Politika

Gradonačelnik Senf i buduća premijerka Sandra čestitali Božić!

Foto: Screenshot, Možemo!, X

Dva najjača aduta i najljepša lica stranke opasnih namjera Možemo!, Sandra i Senf uputili su čestitku svojim članovima i građanima Zagreba i Hrvatske, ali u prvom redu katolicima, povodom blagdana Božića i rođenja Isusa Krista. Možda smo u krivu i većina možemovaca su katolici? Nadamo se da se nevjernici u stranci neće uvrijediti. Nedavno smo svjedočili pravom božićnom čudu kada se bivši komunistički dužnosnik i uvjereni ateist i marksist Josip Manolić u 103. godini života vratio u okrilje Katoličke crkve, ispovjedivši se i primivši posljednju pomast za susret sa živim Bogom nakon smrti. Stoga, ima nade i za Senfa koji je u katoličkom braku i ima strica koji svakodnevno moli za njegovo obraćenje. Svećenikom u obitelji pohvalila se i Sandra za koju se također nadamo da će se odreći modernih hereza i krivovjerja i obratiti u jedinu pravu vjeru – onu katoličku.

 

S ovim lijepim željama, predstavimo Sandrinu i Senfovu čestitku. Iznenađujuće, nisu je snimili na Jakuševcu, nego na Tomislavovom trgu koji je trenutno najosvjetljeniji i najljepši trg u gradu Zagrebu. I s najmanje smeća! „Pozdrav svima!“, prvi je započeo Senf, ne dajući ženi da u nečemu bude prva za promjenu. „Faljen Isus i Marija“ bio bi primjereniji pozdrav kada se upućuje katolička čestitka, no ne trebamo biti prestrogi. Sandra je božićnu čestitku započela sa političkom porukom i govorom o sljedećoj godini koja donosi puno izazova i borbe za bolji i sigurniji život građana u kojem su svi jednaki i tako dalje, i tako dalje… Odličan početak božićne čestitke! Nakon Sandre, uključio se Senf i poželio nam puno ljubavi, topline i društva naših bližnjih. Tada nam je poželio „Sretan Božić“, a Sandra je potom veselo uskočila: „… i sretna Nova godina!“

 

Oko ove čestitke javnost je podijeljena, a vjerujemo i članovi stranke opasnih namjera. S političke desnice Sandri i Senfu upućuju se kritike zašto čestitaju Božić kada ga ne slave i imaju negativan stav prema vjernicima, molitvi na javnom mjestu, Katoličkoj Crkvi i kršćanstvu općenito. Kada bismo udarili glavom u zid i prouzročili si teško oštećenje na mozgu, postali bi ljevičari i glasači Možemo! i ova bi nas čestitka mogla uvrijediti. U prvom redu zato što postoji, a živimo u sekularnoj državi. Zatim, zašto se nije koristio termin blagdani, ili još bolje praznici, kako bi čestitka bila inkluzivnija i obuhvatila sve ljude? Ovo je teški gaf Sandre i Senfa, ako gledamo iz pozicije ekstremne ljevice. Je li ovo nagovještaj obraćenja najviših dužnosnika stranke i potpuna izdaja ideala i vrijednosti glasača Možemo! koji vjeruju u ništavnost i besmislenost života? Nedavno smo svjedočili i potpisu ugovora s Kaptolom oko izgradnje ili rekonstrukcije 10 crkvi u gradu Zagrebu. Gledano iz hrvatske i katoličke perspektive ova čestitka je znak nade. Iz perspektive uvjerenih možemovaca i većih senfova i sandri od samoga Senfa i same Sandre, ovo je u najmanju ruku zabrinjavajuće i napad na sekularnost države.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.