Politika

„Hvala Bogu, nisam u Hrvatskoj“, kaže Vlatka Pokos, a i Hrvati se s time slažu

Foto: Vlatka Pokos, Instagram

Izvanredna vijest! Bombastično! Šokantno, pogledajte ovo! Prekrasna Vlatka je u Dublinu! Mediji su poludjeli zbog objave Vlatke Pokos na Instagramu. Ella Dvornik je prestala plakati, a njena mama Danijela zasad nije pokazala gdje je još izgubila koju kilu, pa je u tu prazninu uskočila Vlatka s videom iz Dublina i opisom „Novi počeci“. Pjevačica, voditeljica, u narodu poznata kao sponzoruša prve klase, nebitna javna ličnost, antifašistkinja i podnositeljica kaznenih prijava protiv ustaških brodova „intrigirala“ je svoje „fanove“ na Instagramu. Željna pažnje i pljuvanja po Hrvatskoj novinarima profesionalcima dala je materijal za informiranje javnosti o njenom uzbudljivom životu. Kako prenose novinari, bez kojih su ljudska prava, demokracija i slobode nezamislive, razdragani fanovi pisali su lijepe komentare Vlatki, što je dokaz da ju svi vole i cijene.

 

Pjevačica, voditeljica i bivša supruga Josipa Radeljaka Dikana, te freelancerica, blogerica i stručnjakinja za marketing i oglašavanje, kako joj stoji u opisu profila na Instagramu, imala je uspona i padova u karijeri i životu. Silaznom putanjom Vlatkin je život krenuo nakon razvoda od Dikana. Kako prenose mediji koji su se povodom ove objave naveliko bacili u istraživačko novinarstvo o njenom životu, jedva je financijski preživljavala nakon ljubavnog kraha. Odselila se u Kanadu i kao svaki ljevičar mašući nam je na odlasku pljunula u lice rekavši kako je Hrvatska propala država u kojoj nema posla i sreće. Međutim, s vremenom je Vlatki počeo faliti hrvatski način života i prekrasna Dalmacija koja se, kada smo zadnji put pogledali, nalazi u Hrvatskoj koju je Vlatka otpisala. HRT-ova emisija „Ples sa zvijezdama“ vratila nam je Vlatku na ekrane, na radost i zadovoljstvo sviju nas pretplatnika i onih koji su izbjegli taj harač. U Kanadu se više nije vraćala, a njene talente prošlo je ljeto iskoristio splitski hotel „Ambasador“ koji ju je angažirao kao hostesu i animatoricu gostiju kojima je planirala aktivnosti i zabave.

 

S Vlatkinim povratkom u Hrvatsku dobili smo i još jednog stručnjaka za nacionalnu povijest 20. stoljeća. U nekoliko navrata Vlatka nas je počastila svojim znanstveno utemeljenim predavanjima o zaslugama partizana za stvaranje slobodne Hrvatske. U posljednje vrijeme počela je viđati ustaše i fašiste na sve strane, od Marka Perkovića Thompsona do Dejana Lovrena kojemu je preporučila izlet u Jasenovac. Hrvatskim nogometnim reprezentativcima zamjerila je pjevanje pjesme „Lijepa li si“, zabrinuta za teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Osim toga, ta je pjesma i fašistička, kako je rekla Vlatka. Kratko i jasno. Svoj stav izrazila je i po pitanju pozdrava „Za dom – spremni“, nezaobilazne teme svakog antifašista. Tada je u javnost isplivala njena fotografija sa bojovnicima HOS-a iz rata. Tada nikome nije smetao niti HOS niti „Za dom spremni“, pa tako ni Vlatki. Netko ju je morao braniti i krvariti za nju kako bi mogla pjevati i zarađivati. Uglavnom, Vlatkina borba s fašizmom je široka i osebujna tema, više o tome pronađite na Googleu koji izbacuje 1560 rezultata na pretragu „Vlatka Pokos fašizam“.

 

Vratimo se na bombastičnu objavu na Instagramu. Jedna pratiteljica upitala je Vlatku radi li u Hrvatskoj, na što je Vlatka odgovorila „Nisam u Hrvatskoj, hvala bogu“. Također, Vlatka, također! Bogu hvala da nisi u Hrvatskoj! Izgleda da se Vlatka opet naljutila na fašističku državu u kojoj ne može zaraditi dovoljno novaca, pa je otišla u Irsku. Kao i u slučaju Kanade, opet je javnosti poručila da je Hrvatska užasno mjesto za život, kako i ne bi bilo kada joj kaznena prijava protiv ustaškog broda nije prošla. Ono što mediji nisu prenijeli jesu negativni komentari koji prevladavaju na portalima koji su prenijeli ovu važnu vijest. Većina nas maše joj na odlasku s nadom će potražiti sreću u Dublinu i da se neće vraćati u Hrvatsku. Ne zato što nije dobrodošla, već zato što joj ne želimo život u državi koju ne voli i gdje se ne može živjeti. Kada bi barem svi sa Vlatkinim stavom otišli, Hrvatska bi bila ljepše mjesto. Ostala bi onima koji žele ostati i raditi u njoj i živjeti život kojeg nema nigdje u svijetu, a pogotovo u Irskoj.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.