Politika

Mirela (Un)holy zvoni na uzbunu: Opasan porast konzervativizma među mladim muškarcima

Foto: Screenshot, Mirela Holy, X

Mađarska, Poljska, Donald Trump, krunica, kršćanstvo, desno, AfD i mnoge druge strašne riječi zabrinule su kolumnisticu i u narodu vrlo poštovanu novinarku „Jutarnjeg lista“ Snježanu Pavić. Njezine briljantne kolumne i uvijek precizne i mudre analize društva čita i upija bivša ministrica zaštite okoliša i također bivša članica Partije Mirela Holy. Za one koji ne znaju, to je ona sva u crnom. Bivša političarka i sadašnja „profa“ na sveučilištu na svojem X profilu upozorila je javnost: „Snježana Pavić u današnjem JL piše o opasnom porastu konzervativizma u populaciji mladih muškaraca, i to na globalnoj razini. Danas su mlade žene puno progresivnije od muškaraca, a jačaju inicijative koje su usmjerene prema suspenziji ženskih prava. Ovi podaci zvone na uzbunu“. Uz ovaj šokantan podatak koji bi nas sve trebao zabrinuti Mirela je objavila i sliku, odnosno „gif“, s riječima: „Girls run the world (Cure upravljaju svijetom)“ . Eto vam na, muškarci!

 

Žena u crnom koja vodi svijet konzervativizam vidi kao opasnost, gotovo pa ga je izjednačila s nacizmom, fašizmom, ali ne i komunizmom. Taman što smo postigli veliki napredak u vidu 2SLGBTQQIPAA+ prava, brisanju razlika između žena i muškaraca, destrukciji braka i obitelji, mladi muškarci okrenuli su se tradicionalnim vrijednostima koje su izgradile civilizaciju u kojoj živimo. Čitajući Mirelinu uzbunu stječe se dojam kako je konzervativizam zabranjen, nepoželjan, zao sam po sebi. Što je onda alternativa? Kakvi bi muškarci trebali biti? Kao njezin dečko? Bez djece i bez braka, bez zajedničkog života? Možda kao Senf? Sa psom Boškom na gay paradi? Možda bi najbolji muškarac bio „transrodan“? U haljini, kako bi mogao zajedno s jakim ženama voditi svijet i zalagati se za najsvetije žensko pravo – ubojstvo vlastitog djeteta?

Ono što je opasnije od „opasnog konzervativizma“ je jednoumlje koje se ranije u povijesti manifestiralo kroz totalitarne režime u vidu masovnih ubijanja, progona neistomišljenika, konfiskacija imovine i tome slično. Danas, u „progresivnom“ svijetu, imamo spregu medija, masovne kulture i lijevih političara koji su nam desetljećima gradili i u konačnici nametnuli kulturu smrti, razorili judeo-kršćanske vrijednosti i uvjerili mlade da postoji samo jedan politički smjer, onaj lijevo-liberalni. Pritom je sva represija umotana u lijepi ukrasni papir koji se zove tolerancija. Sve ostalo je netolerantno i vodi u HBO-ovu seriju „Sluškinjina priča“. Koliko puta smo vidjeli taj performans u svijetu i ovdje u Hrvatskoj? Toliko je ljevičarski narativ utemeljen u istini da se feministice i 2SLGBTQQIPAA+ okultisti pozivaju na fikciju.

Kaže Mirela i kako su današnje žene puno progresivnije od muškaraca, kao da se radi o nekakvom natjecanju između spolova. Tko je uopće izmislio ovu igru i odredio da je „progresivnost“ vrlina, a konzervativizam mana? Ovdje u njezinoj objavi na X-u vidimo svu nelogičnost i promašenost feminizma kao pokreta koji je u sebi duboko destruktivan i ne vodi ničemu pozitivnom. Muškarac i žena su komplementarni, stvoreni jedno za drugo, jezgra iz koje nastaje obitelj. Ne postoji nikakva globalna zavjera muškaraca koji svu svoju energiju troše na stvaranje svijeta u kojem će porobiti žene i učiniti ih objektima i sluškinjama. Kako netko tko je „profa“ na sveučilištu može vjerovati u takve bajke?

 

Na kraju, što točno znači Mirelina rečenica „Ovo zvoni na uzbunu“? Poziva li darkerica Holy na zakonsku regulativu konzervativizma? Preodgoj mladih muškaraca? Kako misli spriječiti tu strašnu pojavu kod mladića koji odbijaju svijet koji im Mirela nudi? Ona niti ne razumije konzervativizam jer ga gleda kroz mutne feminističke naočale, s unaprijed zadanim postavkama. Kada će um otvoriti oni koji opasnim konzervativcima predbacuju da su zatvorena uma? Gdje će stati taj sveti „progres“ koji nas je doveo tu gdje jesmo? Ima li mu uopće kraja ili se radi o krugu? Kada svijet dosegne točku totalnog ludila, ljudi se prirodno vraćaju nazad na tvorničke postavke – u „opasni“ konzervativizam.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.