Politika

Guverner Floride Ron DeSantis omogućio smrtnu kaznu za pedofile

Foto: fox13news.com

Republikanski predsjednički kandidat i guverner Floride Ron DeSantis u svibnju ove godine potpisao je zakonski akt 1297 kojim bi se pedofilima mogla izreći smrtna kazna za silovanje i napastovanje djece mlađe od 12 godina. Otkako je na vlasti u Floridi, DeSantis je svojim zakonskim odredbama i strogim kaznama za dilere, ubojice i pljačkaše snizio stopu kriminala u zemlji, što se ne može reći za demokratske guvernere u SAD-u u čijim je zemljama kriminal u ogromnom porastu. Mjesec dana ranije potpisao je i zakon kojim je dovoljno 8 od 12 glasova porotnika za dodjeljivanje smrtne kazne. Prije toga, za odluku o smrtnoj kazni bila je potrebna jednoglasna odluka.

 

Šest mjeseci kasnije tužiteljstvo države Floride zatražilo je smrtnu kaznu za osuđenog pedofila koji je seksualno zlostavljao dijete, na temelju zakonskih akata koje je ranije potpisao DeSantis. U objavi na X-u guverner Floride napisao je: „Danas, Ured državnog tužitelja Petog okruga objavio je da će zatražiti smrtnu kaznu u slučaju seksualnog napastovanja djeteta ispod 12 godina života. To će biti prvi slučaj za američki Vrhovni sud nakon što sam potpisao zakonski akt kojim se otvorila mogućnost da se pedofilima dodijeli smrtna kazna.“

Pedofil Joseph Andrew Giampa (36) osuđen je po šest točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djeteta i po tri točke za silovanje. Državni odvjetnik William Gladson, zadužen za slučaj Giampe, zatražit će smrtnu kaznu zbog ozbiljnosti zločina i mogućnosti koju mu je dao guverner. Giampa je uhićen 2. studenog 2023. kada su pripadnici policije okruga Lake stigli u kuću osumnjičenika ne bi li ga ispitali, prilikom čega su otkrili snimku zlostavljanja na kojoj se mogao vidjeti i sam počinitelj.

 

Guverner DeSantis smatra da će njegov zakon otići do Vrhovnog suda koji će ga pokušati srušiti: „Spreman sam se boriti s Vrhovnim sudom kako bi srušio sudske presedane koji su nepravedno štitili silovatelje pedofile od smrtne kazne i time oduzeli žrtvama i njihovim obiteljima pravo na ultimativnu kaznu za najgore moguće zločine.“ Prije ovog slučaja, smrtna kazna dodjeljivala se samo ubojicama. Na red su došli i pedofili koji ju svakako i zaslužuju. Neki bi rekli i više od ubojica.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.