Politika

Izvanredna vijest: Stranka opasnih namjera Možemo! postala dijelom Europske zelene stranke!

Foto: European Greens, X

Upravo smo primili vijest kako su možemovci impresionirali europske lubeničare i štovatelje planeta Zemlje te su primljeni u elitan klub zelenih komunista. Na Kongresu zelene internacionale u gradu Lyonu kojim upravlja francuska verzija Možemo!, Europska zelena stranka jednoglasno je primila Sandru, Senfa, Gordana Bosanca, zamjenicu Danijelu Dolenec i ostale možemovce u grupaciju europskih lubeničara. S podrškom od nevjerojatnih 435 glasova iz 30 zemalja Europe, Možemo! je sada dio grupacije koja zna, hoće i može spasiti svjetsku temperaturu i zadržati oceane tamo gdje im je mjesto, te paralelno s time primjenjujući Marxov socijalni nauk po prvi put u povijesti uspjeti dovesti društvo do komunizma gdje svi sve imaju, nikome ništa ne nedostaje, religija ne postoji, a ljudski karbonski otisak je sveden na minimum.

 

Piše Možemo! na X-u: „Uoči europskih izbora, veseli da smo postali dio grupacije koja se, kao i mi, bori protiv porezne nepravde, rezanja javnih usluga, neodrživih politika štetnih za okoliš, a za priuštivo stanovanje, obnovljive izvore energije, održivi promet i suverenu prehrambenu politiku“. U prijevodu, skupina aktivista koji nikada u životu ništa nisu radili niti morali opravdati svoju plaću u realnom sektoru, žele otimati novac kroz progresivne poreze, ograničavati slobodu i način kretanja građana, u ime klime i Majke Zemlje kočiti i opstruirati proizvodnju energije i iskorištavanje prirodnih resursa, graditi vjetrenjače i postavljati solarne panele koji ne mogu zadovoljiti potrebe građana, sve u cilju kako bi se postigla potpuna društvena i svaka kontrola nad pojedincem u društvu. Održivi promet značio bi da se samo Senf može voziti automobilom, a vi biciklom, što vam je i pokazao. Oni koji se žele voziti vlastitim automobilom, k tome još i s motorom na unutarnje izgaranje, dio su problema i zaslužuju svaku osudu. Zašto ići automobilom 20 minuta na posao, kada javnim prijevozom možete stići za sat i pol? Nadalje, lubeničari spominju i suverenu prehrambenu politiku, a ne znaju niti objasniti što je to i kako funkcionira. Europski poljoprivrednici koji glavne gradove Europe zasipaju gnojem već su pokazali što misle o europskoj zelenoj ljevici koja bi hranu bez poljoprivrede. I prehranu bez mesa! Kada nam krenu na ćevape, janjetinu, odojke i sve ostale slastice, tek će onda vidjeti što je to prosvjed. Na kraju, „priuštivo“ stanovanje dobrim dijelom tiče se i oporezivanjem imovine i omiljene aktivnosti ekstremne ljevice – konfiskacije imovine. Koliko ste već puta čuli lijeve ekstremiste kako prstom ukazuju na prazne stanove i traže njihovo „iskorištavanje“. Progresivni porezi i priuštivo stanovanje moderni su i blaži termini od konfiskacije imovine. Nije 1945., ne može se otimati otvoreno i bez zadrške kao prije 80 godina.

 

X profil Europske zelene stranke koji nosi naziv „European Greens“ ovako je prenio vijest o primanju našeg zagrebačkog ponosa u svoje redove: „Možemo! se pokazao izvanrednim u vođenju Zagreba i Pazina proteklih godina. Danas, sretni smo što ih primamo u europsku zelenu obitelj. S hrvatskom strankom u našim redovima sada smo ojačali svoju poziciju za zelene politike u jugoistočnoj Europi“. Senf je izvanredan u vođenju Zagreba, pišu europski lubeničari, u trenutku kada su gotovo sve službe na terenu u gradu Zagrebu zbog nesnosnog smrada, a problem smeća postao je svakodnevicom građana. Još koji mjesec i ljudi će zaboraviti kako je izgledao Zagreb pokojnog Bandića koji već gotovo tri godine iz groba opstruira novu gradsku vlast.

 

Ovim putem stranci opasnih namjera Možemo! čestitamo na ovom kolosalnom uspjehu. Zbilja je trebalo puno truda i rada za uvjeriti zelene komuniste kako ste odličan kandidat za Europsku zelenu stranku. Stisnutih i visoko podignutih šaka sada se možete zrakoplovom na fosilna goriva vratiti u Zagreb i nastaviti s izvanrednim upravljanjem grada. Kako će Senf izgledati cool kada se pojavi u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i kaže: „Pa mislim ono, ja fakat ne znam, o čemu vi ono pričate. Mislim, mi, mi smo prihvaćeni u Europsku zelenu stranku i nama su rekli, pazite nama, ne vama, da super vodimo grad, ono, pa, ja stvarno ne znam o čemu vi pričate“.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.