Kultura

Faktiv: Trans žene nam ne otimaju „ženskost“

Foto: Screenshot, fAKTIV, X

Približavamo se 8. „martu“, danu kada feministi oba spola i svih postojećih i onih rodova koji će tek nastati marširaju noću protiv patrijarhata i muškaraca koji kuju urote protiv žena i njihovih prava. Provodeći previše vremena na X-u i pišući o ljevici koja gubi kompas eksponencijalnom brzinom, naišli smo na stranicu udruge koju vjerojatno plaćaju porezni obveznici ili u najmanju ruku norveško, nizozemsko ili švedsko veleposlanstvo, te druge strane udruge. Riječ je o zajednici nesretnih žena koja se naziva „Faktiv“, odnosno „feministički kolektiv“. U opisu udruge na društvenim mrežama stoji kako se bore za „radnička i socijalna prava žena, protiv rodno uvjetovanog nasilja prema ženama“, te se zalažu za „reproduktivna i seksualna prava“, u prijevodu, za neograničeno ubijanje vlastitog potomstva i promociju promiskuiteta kao načina emancipacije i osnaživanja žena. U svojim nastupima, prosvjedima i pojavama u javnosti i pred medijima krasi ih agresivnost, ogorčenost svijetom oko sebe i stalni iracionalni strah od fiktivnog tajnog muškog društva koje sve žene želi svesti na kućanice zarobljene u obiteljskom domu i prisiljene na rađanje i odgajanje djece, bez ikakvih prava na izbor. Vole se i oblačiti u kostime HBO-ove serije „Sluškinjina priča“, želeći tako društvu skrenuti pozornost na problem koji je na Zapadu stvaran upravo kao i ta izmišljena serija.

 

Feminizam je doživio svoj evolucijski kraj, ili bolje rečeno krah. Danas su i muškarci žene, često i bolje „žene“ od samih žena. „Trans“ žene, odnosno transvestiti kako smo ih nazivali prije nego što nas je zapljusnula rodna ideologija sa Zapada, bolje su „sportašice“ od „cis“ žena, sve više osvajaju titule „miss“ kao „najljepše“, a u bilo kojoj kategoriji pri samom su vrhu naj „žene“ u bilo čemu. Oni kojima je ovo previše i nisu još upoznati sa svim terminima 2SLGBTQQIPAA+ ideologije, preporučamo da prestanu ovo čitati. Imate sigurno pametnijeg posla, a ovdje pišemo o svakakvim glupostima s ljevice. Ako nekim čudom znate definirati sva ova slova i brojke iz navedenog akronima, pokušajte držati korak s budalaštinama i izmišljotinama moderne neomarksističke ljevice duginih boja.

 

Na Facebooku i X-u, mrežama na kojima treba što manje boraviti, udruga „Faktiv“ objavila je sljedeći tekst: „Osmi mart ilitiga Međunarodni dan žena idealan je povod za postaviti ono popularno pitanje – a tko je uopće danas žena? Brani li netko ženama da se ženama zovu, rađa li se ženom ili postaje, može li svatko za sebe reći - žena sam! Ili možda – nisam žena? Postaju li majke roditelj 1, postaju li žene cis žene, tko spominje žensko ime uzalud, a tko ga zatire? Nije život jedna žena, ali život jedne žene, kao i njeno tijelo, bez i sa maternicom, bez i sa menstruacijom, oblikuje višak rada, onog kod kuće i onog na poslu, briga i njega za mlado i staro, strah na ulici i strah u kući, seksizam u medijima i seksizam na poslu. Često i pokoji šamar, prstohvat pasivne agresije i kontrole, neizgovoreni i izgovoreni ultimatum, usputna prijetnja. Kako nam strane radnice ne otimaju posao, tako nam ni trans žene ne otimaju "ženskost". Kako nam migrantkinje ne otimaju zemlju, tako nam ni trans žene ne otimaju feminističku borbu. Ponosne smo što Osmog marta marširamo i kao trans žene i sa trans ženama, jer feministička borba je jedna jedina, uključiva. I gotovo.“

 

Eto, pa neka netko kaže da feminizam nije mrtav. Riječ „žena“ izgubila je svako značenje, barem na Zapadu i u dijelu ove progresivne ljevice u Hrvatskoj. Međutim, možda ipak ima nade za spas feminizma jer je pitanje „trans“ žena pokrenulo građanski rat među feministicama. Ima onih zadrtih i nazadnih feministica koje nikada nisu prihvatile transvestite u svoje redove. Najpoznatija „transfobkinja“ u svijetu je spisateljica J. K. Rowling, inače ljevičarka po uvjerenju, koju su tolerantna napredna ljevica i 2SLGBTQQIPAA+ kult odlučili „otkazati“ zbog njezinih stavova kako muškarac ne može biti, niti postati žena. U Hrvatskoj je tu ulogu na sebe uzela Marijana Bijelić, feministica i radikalna ljevičarka, koja je nedavno sudjelovala na tribini „Što je žena?“ nakladničke kuće „Salesiana“ koja je prevela knjigu istoimenog naziva američkog katoličkog i konzervativnog komentatora Matta Walsha, najpoznatijeg „transfoba“ u svijetu. Događa li se vjerski raskol unutar 2SLGBTQQIPAA+ religije, hoćemo li dobiti podjelu poput one u islamu na šijite i sunite, u ovom slučaju na one koji vjeruju u postojanje žene i one koji smatraju da žena može imati muški spolni organ? Revolucija jede svoju djecu, kao što se kaže za onu Francusku s kraja 18. stoljeća. U ovom slučaju feministice su simbolično na giljotini odrubile glavu pojmu – žena.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.