Politika

Homoseksualac Gordan Bosanac traži od Hrvatske da prizna homofobnu Palestinu

Foto: Snimka zaslona, Gordan Bosanac, X

Stranka opasnih namjera Možemo! koja upravlja gradom Zagrebom na radost svih lijevih civilnih udruga i 2SLGBTQQIPAA+ kulta, poznata je po svojem zalaganju za sve druge i drugačije, za tuđe interese i prava drugih naroda. Po uzoru na zapadnu ljevicu, stranci Možemo! izuzetno je stalo do formiranje nekakve palestinske države koja nije ni po volji samih Arapa na tom području. Takozvano „rješenje dviju država“ Arapi su redovito odbijali kroz povijest, tražeći da država Izrael nestane, a zajedno s njom i svaki Židov. Međutim, ono što nitko u diplomaciji nije uspio napraviti u proteklih gotovo 100 godina, sada će pokušati lokalna stranka iz Zagreba koja se muči s komunalnim i gospodarskim problemima jedne male europske metropole.

 

Upravo smo svjedočili nevjerojatnom prizoru u Hrvatskom saboru, Gordan Bosanac, profesionalni homoseksualac i član stranke koja prezire teokraciju, založio se za hrvatsko priznanje države Palestine. Kao najveći pacifist u „regionu“ i dugogodišnja perjanica Benčićkinog Centra za mirovne studije, Gogi je strastvenim govorom u Saboru očitao moralnu lekciju hrvatskoj vladi i zatražio od nje da konačno prizna državu kojoj nitko ne zna ni nacrtati granice. S kime bi točno u toj novoj državi Palestini Hrvatska surađivala i otvorila veleposlanstva i konzulate, teško je predvidjeti. S Hamasom, Fatahom, Islamskim džihadom ili Palestinskom samoupravom? Sve navedene političke organizacije ujedno su i radikalni pokreti, odnosno do kraja pojednostavljeno i skraćeno – teroristi.

Gordan, koji bi u Gazi ili na Zapadnoj obali zbog svojih seksualnih opredjeljenja poletio s krova prema asfaltu, u Saboru je na sebi svojstven način objasnio prisutnim zastupnicima i hrvatskoj javnosti kako je rat u Gazi proizvod sukoba ekstremnih radikalnih opcija s obje strane. Vidite, dragi čitatelji, vlada Izraela i vlada Gaze, a to je teroristička organizacija Hamas, potpuno su jednake, po onoj istoj formuli Centra za mirovne studije kako su u svakom ratu jednako odgovorni i krivi svi uključeni. Primjera radi, naš Domovinski rat nije nikakva iznimka. Dva divlja režima se potukla, kao i danas u Gazi.

 

Homoseksualac Bosanac iz nama nepoznatih razloga, a vjerujemo i kako bi si najbolji politolozi s time razbijali glavu, izrazito je posvećen palestinskom pitanju i stvaranju države istoimenog naziva. Arapi u Gazi i na Zapadnoj obali vrlo su religiozni i strastveno posvećeni ubijanju homoseksualaca i Židova podjednako, no Gordanova ljubav izgleda da nema granica. Kada bi se i formirala država Palestina, ona bi vrlo vjerojatno bila izrazito islamska, na štetu demokracije i sekularnosti kakvu poznajemo na Zapadu. Vlast u bilo kakvoj palestinskoj državi najvjerojatnije bi opet preuzela neka teroristička organizacija posvećena ubijanju Židova i uništenju izraelske države. Međutim, Gordan voli, on je jednostavno takav.

 

Španjolska, Irska i Norveška će priznati Palestinu, naglasio je Gogi u Saboru, kao da je to argument sam po sebi, neoboriv i jasan znak da to isto mora napraviti i Hrvatska. Palestina nije Hamas, tvrdi Gordan, očito uvjeren da će se u novoj državi bez Hamasa u Khan Yunisu povodom međunarodnog priznanja Palestine održati i prva „parada ponosa“ palestinske LGBTIQ+ zajednice. Hrvatska se mora snažno investirati u palestinsko pitanje i doprinijeti miru na prostoru Gaze, kaže Gordan. Evo, Rafalei samo što ne polete spriječiti Izraelsko ratno zrakoplovstvo u zračnim napadima na Hamasove teroriste. Diplomatski zbor već šalje tim u Washington i Tel-Aviv dovesti u red američku i izraelsku administraciju. S obzirom na to da je Gogi pacifist koji se plaši oružja, umjesto u Rafaleu na stražnjem sjedalu, može se priključiti našoj diplomaciji koja će implementirati njegov plan za mir na Bliskom istoku. A i hrvatskom pilotu sigurno ne bi bilo ugodno imati Gordana iza leđa.

 

Na kraju, Gordan je sve pozdravio starim palestinskim pozdravom „Salam li-Filastin“ i još starijim židovskim „Shalom Yisrael“. Na konferenciji za medije Bosanac je nastavio sa svojom borbom za palestinsku državu koja ubija homoseksualce i prakticira javnu molitvu na trgovima. Od Ministarstva vanjskih poslova zatražio je da osigura financijsku i humanitarnu pomoć za Gazu i institucije UN-a koje redovito Hamasu isporučuju hranu, lijekove i novac. Imamo priliku financirati terorizam, zašto to ne činimo? Bosanac je ponudio i svoje veze iz civilnog društva za pomoć Gazi, tamo ima mnogo „stručnjaka“ koji su voljni pomoći. Misli li Gordan na „Zagreb Pride“ ili udrugu „Domino“ koja ima bliskoistočna iskustva, naprimjer organiziranje arapskih „queer“ festivala? Šteta što Možemo! nije ostvario veći izborni uspjeh kako bi se proveo najvažniji hrvatski vanjskopolitički nacionalni interes – neovisna Palestina, u nekim granicama i s nekakvom vlašću. Ne pitajte zašto. Eto, zato!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.