Politika

Nakon pasa i žene su dobile svoj park! Partija poziva građane da predlože ime

Foto: SDP Zagreb

Ne, nije parodija. I bogovi činjenica iz Faktografa mogu potvrditi da je naslov ovog članka istinit. Otkud krenuti? Kako izvijestiti o ovome? Istočni dio Bundeka postat će siguran prostor za žene, u ime Partije obznanio je hrvatskoj javnosti liječnik i vrhunski epidemiolog Branko Kolarić, heroj narodnooslobodilačke borbe protiv koronavirusa i vršitelj dužnosti predsjednika Partije grada Zagreba. Na Međunarodni dan žena, što god ta riječ danas značila, bijeli muškarac na poziciji moći Branko ženama u Hrvatskoj poboljšao je život najavom da će imati gdje šetati, čitati, vježbati hinduističku pogansku praksu jogu, rušiti patrijarhat i sunčati se kada bude lijepo vrijeme. Uglavnom, radi se o aktivnostima koje muškarci ne rade. Prije ove akcije zagrebačke Partije muškarci su istočnim Bundekom trčali za ženama, palili knjige, zazivali kišu, molili krunicu i sprječavali pobačaje u parku. Tome je došao kraj!

 

Na 13 hektara zagrebačkog Bundeka uspostavlja se matrijarhalna republika, suveren teritorij svih žena koje se identificiraju kao žene, a kakva će biti uloga muškarca na ovom svetom tlu još nije poznato. Vjerojatno će im biti dozvoljen ulazak samo kada će trebati kositi, uređivati krajolik, kupiti smeće i popravljati klupe. Ne možemo potvrditi, no postoji i mogućnost da će se postaviti znakovi s prekriženim likom muškarca, poput onih pasofobnih parkova gdje četveronožnim ljubimcima nije dozvoljen ulazak i boravak na zelenim površinama.

Europski socijalisti kojima je izuzetno jako stalo do žena i njihove sigurnosti, što su i pokazali svojom imigrantskom politikom, inspirirali su zagrebačku Partiju da nešto učini po tom pitanju i na pamet im je pala sjajna ideja! Seksisti iz Partije ukazali su i na problem izrazito zahtjevnih i muškarcima prilagođenih rekreativnih sprava za vježbanje koje nisu kompatibilne sa ženskim tijelom i fizičkim sposobnostima. Ne znaju li u Partiji da žena može sve što može i muškarac, ali ne i obratno?

Preostaje tek izabrati ime za park. Partija je već započela sa prikupljanjem prijedloga, potražite gdje predložiti ime i budite maštoviti. Možda je konačno došlo vrijeme za Milku Planinc?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.