Politika

Na Trgu ništa novo: Nevjernici se plaše molitve krunice koja uznemiruje njihove demone

Foto: Snimka zaslona, Laudato TV/Youtube

Prva je subota u mjesecu, što znači da se novinari ustaju već u pet ujutro kako bi popratili performanse ljevičarskih aktivista, Predrag Fred Matić lovi prvi zrakoplov za Zagreb kako bi hrabro stao pred molitelje krunice kao što je to napravio u rujnu mjesecu 1991. u Vukovaru, starije i pretile gospođe iz Foruma žena SDP-a nose transparente kojima poručuju katoličkim muškarcima da ne žele spavati s njima i rađati im djecu, mlade djevojke i dečkići pod medicinskim maskama udaraju bubnjevima i izležavaju se pod nogama interventnih policajaca… prizori su to koji s vremenom postaju sve zabavniji i komičniji. Tu je i Ivan Pernar, neslužbena maskota ovog događaja i vjerni dokumentarist nezdravog razuma prosvjednika protiv mirnog okupljanja i prava na javno iskazivanje vjere.

 

Objektivni i nepristrani mediji poput Jutarnjeg, Indexa, Telegrama i sličnih rugaju se moliteljima, a uzdižu „hrabre“ prosvjednike koji čuvaju Hrvatsku od klerofašističkog terora i opasne molitve krunice koja ništa ne znači niti ima ikakvu moć, ali je se svejedno treba bojati. Teško je popratiti logiku ljudi koji subotnje jutro bijesne pred skupinom koja moli u tišini i nikoga ne dira. Neizostavni bubnjari iz nekog neobjašnjivog razloga nose maske ili su pokriveni maramama, možda kako ih njihove bake koje idu u crkvu ne bi vidjele na prosvjedu. Ili zbog prisustva Branka Kolarića, SDP-ovog epidemiologa koji je za vrijeme koronavirusa bio u krivu gotovo u vezi svega što je govorio?

 

Interventni policajci već mjesecima imaju najbolja mjesta za promatranje ljevičarskog ludila i manifestacije bijesa i nemira koji izaziva molitva krunice. Prosvjednici protiv Blažene Djevice Marije danas su u inat moliteljima legli pod noge policajcima koji su ih u nevjerici gledali pokušavajući shvatiti poantu i poruku tog čina. Koliko im je tek pjesma „Zeko i potočić“ otežala razumijevanje i shvaćanje? Sigurno se i pitaju zašto Fredove prijateljice nose transparente na kojima zahtijevaju „safe space“ za žene? Neke mlađe djevojke koje će feminizam i ljevičarstvo odvesti u život gorčine, nezadovoljstva i neispunjenosti nosile su transparente s anatomijom ženskog spolnog organa i porukom da ih se ne siluje. Koliko nam je poznato, molitelji ne mole na tu nakanu niti to žele učiniti. Primijetili smo i dvojicu bubnjara koji zbog maske izgledaju prilično rodno fluidno, teško je odrediti jesu li muško ili žensko. Jedna djevojka nosila je transparent maternice s porukom „Pustite nas da dišemo“. Očito je preskakala satove biologije ili ju je poučavala Espi Tomičić ili Noah Kraljević, naše najpoznatije žene s bradom. Pored te djevojke nalazio se i mladić sakriven ispod maske kako ručicama koje nikad nisu bacile lopatu pijeska u miješalicu udara po bubnju koji je obješen oko njegovog krhkog tijela koje nikada nije iskusilo duel u nogometu ili kakvom drugom sportu. Njegov bubanj ima naramenicu duginih boja, no kako gleda djevojku pored sebe, rekli bi da je ipak prikriveni heteroseksualac. Osoba koja je prljala cipele naših začuđenih policajaca također je nosila masku i teško je prepoznati spol i rod te osobe. Kada bismo nagađali, rekli bismo ženski spol i nebinarni rod.

 

Ukratko, to bi bilo to za ovu ožujsku prvu subotu u mjesecu. Molitva krunice opet je uznemirila demone na glavnom zagrebačkom trgu i diljem drugih hrvatskih gradova gdje se moli za duhovnu obnovu hrvatskog naroda. Veselimo se sljedećem Fredovom partijsko-lezbijskom cirkusu u travanjskoj prvoj suboti u mjesecu. Svaki put su sve bolji i zabavniji, što bi tek bilo kada bi im Oliver Frljić uskočio i postavio scenografiju i dodijelio uloge. Dotad, neka ih sve čuva i prati zagovor Blažene Djevice Marije.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.