Ratovi

Izraelska vojska očistila teritorij u koji su upali Hamasovi teroristi, Gaza u okruženju i pod paljbom

Nakon što su u subotu na židovski blagdan teroristi skupine Hamas probili granicu između Gaze i Izraela i započeli masakr nad lokalnim stanovništvom, Izraelske obrambene snage potisnule su i eliminirale najmanje 1500 terorista. Ubijeno je 900 Izraelaca, oko 150 je oteto i odvedeno u pojas Gaze. Država Izrael proglasila je ratno stanje i pozvala 300 000 rezervista u borbene redove kako bi konačno eliminirala terorističku skupinu Hamas. Ministar obrane Izraela izjavio je kako je Izrael zaustavio opskrbu strujom, vodom i plinom čitav prostor pod kontrolom palestinskih terorista. Dok svijet poziva na mir i obustavu ratnih djelovanja Izraelci i premijer Netanyahu odlučni su u provedbi konačne eliminacije Hamasa i njihovog terora nad Izraelom.

 

Islamski teroristi još jednom su demonstrirali zašto ih se naziva teroristima, a ne vojskom. Njihov upad u Izrael bio je usmjeren na civile, žene i djecu, one koje nisu pobili, oteli su i drže kao taoce u pojasu Gaze u svrhu zamjene zarobljenika s Izraelom. Među zarobljenima je i velik broj stranih državljana. Najveći masakr počinjen je nad najmanje 260 sudionika festivala u pustinji Negev. Subotnji zločini nad Izraelcima najveći su pokolj nad židovskim stanovništvom u povijesti moderne države Izrael. Iz medija pristižu slike Gaze u plamenu i poginulih civila i djece, a Hamas prijeti pogubljenjem taoca ukoliko bombardiranje Izraelskih zračnih, morskih i kopnenih snaga ne prestane.

 

Treba napomenuti da se djelovanje Izraelske vojske i Hamasa bitno razlikuje u pogledu pogibije civila uslijed topničke vatre. Izraelci upozoravaju civilno palestinsko stanovništvo i pravovremeno ih obavještavaju o planiranim udarima na položaje Hamasa kako bi se žrtve svele na minimum. S druge strane, Hamas se skriva u bolnicama, školama i civilnim zgradama te maksimalno iskorištava smrt vlastitih civila u svrhu medijske manipulacije. Izraelske vlasti sasvim sigurno neće dopustiti da ovakav masakr prođe nekažnjeno, a s obzirom na mobilizaciju i poruke upućene javnosti, ovaj rat neće tako skoro završiti, a broj žrtava sa svakim danom bit će sve veći.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.