Politika

IDS udružio snage s Marcom Cuccurinom i Mijom Negovetić

Foto: ids-ddi.com

Bliže se izbori za Europski parlament, pa tako i izborna kampanja i uvjeravanje javnosti da se slanjem hrvatskih političara u Bruxelles brane hrvatski interesi i čuje glas naroda iz europske kolonije Hrvatske. Važno je educirati hrvatske građane, a pogotovo mlade, kada su u pitanju europski izbori. Stoga se IDS uključio u kampanju približavanja Europe mladima. O europskim temama i institucijama Europske unije mlade će educirati stručnjaci iz polja politike – Marco Cuccurin i Mia Negovetić. Mlada pjevačica i homoseksualni aktivist koji voli šminku objasnit će mladima sve zavrzlame oko institucija EU, približiti rad Europskog parlamenta, Europske komisije i Europskog vijeća. U tome će im pomoći IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu i gorljivi branitelj hrvatskih interesa Valter Flego.

 

Europsku uniju i Hrvatsku u njoj treba shvatiti ozbiljno, zato su i angažirani Marco i Mia. Oni su savršeni predstavnici mlade hrvatske populacije. Liberalni i LGBT, needucirani i važni na Tik Toku i Instagramu. U suradnji s liberalnom grupacijom „Renew Europe“, Valter će uz stručnu pomoć muškoložnika Marca i pjevačice Mije približiti daleke europske institucije i njene birokrate mladima. Kako piše Valter na stranicama IDS-a, Marca je upoznao na njegovom podcastu 2019. godine. Nismo upućeni u sadržaj Cuccurinova podcasta i ne želimo biti, no možemo pretpostaviti da se ne bavi temama iz politike, povijesti, institucijama Europske unije i slično. Nadalje, kaže Valter kako moramo pričati jezikom mladih, ako želimo da nas razumiju. I najbolji predstavnici za to su Mija i Marco? I što je to uopće jezik mladih?

Ovaj sjajan projekt, kako ga je Valter opisao, uz suradnju spomenute liberalne grupacije promovirat će i educirati nas o ljudskim pravima, toleranciji, zaštiti manjina i jačanju prava LGBTIQA+ osoba. Ovo nikada ne bismo pogodili. Uz ove omiljene teme ljevičara dodao je i borbu protiv vršnjačkog nasilja, zagovaranje i jačanje kreativne industrije i otvaranje vrata mladim umjetnicima. Marco je vjerojatno predstavnik kreativnih industrijalaca, a Mia mladih umjetnika. Influencanje i pjevanje su vrlo važne gospodarske grane koje trebaju dodatni poticaj, pogotovo u ovom vremenu kada nedostaje radne snage, jeftinih energenata i pristupačnih cijena za građane s prosječnim primanjima.

 

Što su o ovom kapitalnom projektu u njihovim životima rekli Mia i Marco? Prvo Marco jer je homoseksualac i time je na višem društvenom položaju od Mije. Ukoliko saznamo da je Mia također u LGBT kultu, promijenit ćemo ovaj dio članka. „Drago mi je da ja kao mlad čovjek koji ima određeni utjecaj, mogu otvoreno govoriti o ovim važnim temama. Boriti se za pravo da budemo svoji i da mladi dobiju svoju priliku je izuzetno važna stvar. Smatram da ćemo ovakvim projektima smanjiti diskriminaciju i osvijestiti ljude koliko je različitost poželjna i potrebna“, rekao je mudri Marco. Prevedeno s jezika „mladih“ na jezik razuma, Marco je rekao da je biti sebičan i svoj najbitnije u životu. Govoreći o različitosti implicira da su sve kulture i svi narodi isti. Kulturni relativizam je velika vrijednost Europe za Marca koji vjerojatno niti ne zna što je to kulturni relativizam. Nije teško iščitati i Marcovo zalaganje za LGBT ideologiju. Različitost, kao sakrament ljevice,  podrazumijeva čitav niz pojmova poput rase (samo ne bijele), kulture (samo ne zapadne kršćanske), seksualnih devijacija, vjerskog uvjerenja (poželjno je ne biti kršćanin) i političkog opredjeljenja (poželjno ne desnog).

A sada Mia: „Ovo je najbolji način da naša generacija sazna što im Europska unija nudi, kakve im se prilike pružaju i što, uostalom, europske institucije mogu za njih napraviti. Moja tema je umjetnost, a tu imamo svašta za ispričati. Zato nas pratite na društvenim mrežama.“ Nema boljeg načina od približavanja mladih Europskoj uniji od angažiranja Marca i Mije da mladima objasne džunglu EU institucija i birokraciju koja neumorno radi na boljitku europske civilizacije.

 

Na kraju predstavljanja ovog krucijalnog projekta Valter je rekao kako vjeruje u generaciju „Z“ koja će svijet okrenuti naopačke. Ovdje je potpuno u pravo. Ljevica je zapadnu civilizaciju već oborila na koljena, a generacija Z, ako ju predstavljaju primjerci poput Mije i Marca, će je definitivno dokrajčiti, ili okrenuti naopačke.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.