Jedina prava vjera

Molitva krunice na Trgu opet uznemirila demone

Foto: Hrvoje Franjetić, X

Svake prve subote u mjesecu na Trgu bana Josipa Jelačića katolički muškarci klečeći mole krunicu na nakanu povratka katoličkih vrijednosti u hrvatski narod. Mole za predbračnu čistoću, čednost u odijevanju, prestanak pobačaja, za mir, domovinu, obraćenje hrvatskog naroda i iskorjenjivanje bogopsovke. Također, mole i za muškarce da budu duhovni autoriteti u svojim obiteljima. Ništa od toga nije protuzakonito. Međutim, lijeve udruge, SDP, simpatizeri Možemo! i ostali pogani ne podnose javnu molitvu krunice. Ne vjeruju u Boga niti u snagu molitve, no ipak u ovom događaju vide opasnost. Tiha molitva u njima izaziva bijes, nemirnoću i agresivnost. Postavlja se pitanje što ih toliko smeta ako Boga nema i molitva ničemu ne koristi? Mediji također ne mogu sakriti svoj prezir prema moliteljima, posprdno ih nazivajući „klečavcima“. Trend moljenja krunice proširen je fenomen u Europi, pogotovo u Poljskoj koja je izrazito katolička zemlja. Čim se katolici kleknu, prekriže i zazovu ime Blažene Djevice Marije, uznemire se demoni i pošalju svoje korisne budale u liku ljevičarskih udruga i političara da pokušaju dekoncentrirati i uznemiriti molitelje krunice. Između molitelja i prosvjednika mora dežurati policija, ne zbog molitelja, nego zbog agresivnih prosvjednika. Ti isti koji bi nasiljem potjerali molitelje krunice s Trga, nedavno su bili na prosvjedu za Palestinu gdje su bezbrižno slušali uzvike „Allahu Akbar“. Uzevši u obzir da je katolička vjera jedina prava vjera, nije neobično što se ljevica i ostali pogani zgražaju i bijesne nad molitvom krunice.

 

Ove subote nastavio se dosadašnji trend pokušaja ometanja molitve u obliku bubnjanja, vike i bijesnog ponašanja različite vrste. Protivnici molitve svoj skup nazivaju „Tihom misom“, iako su glasni u svojem iskazivanju nemira zbog molitve krunice na Trgu. Ovdje vrijedi istaknuti da je naziv „Tiha misa“ karakterističan demonski poriv za izrugivanjem iz svetoga. Naime, Sotona i njegovi sljedbenici izokreću i oskvrnjuju ono što je dobro i od Boga. Danas su prisutni bili udruga Domino i „umjetnica“ Arijana Lekić Fridrih koji su polagali cvijeće za ubijene žene u 2023. godini. Kakve to veze ima s molitvom krunice? Bolesni umovi u molitvi i nakanama katoličkih muškaraca vide potencijalne ubojice. Slijedeći tu bezumnu logiku nije ni čudno što pozivaju na zabranu molitve i distanciranje Kaptola od ovog događaja. Zašto bi se Kaptol distancirao od molitve na javnom mjestu? Štoviše, ovaj događaj trebao bi potaknuti i ohrabriti biskupe u Hrvatskoj da se konačno aktiviraju i angažiraju u duhovnoj obnovi hrvatskog naroda. Od propasti komunizma, katolički kler se povukao u sakristije ostavivši laike same na liniji obrane katoličkih vrijednosti u Hrvatskoj. Blaženi Alojzije Stepinac svojevremeno je pozivao vlast i cjelokupan hrvatski narod na potpuno prihvaćanje Božjih zakona i katoličkog morala u javnom djelovanju. Danas od toga nema gotovo ništa.

 

Jedan od redovitih gostiju na molitvi krunice je bivši zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar koji na svojim društvenim mrežama dokumentira događanja s molitve, prvenstveno ispade bijesa prosvjednika protiv katoličke vjere. Ove subote dogodio se neobičan incident u kojemu je na Pernara nasrnula starija gospođa sa hodalicom. Srećom, Pernar je prošao bez ozljeda. O samom događaju oglasila se agresivna vozačica hodalice Višnja Škreblin prozivajući policajca: „Ovo je policajac, kojeg sam molila da me zaštiti od Pernatog, ali je samo stajal ko drvena Marija, ali kad sam ja napala Pernatog, braneći se od njegovog snimanja, e onda je reagiral! Više nisu policajci kaj bi trebali biti! Danas se vidi razlika između milicajca i policajca!“ Društvenim mrežama kruži fotografija gospođe Škreblin sa zastupnicom Katarinom Peović. Kakva kombinacija! Gospođi Škreblin ne dostaje jugoslavenska milicija koja je prvo mlatila, a onda postavljala pitanja. Ako ćemo se strogo držati zakona, Višnja bi trebala odgovarati za fizički napad na Ivana Pernara. Međutim, s obzirom na njene godine, ostavit ćemo Bogu da donosi sudske presude.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.