Politika

Maja Sever nasmijava X zajednicu objavama kako novinarstvo nije na prodaju

Foto: Screenshot, Maja Sever, X

Novinari u Hrvatskoj jedna su od rijetkih skupina ljudi u zemlji kojima narod vjeruje, svaki dan riskiraju svoje živote otkrivajući nam skrivene istine štiteći tako malog čovjeka od interesa političkih i globalnih elita. Novine, portali i medijski servisi žive isključivo od svojih čitatelja, neovisni su od bilo kakvih stranih vlasnika kojima mediji služe kao sredstvo bogaćenja kroz oglašavanje te promocije multinacionalnih korporacija i politika koje plate najviše za svoju agendu. Koliko smo samo puta vidjeli spotove „naših“ najjačih medija u kojima nam urednici i voditelji dnevnika s punom ozbiljnošću govore kako su oni tu za nas i naše dobro, spremni i izgubiti posao kako bi nam prenijeli istinu. Svakodnevno nas čuvaju od teorija zavjera, dezinformacija i lažnih vijesti koje šire oni koji ne znaju čitati s razumijevanjem kao što to znaju diplomirani novinari. Bez novinara nema istine, oni su svoj zanat učili od samog anđela Gabrijela i nema toga što će ih spriječiti da budu prozor našoj kući, kako je to lijepo sročila ona koja "kuži" što je to novinarstvo i čemu ono služi – Maja Sever.

 

Božica hrvatskog novinarstva, ujedno i borac za malog čovjeka, novinarka svjetskog glasa i nedodirljivo blago HRT-a Maja Sever trenutno nasmijava X zajednicu objavama kako novinarstvo nije na prodaju. Jednu od njezinih istinoljubivih i iskrenih objava prenosimo u cijelosti, kako to rade i profesionalci velikih medijskih kuća koji nikada ništa ne izvlače iz konteksta: „Novinarstvo nije na prodaju. U tjednu kada obilježavamo pravo na slobodan i pošteno plaćen rad i Dan slobode medija, novinari/ke imaju poruku za sve one koji ne kuže što je novinarstvo i čemu služi novinarstvo“. Maja je priložila i sliku ovom inspirirajućem tekstu s porukom: „Krenimo redom! Jer ako mi nećemo, neće ni oni koji bi ovo društvo trebali čuvati od zla, lopovluka, laži i pokvarenosti“. Uvjerena kako njezina riječ ima težinu u hrvatskom društvu, Maja je nanizala niz sličnih objava u kojima nam je poručila da su novinari čuvari demokracije, informatori građana, iznimno važni u najtežim vremenima i još mnogo toga. Netko bi pomislio da bi Maju trebalo više platiti i vrednovati od liječnika, policajca, vojnika ili vatrogasca koliko kvaliteta, hrabrosti i nepotkupljivosti leži u gotovo svakom novinaru.

Posebno smiješna objava bila je ona u kojoj je Maja podijelila misao Borisa Rašete, također člana hrvatskog novinarskog Olimpa: „Kritički mediji su svih ovih desetljeća spašavali Hrvatsku od barbarstva, a da je to tako vidi se po jurišu ljute desnice, koja bi ih rušila kao što je Isil u Palmiri čekićao antičke spomenike“. Je li vam sada jasno koliko su naši novinari važni? Bez Maje i Borisa Skejo bi sa svojim veteranima HOS-a srušio Dioklecijanovu palaču!

 

Neovisna i nepotkupljiva Maja toliko je neovisna da niti ne skriva svoja ljevičarska uvjerenja i sudjeluje na političkim prosvjedima ekstremne ljevice okupljene oko Možemo! i partijskih potočića pravde. Majina borba za malog čovjeka toliko je ugrožena da može reći što god hoće i nikada neće dobiti otkaz ugovora o radu, za razliku od mnogih novinara koji navodno dolaze iz bazena „crne desnice“. Koliko smo puta vidjeli Maju kako nam šalje selfije sa radnog mjesta gdje nerijetko ostaje do kasno u noć radeći taj herojski posao nepotkupljivog i neovisnog, a nadasve profesionalnog novinarstva u Hrvatskoj. Možda je samo radila popodne ili joj nije bilo do otpora fašizmu ujutro, a približili su se rokovi? Ne mora biti, ali postavljamo pitanja u pokušaju da i ovaj opskurni portal dosegne gotovo pa nedodirljivi Olimp gdje sjede naši najbolji novinari iz onih pravih medija, onih koji nam nikada ne lažu i sve provjeravaju. E, da, pa Maja je povezana i s udrugom Hrvatsko novinarsko društvo koja ima svoj „sud časti“. Treba li išta više reći?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.