Jedina prava vjera

Kad prorade darovi Duha Svetoga: Časna u ragbijaškom stilu oborila klimatskog aktivista

Foto: Snimka zaslona, France 3

U sekularnoj Francuskoj, najstarijoj kćeri Crkve, u mjestu Saint-Pierre-de-Colombier časne su odlučile stati na kraj klimatskim ratnicima i eko prosvjednicima koji su pod krinkom brige za okoliš i planet Zemlju pokušali spriječiti legalnu izgradnju katoličkog vjerskog centra i kapelice zajednice „Famille Missionnaire de Notre-Dame“. Časne sestre borile su se s administracijom i papirima oko izgradnje pet godina i kada je projekt konačno krenuo, klimatski aktivisti odlučili su fizički spriječiti izgradnju. Međutim, sa časnim sestrama nema šale. One su noću postavile stražu i ujutro dočekale prosvjednike i formirale borbene redove oko bagera koji je vršio radove.

 

Do incidenta je došlo kada se skupina prosvjednika uspjela probiti prema gradilištu i počela uništavati građevinske cijevi. Potom je jedna časna sestra, s pregledom igre kao Andrés Iniesta, krenula prema hrabrom muškarcu i oborila ga s relativnom lakoćom, ali čvrsto i odlučno. Na društvenim mrežama, nepoznata časna pokupila je brojne simpatije i usporedbe s američkim nogometom i ragbijem. Ovdje u Hrvatskoj njezin potez podsjeća na veliku sječu Sulejmanija u Beogradu 2013. godine kada se Šimunić žrtvovao za Hrvatsku i zaradio crveni karton.

 

Klimatski aktivist je pri padu poljubio svetu zemlju katoličku prilikom čega su mu ispale građevinske cijevi. Drugi klimatski komandos koji je bio u blizini ih je potom uništio. Časna nije pokazala nikakav strah pred muškarcima koji su iz mnogima neshvatljivih razloga imali snažnu potrebu ući u fizički sukob sa ženama, tobože da bi zaštitili „poljoprivredno zemljište“ od devastacije. Ovdje pobjede za njih nije bilo, a sreću bi možda mogli okušati na nekom gradilištu džamije kojih u Francuskoj sigurno ima napretek.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.