Politika

Multikulturalni dočeci u Nizozemskoj i Njemačkoj: Ozlijeđeni policajci i zapaljeni automobili

Foto: Remix News & Views, X

Stižu medijski izvještaji o dočecima Nove godine u Europi, svi pišu o sukobima s policijom, zapaljenima automobilima, vatrometima koji nisu ispaljivani vertikalno, već horizontalno u interventne policajce ili veliku masu ljudi koja je pokušavala slaviti otkucavanje ponoći onako kako se to radilo prije kulturnog obogaćenja starog kontinenta. Iz nekog neobjašnjivog razloga, novinari su zaboravili reći s kime su se to njemačke i nizozemske policije sukobljavale? Kako to da su se Europljani toliko pokvarili u posljednje vrijeme? Jedina informacija o profilu uhićenih jest ta da je riječ o većinom mladim izgrednicima, odnosno nasilnicima, huliganima i ljudima sa skijaškim maskama koji su tražili sukob s policijom? Tko su ti misteriozni Europljani koje niti jedan novinar ne može otkriti?

 

Najveći neredi zabilježeni su u Nizozemskoj gdje je uhićeno više od 200 osoba, deseci policajaca su ozlijeđeni, a najmanje 110 automobila neće doživjeti novu registraciju u 2024. godini. Koordinator nizozemske policije za održavanje reda tijekom proslavi Nove godine Peije de Meij pomirio se sa situacijom i rekao kako je to realnost s kojom će se Nizozemska morati nositi u budućnosti. Nerede je ocijenio „u potpunosti neprihvatljivima“, što su vrlo snažne riječi koje su zasigurno umirile Nizozemce, a dečke s balkanske i sredozemne rute uvjerile da pokušaju biti bolji građani iduće godine. U Rotterdamu i Amsterdamu vladalo je ratno stanje, petarde i ostala pirotehnička sredstva koristili su se kao oružje protiv policije, imovine i mirnih prolaznika i slavljenika. No, što se tu može, riječima de Meija, treba se naviknuti i hrabro u iduću godinu s jedno te istim politikama. Koja je alternativa? Provoditi zakon, čuvati granicu i zabraniti masovnu islamsku migraciju?

 

U Njemačkoj u više gradova gotovo ista situacija, neidentificirani „mladi izgrednici“ sukobili su se s policijom, koristili pirotehniku kao oružje protiv svega što se kreće i preplašili žene kojih gotovo da i nije bilo u masama koje su čekale Novu godinu. Stotine „Nijemaca“ su uhićeni, zabilježeni su napadi i na hitne službe, vatrogasce i liječnike. Najvatreniji je bio Berlin gdje su se „mladi“ sukobili jedni s drugima koristeći se pirotehničkim sredstvima, javljaju naši mediji. Ispred Gradske vijećnice kod Alexanderplatza odigravala se prava drama, novogodišnji koncert u izvedbi Migrantske filharmonije zabavljao je okupljene, a najviše se radovala policija. U gradskoj četvrti Neukölln zapaljen je dom umirovljenika, ali srećom nitko nije smrtno stradao. Pojavili su se i propalestinski prosvjednici o kojima također od medija nismo saznali otkuda su i kojoj religiji mira pripadaju.

 

Javne manifestacije u europskim prijestolnicama postale su migrantska događanja naroda za islamiste koji svojim sukobljavanjem s policijom i domicilnim stanovništvom vrlo otvoreno pokazuju kakve su im namjere. Za njih nema govora o asimilaciji i prihvaćanju liberalnih zapadnih „vrednota“. Na društvenim mrežama stotine su primjera u kojima migranti svojim susjedima, koji su ih otvorena srca i šuplje glave primili u svoje države, govore kako imaju više djece od njih, što znači da je samo pitanje vremena kada će postati većina i uvesti islamska pravila u društvo i zakone. U samim središtima Europe žene se ne usude slaviti Novu godinu, a u još većem strahu su novinari koji se boje reći da Nizozemsku i Njemačku ne pale Nizozemci i Nijemci.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.