Politika

Klimatski teroristi „zazelenili“ kanal Grande u Veneciji

Foto: Snimka zaslona

Povodom klimatskog summita COP28 u Dubaiju koji će iznjedriti velike planove za spašavanje svijeta, klimatska teroristička grupa „Extinction Rebellion“ u venecijanski kanal Grande bacila je sredstvo koje je vodu na par sati učinilo zelenom, protestirajući time protiv klimatskih promjena koje će nas nesumnjivo sve pobiti ako političari ne potroše trilijune dolara na temperaturu i zadržavanje svjetskih mora na razini na kojoj se sada nalaze. Ono što klimatski aktivisti nazivaju prosvjedom, u ovom slučaju i brojnim drugim, zakon naziva kaznenim ili prekršajnim djelom.

 

Blokiranje prometa i oskvrnuće spomenika i neprocjenjivih umjetničkih djela postala je ustaljena praksa aktivista za klimu koji svojim postupcima iritiraju društvo od kojeg žele potporu i razumijevanje za svoja neutemeljena uvjerenja o neminovnoj propasti svijeta. Lijepljenje za asfalt i podove muzeja također ne doprinose njihovom cilju u sakupljanju simpatija među onima koji se ne plaše klimatskih promjena. Policija prema aktivistima, često mladim i liberalnim studentima, postupa vrlo rezervirano i blago, čak i u trenutcima kada blokiraju vozila interventnih službi svojim sjedenjem na cesti kojim uzrokuju ne samo zastoj u prometu, već i goleme gospodarske štete. Društvenim mrežama dijele se brojne snimke u kojima „obični“ ljudi iskazuju svoje neslaganje s blokiranjem prometa kao legitimnim načinom prosvjeda. Klimatske aktiviste silom miču s prometnica prilikom čega policija uhićuje one koji su prisiljeni pravdu uzeti u svoje ruke. U mnogim slučajevima aktivisti su pokazali svoju ravnodušnost i nezainteresiranost za propustiti one ljude koji su bili u hitnoj situaciji, primjerice s bolesnim djetetom u automobilu. Takvi slučajevi samo pokazuju koliko su klimatski ratnici egocentrični i odvojeni od prosječnog čovjeka koji radi i prehranjuje svoju obitelj te doprinosi društvu, za razliku od onih koji usred radnog vremena u utorak sjede na cesti.

 

„Extinction Rebellion“ udruga je koja je klimatsku agendu shvatila na vrlo religiozan način. Njihove poruke i način djelovanja govore nam da se radi o globalističkoj i parapolitičkoj udruzi koja uz klimatsku agendu štuje i druge dogme moderne svjetske ljevice: LGBT, marksizam, antikapitalizam, globalizam i feminizam. Karakter takvih udruga otkriva nam i razloge zašto se policija i lokalna vlast, a pogotovo sudstvo, vrlo blago ponaša prema klimatskim aktivistima koji svojim načinom „prosvjeda“ očito krše zakone. Iako tvrde da su protiv političkih elita, klimatski teroristi govore sve ono što slušamo od svih zapadnih političara ovih dana u Dubaiju. Stoga je njihova priča o pritisku na vlade da djeluju „konkretno“ promašeni narativ koji otkriva beznačajnost i besmislenost njihovih akcija koje su gotovo uvijek usmjerene na najveća kulturna blaga zapadne civilizacije. Čime su umjetnička djela, spomenici i u ovom slučaju venecijanski kanal, zaslužili da ih se oskvrnjuje i prlja bojama?

 

Iako teroristi tvrde da je sredstvo bačeno u kanal Grande bezopasno za vodu, to nikako ne opravdava taj čin. Cijeli taj tzv. prosvjed u svim aspektima krši mnoštvo zakona i propisa, kako i ne bi, kada su aktivisti maženi i paženi od političkih elita i represivnog sustava. Prosvjed je neprijavljen, aktivisti se spuštaju i vise sa povijesnog mosta Rialto kao da se radi o zabavnom parku i kao što je već spomenuto, u vodu bacaju kemikalije za ozelenjivanje, što je u najmanju ruku kazneno djelo. Osim venecijanskog kanala, onečistili su i dijelove rijeka i kanala u cijeloj Italiji, od rijeke Po do Tibera. Cilj ovog terorističkog akta bio je napraviti performans i ispasti važan i hrabar svojoj okolini koja nikako da shvati da se nalazi u smrtnoj pogibelji zbog porasta svjetske temperature za 2 °C.

 

Viseći s mosta, aktivisti su poslali poruku summitu u Dubaiju: „COP28: Dok vlada priča, mi visimo o niti“. Pripremajući ovu složenu operaciju, aktivisti sigurno nisu imali vremena pročitati poruke političara u Dubaiju. Ursula von der Leyen i Joe Biden slažu se oko svih klimatskih dogmi kao i ratnici iz udruge „Extinction Rebellion“. Gotovo nikakve razlike u porukama nema između zapadnih globalističkih političkih elita na COP28 i ovih koji su visili sa mosta u Veneciji. Govor Glavnog tajnika UN-a Guterresa u Dubaiju bio je toliko prožet klimatskim alarmizmom i besmislicama, da bismo mogli zaključiti da ga je napisao 21-godišnji student filozofije i rodne teorije koji nakon jutarnje kave u 11.30 ratuje protiv klimatskih promjena sjedeći na najprometnijoj ulici u Londonu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.