Davor s Hrvatima podijelio još jednu fotografiju s policajcima u nadzoru granice. Opet je bio na prvoj liniji, veći desničar i zaštitnik državne granice od Grmoje, Raspudića, Penave ili Mlinarića. Mnogo je objava na Božinovićevom X profilu u zadnjih par tjedana. Evo, ima i jedna povodom obilježavanja osnutka Jedinice za posebne zadatke Rakitje! Nalazimo tu i dijasporu, još fotografija s hrvatskim zastavama, ispred grobova i spomen obilježja hrvatskim žrtvama raznih ratova i režima. Ukratko, Davor je postao pravi influencer, što mu i piše u opisu profila na X-u. Kakav šaljivdžija! Mladi će ga sigurno prepoznati kao dio ekipe.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.