Politika

Francuska zabranila prosvjede potpore Palestincima

Foto: Wikipedia

Nakon što je palestinska teroristička organizacija Hamas iz pojasa Gaze u subotu 7. listopada napravila masakr nad židovskim civilnim stanovništvom, prema posljednjim podacima broj ubijenih porastao je na 1200, u mnoštvu europskih i američkih gradova propalestinski prosvjednici i sami Palestinci izašli su na ulice i otvoreno slavili najveći pokolj nad Židovima nakon Drugog svjetskog rata. U Francuskoj su vlasti odlučile zabraniti takve prosvjede zabrinuti za sigurnost svojih židovskih građana. Tu odluku donio je ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin te dodao će svi prekršitelji biti uhićeni.

 

Od dana terorističkog napada, Francuska je zabilježila mnoštvo antisemitskih incidenata u zemlji, uključujući i nasilje. Osim brojnog muslimanskog stanovništva, malo je poznato da je Francuska dom i mnogih Židova u Europi. Ministar Darmanin rasporedio je oko 10 000 policajaca na 500 lokaciju u državi, pretežito oko sinagoga i židovskih škola. Uhićeno je više od 20 osoba, a u školama su zabilježeni incidenti maltretiranja židovske djece od strane svojih muslimanskih školskih kolega. U Velikoj Britaniji antisemitski incidenti su se utrostručili, a u ostalim dijelovima Europe, SAD-a i Australije muslimani različitih nacija skandirali su protiv Židova, pozivali na njihovo istrebljenje i sukobljavali se s policijom. Društvene mreže prepune su prizora pripadnike religije mira kako otvoreno i s oduševljenjem pozdravljaju Hamasov teroristički napad na civile, žene i djecu.

 

Vjerojatno najšokantniji prizor potpore Hamasu i Palestincima koji podupiru takav način borbe za državu bio je proglas američke rasističke i marksističke udruge Black Lives Matter iz Chicaga koji su iznijeli svoju podršku Palestini riječima I stand with Palestine uz sliku vojnika Hamasa na paraglajderu, aludirajući na masakr 260 nedužnih sudionika glazbenog festivala u pustinji nedaleko granice Gaze. S eskalacijom sukoba antisemitski ispadi i nasilje nad Židovima na Zapadu zasigurno će se intenzivirati s obzirom na velik broj muslimana koji žive u Europi, poglavito u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.