Politika

Još jedan „ekstremni desničar“ osvojio izbore: Wilders sastavlja koaliciju za novu nizozemsku vladu

Foto: Snimka zaslona

Na još jednim parlamentarnim izborima u Europi dogodio se sumrak demokracije. Opet je narod izabrao čovjeka kojeg ne vole mediji i bogovi iz Europske komisije. Nakon Viktora Orbana, Giorgije Meloni i Roberta Fica, još jedan šok za civiliziranu Europu koja dovodi necivilizirane migrante na stari kontinent. Epiteti koje je dobio novi argentinski predsjednik Javier Milei kopirani su i preneseni na članke o nizozemskim izborima i relativnom pobjedniku Geertu Wildersu. Krajnje desni populist, radikalni desničar, islamofob, ksenofob i antieuropejac Wilders iskoristio je val nezadovoljstva ilegalnom migracijom i namamio Nizozemce da mu daju glas, smatra neki novinar koji je pisao sadržaj blesimetra za voditeljicu Dnevnika Hrvatske radio-televizije, našeg narodu vjernog medijskog servisa. „Obećao je da će okončati, kako kaže, tsunami azilanata i migranata i vratiti zemlju Nizozemcima. To se pokazalo kao dobar mamac za glasače“. Wilders bacio mamac priglupim Nizozemcima i oni su naivno zagrizli.

 

Wildersova Slobodarska stranka osvojila je 37 od 150 mjesta u nizozemskom parlamentu i mora koalirati kako bi sastavila vladu. Osim što je Wilders veliki protivnik migranata, posebno onih muslimanskih, najavio je da će njegova potencijalna vlada raditi i na „Nexitu“, izlasku Nizozemske iz Europske unije. Nema većeg grijeha protiv čovječanstva i božanstvene Europske komisije od najave referenduma o izlasku iz Unije. Kakav bi to tek bio sumrak demokracije kada bi jedan narod na referendumu natpolovičnom većinom nešto odlučio.

Europejci i politički analitičari vjeruju da će Slobodarsku stranku i njegovog fašističkog vođu pripitomiti koalicijski partneri bez kojih ne može sastaviti vladu. S druge strane nizozemskog političkog spektra, Laburisti i Zelena ljevica teška srca čestitali su Wildersu na pobjedi, te najavili da su spremni braniti demokraciju od pobjednika na demokratskim izborima.

 

Antiimigrantska politika i euroskepticizam nisu jedine Wildersove hereze. Najavio je i da će kao premijer Nizozemske blokirati bilo kakvo novo proširenje Europske unije, a pogotovo članstvo Ukrajine. Kao i Fico iz Slovačke, protivi se slanju oružja Ukrajini. Iako je dobio potporu nizozemskog naroda, većina Nizozemaca ne dijeli njegovu želju za izlaskom iz Unije, kao ni stranke s kojima će sklapati koaliciju. Međutim, svojim stavom i politikama unutar EU može prkositi Europskoj komisiji kao što to čini najveći euro heretik Viktor Orban.

Mediji javljaju kako su Wildersu čestitali i brojni drugi krajnji desničari. Naime, treba naglasiti da desnica danas ne postoji. Ljevica, centar i krajnja desnica su tri političke opcije u 21. stoljeću. Pritom, krajnja desnica znači isto što i fašizam i nacizam. Sada kada ste educirani, vratimo se na informiranje o nizozemskim izborima.

„Vjetrovi promjena su ovdje!“, komentirao je Orban čestitavši Wildersu. Ekstremni desničar i potpredsjednik talijanske vlade Mateo Salvini također je izrazio podršku i čestitku potencijalnom premijeru Nizozemske rekavši kako je nova Europa moguća. Čestitkama su se pridružili i Marine Le Pen, španjolski Vox i AfD (Alternativa za Njemačku), svi redom doslovni nacisti, ako je vjerovati ljevici koja je jedina moralna, ispravna i demokratska opcija.

Na kraju, treba istaknuti da će sastavljanje nove vlade u Nizozemskoj vjerojatno potrajati mjesecima. Hoće li Wilders ublažiti svoje stavove i politike zbog koalicijskih partnera, ne možemo točno reći. Međutim, njegova pobjeda i pobjede drugih „ekstremista“ u Europi i svijetu govore nam da ipak ima nade za zapadnu civilizaciju koju je marksistička i globalistička ljevica dovela do ruba propasti.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.