Politika

Klimatski okultisti protiv SUV vozila u Parizu

Foto: Yann Schreiber/AFP/Getty Images

Situacija oko zdravlja našeg planeta Zemlje postaje sve ozbiljnija, klimatski ratnici i članovi zeleno-crvenih političkih stranaka nakon legendarnih bitaka protiv plastičnih slamki u SAD-u i upiranja prstom u kravlje plinske izlučevine diljem svijeta, pronašli su novog ultra zagađivača i neprijatelja ledenih kapa i polarnih medvjeda. Čudovišta od najmanje 1,6 tona teroriziraju pariške vegane i zaklete neprijatelje umjetnina u muzeju Louvreu. Njihova pojava na ulicama francuske metropole kod ljevičara izaziva napadaje panike, a najviše od svih ugroženi su beta muškarci u tajicama na dva kotača, glavna smetala svih vozača svijeta – biciklisti.

O kakvom je čudovištu riječ? Tko to terorizira francuske ljevičare u njihovom boravku na otvorenom? SUV vozila! Ti veliki i strašni zagađivači našli su se na meti klimatskih okultista koji su u Parizu organizirali referendum protiv SUV-ova svih vrsta, želeći im utrostručiti cijene parkiranja kako bi obeshrabrili limene zvijeri od ulaska u grad gdje dominiraju biciklisti i pješaci. Za jedan sat parkiranja vozač SUV-a morao bi platiti više od 18 eura po satu za parking svog smrtnog grijeha protiv Majke Zemlje.

 

Zamjenik gradonačelnika Pariza, Emmanuel Gregorie na svom X profilu za SUV vozila je rekao da su ekološke katastrofe, teški i opasni! Sigurno se pitate tko mu je šefica? Gle čuda, socijalistička gradonačelnica, Anne Hidalgo koja također ima strah od automobila i ljubav prema najomraženijoj skupini u prometu, dečkima u tajicama, kojima je dala izgraditi čak 84 kilometara novih biciklističkih staza po gradu. Kako prenose „Hina“ i „HRT vijesti“, Parižani su u svojoj beskrajnoj mudrosti na oltar klimatskih promjena žrtvovali i e-skutere koje su zabranili prošle godine. Na udaru su se našli čak i električni automobili koji su ne tako davno dobili sveti zadatak očuvanja planeta Zemlje od neminovne propasti. Od ljevičarske samodestruktivnosti više nisu sigurna ni električna vozila. Svi automobili na utičnicu teži od dvije tone također će plaćati više cijene parkiranja kao i zli dizelaši ili benzinci.

 

Naravno, takve politike razbjesnile su vozače automobila. Naš ljubljeni „HRT“ normalne ljude koji ne žele da im socijalistička gradonačelnica otežava život zbog bicikala i klimatske religije naziva „automobilskim lobijem“. Prosječan čovjek, nimalo odgovoran za porast svjetske temperature za katastrofalnih 1,5 °C, morat će plaćati svoje grijehe protiv klime ili će biti razuman i kupiti bicikl. Ili, postoji i jedan radikalniji potez koji bi svi ljudi velikih europskih gradova mogli napraviti, a to je prestati glasati za lubeničare da im vode gradove! Kažu izvještaji o ovom referendumu, Francuzi sve više preferiraju SUV vozila, najviše iz razloga što su praktična za obitelj. Međutim, nikako da shvate da je poželjno ne imati djecu, manje karbonskog otiska, a biciklisti će imati više mjesta na planeti Zemlji da se voze posred ceste. Za spas planeta Zemlje potrebni su drastični koraci. Zabranjene slamke dale su nam nekoliko godina života više, a zabrana SUV-ova mogla bi produžiti rok trajanja Zemlje koja sve teže podnosi težinu automobila koji pritišću Zemljinu koru. Nedavno su se u Lyonu sastali lubeničari svih zemalja Europe i razmijenili svoja iskustva u zagorčavanju života malog čovjeka. Stanovnici velikih gradova, pripremite se na zelene politike koje ste sami birali, u strahu da vam zli desničari ne dođu na vlast i smanje vam poreze, namete i ostave vas na miru u vašim vozilima koje ste slobodnom voljom kupili i odabrali ispred javnog prijevoza.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.