Politika

Gal Gadot će Hollywoodu prikazati Hamasove zločine od 7. listopada

Foto: jewishnews.co.uk

Prema pisanju izraelskih i američkih medija glumica Gal Gadot (38) i njezin muž Yaron Varsano, izraelski državljanin i trgovac nekretninama, u suradnji s izraelskim redateljem i oskarovcem Guyem Nattivom prikazat će snimke Hamasovih zločina nad Izraelcima od 7. listopada ove godine, želeći time ukazati na uzroke rata u Gazi. Snimke su u javnost pustile Izraelske obrambene snage (IDF) preko svog glasnogovornika admirala Daniela Hagarija. Video Hamasovih zločina nad 1400 izraelskih civila, žene i djece trajat će 47 minuta i bit će prikazan pred odabranom holivudskom publikom. Redatelj Nattiv sebe smatra humanitarcem i zagovornik je političkog rješenja palestinskog pitanja u obliku stvaranja dvije države. Na ovaj potez potaknula ga je indiferentnost i brzi zaborav svjetske javnosti na stradanje izraelskih civila nakon čega je izraelska vojska krenula u opći rat protiv Hamasa. „Kao filmaš, zakleo sam se da ove snimke zločina od 7. listopada neće biti zaboravljene i da će ih svijet vidjeti“, rekao je Nattiv i dodao: „Zato što je krenulo poricanje – nije istinito, istino je… ne možemo u tišini to gledati.“ Snimku Hamasovih zločina već su gledali parlamentarci izraelskog Knesseta koji su je opisali duboko uznemirujućom. Mnogi je nisu mogli pogledati do kraja.

 

Još nije poznato kada i gdje će se prikazivati film, ali bit će prisutne mnoge holivudske zvijezde i javne ličnosti. Lista još nije zaključena, no vjerojatno će biti oko 120 gledatelja. Glavna organizatorica Gal Gadot jedna je od 700 potpisnika holivudske izjave o osudi Hamasovih zločina i potpori Izraelu. Od poznatijih imena, među potpisnicima su: Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer i Michael Douglas. Mnogi potpisnici su i sami židovskog porijekla. Izjavu je sastavila neprofitna organizacija „Creative Community for Peace“. Osim osude zločina i potpore Izraelu, u izjavi se poziva i na prepoznavanje dezinformacija iz Irana i arapskog svijeta koji želi uništenje države Izrael.

 

Glumica Gadot ujedno je i model, osvojila je titulu Miss Izraela 2004. godine. Odmah nakon toga stupila je u izraelsku vojsku gdje je odslužila obavezan vojni rok od dvije godine za žene. Muškarci služe tri godine. Nakon vojske posvetila se glumačkoj karijeri, a najpoznatija je po ulozi Wonder Woman u DC filmovima. Udala se 2008. i majka je troje kćeri. Posjeduje crni pojas u borilačkim vještinama karate i Krav Maga. Časopis Time 2018. uvrstio ju je na listu 100 najutjecajnijih ljudi svijeta, a dvaput se našla na popisu najplaćenijih glumica.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.