Politika

Europski birokrat kojeg nitko ne zna, niti ga je izabrao, prijeti Elonu Musku i njegovoj platformi X

Foto: Elon Musk, Thierry Breton, X

Član Europske komisije, dakle velika ličnost, jedan od bogova s Olimpa Europske unije, Thierry Breton poslao je pismo Elonu Musku upozoravajući ga da se bivšim Twitterom, sadašnjim X-om, šire dezinformacije o Hamasovom terorističkom napadu.

 

Nevjerojatno, na velikoj društvenoj mreži sa stotinama milijuna korisnika ponekad se ne prenese istina ili se objavi lažna informacija. Inače, Breton je autor važnog dokumenta, po važnosti odmah nakon američkog ustava i Magna Charte, pod nazivom Digital Services Act koji propisuje razna ograničenja, zabrane, obaveze i prijedloge za borbu protiv takozvanih dezinformacija. Do kuda seže Bretonova mudrost govori i činjenica da se, između ostalog, referirao i na sadržaj video igara koje se predstavljaju kao snimke rata u Izraelu. Europski komisionar zbilja zna prepoznati prioritete u svojoj karijeri o kojoj gotovo nitko ništa ne zna. Ako vas zanimaju bezlični EU birokrati, guglajte tko je Thierry, mi nećemo.

 

Nadalje, Thierry savjetuje Musku da promptno poduzme mjere za suzbijanje objava neistinitog sadržaja, uključi policiju i Europol u postupak, te da se javi njegovom timu i izvijesti o poduzetim mjerama. Ukoliko se Musk ne primi posla unutar 24 sata, Thierry i njegov tim osvetnika pokrenut će istragu i kazniti X velikom novčanom kaznom. Europljani su zbunjeni i zabrinuti oko promjene pravila korištenja platforme, kaže Thierry. Uz visoke cijene energenata, inflaciju, male plaće, skupu hranu i visoke troškove života, uvjeti korištenja X-a svakako nas okupiraju svaki dan i sa strepnjom otvaramo aplikaciju na mobitelu strahujući koja će nas dezinformacija prva povrijediti.

 

Kako će Musk reagirati? Zna li Elon tko je Thierry? Hoće li Elon opet zaposliti vojsku fektčekera koji su godinama čuvali naše oči od neistina? Što je sa sljedećim lansiranjem u Space X-u, je li se zaustavila pokretna traka u Tesli dok se ne riješi ovaj problem? U svakom slučaju, zahvaljujemo Thierryju što stoji na braniku istine.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.