Politika

Krešo Beljak - Pajser, predsjednik marginalne stranke, smatra da je bitan politički faktor u Hrvatskoj

Foto: hss.hr

U tijeku je posljednja glavna skupština Hrvatske seljačke stranke koja nema gotovo nikakve poveznice sa strankom Stjepana Radića dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća. Stranka je kao svehrvatski pokret izgubila na važnosti u Drugom svjetskom ratu, a nakon komunističkog preuzimanja vlasti 1945. je izbrisana s političke scene. Današnji HSS, pogotovo nakon što ga je preuzeo ljevičar i bivši provalnik Krešo Beljak zvani Pajser, izgubio je sve preostale vrijednosti sadržane u sloganu „Vjera u Boga i seljačka sloga“. Sve što trebamo znati o HSS-u i Kreši Beljaku govori nam činjenica da su HSS i Radnička fronta u istom zastupničkom klubu u Hrvatskom saboru.

 

Podsjećamo, Krešo Beljak je 2002. osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci uvjetno, kao drugookrivljeni zbog krađe i provale u automobile. U tekstu presude stoji kako su Krešo i prvookrivljeni Dražen Mešanović osuđeni zbog provale u četiri automobila u svibnju 1999. godine. Iz jednog automobila ukrali su šest audio kazeta i jednu video kazetu, a iz drugog donji dio ženske trenirke marke „Fila“, pet audio kazeta, sunčane naočale, aluminijsku slavinu i 500 kuna. Sud je njihove radnje okarakterizirao kao kazneno djelo protiv imovine počinjeno teškom krađom.

 

Obrativši se novinarima povodom skupštine stranke, Pajser je rekao kako nije zadovoljan rejtingom, ali smatra da će HSS nakon izbora biti važan politički faktor. To možemo protumačiti na način da će se HSS prikloniti najsnažnijoj lijevoj koaliciji nakon izbora. Kao što je slučaj sa svim malim strankama, HSS ne može samostalno prijeći izborni prag, što vam dovoljno govori o tome koliko su Beljak i HSS važan politički faktor i ključna stranka za sastavljanje nove vlade Republike Hrvatske. Beljak je za svoju marginalnu stranku rekao: „HSS je usprkos svim problemima i dalje tu, i dalje smo, ne tamo gdje bismo htjeli biti po rejtingu, ali i dalje smo relevantni politički faktor, a siguran sam da ćemo nakon sljedećeg izbora biti još jači.“

 

HSS se trenutno nalazi u predizbornoj koaliciji sa Socijaldemokratima, komunistima koji su otpali od Peđine Partije. Svi komunisti i takozvani „centristi“ su dobrodošli za Krešu Beljaka. Što više koalicijskih partnera, to je veća šansa za Krešin novi saborski mandat. Toliko je važan hrvatskom narodu da bi bez mogućnosti koaliranja Krešo danas bio profesor geografije u Samoboru ili u najboljem slučaju gradonačelnik grada u kojem je vlastitim sugrađanima provaljivao u automobile i krao kazete.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.