Politika

Izvanredno: Tatjana Jurić prozvala Vladu i poslala snažnu poruku Palestincima

Foto: Tatjana Jurić, Instagram

Nakon hrvatskog glasanja „protiv“ rezolucije UN-a o trenutačnom prekidu vatre i slanju humanitarne pomoći u Gazu, javila se bliskoistočna stručnjakinja i moralna vertikala Hrvatske, radijska spikerica i mnogo više od toga, Tatjana Jurić. Još jedna u nizu osoba koje bi Hamas zbog njihovih uvjerenja silovao, kamenovao i ubio. Nakon što je proučila povijest arapsko-izraelskih sukoba i geopolitičku situaciju prostora Bliskog istoka, Tatjana je između influencanja i bojanja noktiju odlučila iznijeti svoj stav o ratu u pojasu Gaze. „Ja sam iz Hrvatske, ovo nije moj glas“, rekla je Tatjana. Njena je poruka odjeknula Gazom i upravo se pušta na zvučnicima minareta diljem Palestine.

 

Nakon što je ohrabrila Palestince, na red je došla hrvatska Vlada, ali ne kako bi ju pohvalila. Ured kabineta Predsjednice radijskog blebetanja izdao je sljedeće priopćenje: „Nisam još nikog čula da ovoj našoj vladi kaže da se srami. Pa evo, ja ću. Pritom je nevažno je li to vlada lijevih ili desnih, važno im je reći neka se srame. Naš javni prostor u većoj mjeri isto tako šuti. Pa ne bismo li o zbivanjima trebali razgovarati, pa makar da na razini dijaloga svoju djecu podsjetimo na vrijednosti za kojima se povodimo i na našu muku i žrtvu koju smo podnijeli u težnji za samoopredjeljenjem, slobodom, državom?! Što nam je?!?! Mi koji smo krvarili za svoju državu, mi čiji su očevi ginuli za slobodu, mi koji smo zazivali pomoć međunarodne zajednice, mi koji smo svoju muku proživljavali ne tako davno, mi glasamo „protiv“ dokumenta u kojem se osuđuju zločini obje strane, poziva na primirje i humanitarnu pomoć Gazi.“ Stvarno si je dala truda, idemo dalje: „I mi se svoga „protiv“ ne sramimo?!?!“ Ne možemo dalje, teško je ovo čitati, znate već kuda ovo ide. Zamislite još jedan paragraf u istome stilu sa mnogo uskličnika i upitnika. Na kraju se potpisala sa politologinja, snažan fakultet koji joj je dao jednu dobru podlogu i dubinu za razumijevanje trenutne situacije u Gazi. Ako niste politolozi izvolite se složiti s njom jer ona jest. Tatjana, kada se već potpisuješ s akademskom titulom, daj se potrudi pa i piši akademski.

 

I Hamas je počinio zločine, to Tatjana također kaže, i povlači znak jednakosti između džihadističke terorističke organizacije koja ubije bebu u kolijevci i potom je zapali i Izraelske vojske koja najavljuje svoje udare i poziva civile da se sklone, a potom, nažalost, kao i u svakom ratu stradaju civili, pa i djeca. A Hamas pritom ne napravi ništa da tu djecu zaštiti. Potpuno je isto. Možemo ovdje ići na široko i objašnjavati koliko je ova objava površna i prije svega napisana iz običnog pomodarstva. Povlačenje paralele između Palestinaca i Hrvata u borbi za svoju državu uvreda je svim braniteljima i potpuno promašena teza. Hrvatski branitelj nije ubijao civile i žrtvovao svoje, skrivao se ispred djece i pucao iz neposredne blizine bolnice. Hrvatski branitelji nikada nisu u jednom danu poharali jedno cijelo područje i pobili sve što su stigli, od bebe do starca. Naši vojnici nisu bili radikalni islamisti koji ne poštuju ratno pravo i sanjanju genocid nad cijelim jednim narodom.

 

Izrael se treba braniti, ali ne tako jako, upotrebljavaju prekomjernu silu. Ovo je ratni zločin, govori Tatjana. A tko je za sve to kriv? Tko, Tatjana? Izrael? Ili teroristi koji imaju zapovjedništvo ispod bolnice? Zašto su civili na površini ako Hamas ima 500 km podzemnih tunela koji su duboko pod zemljom? Sva je odgovornost na Izraelu, Hamas se samo bori za slobodu i ideje liberalne demokracije. Što je pak to prekomjerna sila kada ti teroristi u susjedstvu pobiju 1400 ljudi u jednome danu? Puno je to pitanja za diplomiranu politologinju. Upravo smo primili informaciju da ju je podržala i Franka Batelić. Još fale Severina i Jelena Rozga pa možemo poslati delegaciju u UN da radi na mirovnom rješenju.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.