Politika

Igor Peternel: Ukorio me HND, ne znam što ću od brige

Foto: Screenshot, Igor Peternel, X

Branitelj demokracije, zaglavni kamen hrvatskog društva i jamac stabilnosti hrvatske države, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ukorilo je saborskog zastupnika Domovinskog pokreta i potpredsjednika Skupštine grada Zagreba Igora Peternela zbog „nekog intervjua“, kako je sam to opisao. Parapolitička organizacija koja se predstavlja kao neovisno strukovno udruženje novinara ima takozvani „sud časti“ koje im služi kao ideološka toljaga za udaranje po političkim neistomišljenicima. Prije nekoliko sati, Peternel je na društvenim mrežama objavio kako je tom toljagom i sam dobio po glavi. Međutim, preživio je i narugao se tom bijednom društvu s riječima: „Sud časti HND-a ukorio me zbog nekog intervjua. Ne znam što ću od brige“.

 

Podijelio je i svoju izjavu za emisiju „Bujica“ na Z1 televiziji u kojoj je HND ovako opisao: „Da su oni sa mnom zadovoljni, ja bih se zapitao. Radi se o jednom notornom, pseudonovinarskom, ideološkom, parapolitičkom tijelu koje nema nikakve veze niti s udrugom novinara niti s novinarstvom, nego se tu radi o sirovoj promociji ljevičarske ideologije, oni selektivno štite pojedine novinare koji promoviraju njihov ideološki mainstream, a za one druge ih baš briga. Ono što sam čuo u tom obrazloženju, to je zbilja bizarno, dakle, to novinarsko društvo sa mnom je nezadovoljno još od vremena njihovog bivšeg predsjednika, notornog Lekovića i njegovih problema s lošim izborom vulkanizera, a o ovom slučaju gdje oni zapravo nama spominju da se mi ne odnosimo ispravno prema transrodnosti, pa mislim, ja uopće transrodnost i to sam otvoreno govorio, ne priznajem. Promjene spolova ne priznajem, uopće ni ne znam što su to rodovi, rodove možda imaju imenice, ljudi imaju spolove i oni su im rođenjem zadani i nisu promjenjivi. Ono što je problem, a što oni ne žele shvatiti kao problem, a to je da transrodnost zapravo jedino medicina klasificira i to oni vrlo jasno definiraju kao poremećaj, odnosno bolest“. Strašne izjave ekstremnog desničara iz Domovinskog pokreta! Kako će se transvestiti i ostatak kulta 2SLGBTQQIPAA+ oporaviti od ovoga? Lako za Peternela, on se zna nositi sa „sudom časti“.

 

Koliko ima istine u ovoj Peternelovoj definiciji HND-a može se uvjeriti svatko tko posjeti njihovu internetsku stranicu i pogleda s kime je društvo povezano, odnosno na koje nas još linkove upućuje. Prva preporuka HND-a je notorni Faktograf.hr, neslužbeno „ministarstvo istine“ koje „provjerava“ činjenice i ideološke protivnike uklanja s društvenih mreža ili im ograničava vidljivost. Najviše je poveznica na druga novinarska društva, a na samom kraju popisa nalaze se Gong, parapolitička civilna udruga, i Agencija za elektroničke medije koja kažnjava sve novinare i medije koji se ne slažu s ljevičarskom ideologijom i službenim narativima o bilo čemu. Dakle, HND, takozvano neovisno novinarsko društvo, povezano je s ljevičarskim civilnim udrugama i s državom, odnosno vlašću protiv koje je nedavno prosvjedovalo na Markovom trgu. Hrvatski narod je svojim nedolaskom na prosvjed i uopće nezainteresiranošću za Maju Sever, Hrvoja Zovka i HND donio svoj sud o toj udruzi i njihovim članovima. HND-ov „sud časti“ sljedeći put bi se mogao sastati pred velikim ogledalom i duboko razmisliti o svom licemjerju i samodopadnošću prije nego što s visoka, glumeći moralnu superiornost, donese „presudu“ nekom narodnom zastupniku ili novinaru s kojim se ne slažu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.