Politika

Karizmatični Peđa Grbin napušta funkciju glavnog sekretara Partije: Dao bih si ocjenu 4

Foto: sabor.hr, Montaža: Popodnevnik.hr

Nekorumpiran, pravedan, visok i jak, s punim džepovima naknade za odvojen život, Peđa Grbin konačno napušta funkciju glavnog sekretara Partije! Za ovo zadnje nismo sigurni, navodno je vratio novce, ali tek kada su ga mediji uhvatili. Srećom pa dolazi s ljevice kojoj mediji sve praštaju. Karizmatični Peđa morao je nanizati niz poraza kako bi shvatio da nije stvoren za vođu. Politički patuljak od tri metra visine ostat će zapamćen po svom potezu u kojem se unaprijed odrekao funkcije predsjednika vlade u slučaju da njegova stranka osvoji parlamentarne izbore. Potez vrhunskog državnika!

 

A gdje je Zoran? Narod pita za njega

 

Ne tako davno sa bivšom budućom premijerkom Sandrom Benčić Peđa je vikao „Dosta je!“ na Markovom trgu u znak protesta protiv izbora Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Nedugo zatim, formirana je koalicija „Rijeke pravde“ s nizom potrošenih političara i strančica koje samostalno ne prelaze izborni prag. Očito uvjeren kako ga ljudi ne žele vidjeti na poziciji predsjednika vlade, Peđa je za potencijalnog premijera predstavio predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Inače, je li tko čuo gdje je Zoran? Pita narod za njega.

 

Možemo! ozbiljno čerupa lešinu Partije

 

Teško podbacivši na parlamentarnim izborima, Peđa se uvjeravao kako to i nije tako loš rezultat. Umjesto da podnese ostavku, odgodio ju je za europske izbore. Prije mjesec dana, najavio je konferenciju za medije 10. lipnja i obećao novinarima da će na njoj otkriti hoće li se kandidirati na novim unutarstranačkim izborima. Mnogi su se već pitali zar nije dao ostavku, s obzirom na to u kakvom se stanju nalazi pravni sljednik Saveza komunista Hrvatske. Možemo! već ozbiljno čerupa lešinu Partije, a i Radnička fronta uhvati nekoliko mrvica. Upitan kako bi ocijenio svoj rad, Peđa je ispalio: četvorka! Možda od maksimalne ocjene koja ide do 100, Peđa. Nanizao si same jedinice u cijelom mandatu.

 

Peđa: „Ostavljam stranku boljom nego što sam je zatekao“

 

Za novog sekretara Peđa je rekao kako bi podržao Milanovića pod čije se skute i sakrio za nedavne parlamentarne izbore. Potom je nastavio s uvjeravanjem samog sebe kako je Partija i dalje jaka. Što se njega tiče, „SDP je ostvario jedan od najboljih rezultata u europskoj grupaciji socijalista“ na izborima za Europski parlament. Komentirajući debakl na parlamentarnim izborima rekao je: “Malo nas je D'Hondt zeznuo“. Možda ipak zaslužuje četvorku, on zapravo pobjeđuje, samo što ga svi na kraju zeznu, uglavnom su to birači. Ukratko, ono što Peđa ostavlja u nasljeđe sljedećem sretniku jest bolja stranka nego na početku njegovog mandata. Dobro, Peđa, sad stvarno pretjeruješ! Ajde, idi. Super si bio. Evo ti pet iz zalaganja.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.