Jedina prava vjera

Papa Franjo unatoč bolesti ne želi propustiti globalistički klimatski summit

Foto: ignatiansolidarity.net

Katolički mediji i laici na društvenim mrežama prenijeli su vijest da papa Franjo zbog bolesti neće otputovati na klimatski summit u Dubaiju 1. prosinca. Tako su mu predložili liječnici čiji je savjet papa Franjo teška srca prihvatio. Ovih dana bolovao je od gripe i imao temperaturu. Stanje mu se popravilo, no zbog problema s plućima liječnici ga ne žele prerano otpustiti i predati obavezama koje ga čekaju u narednom vremenu. Jedan dan nakon dolaska, 2. prosinca, predviđen je papin govor na summitu pod nazivom COP28 koji okuplja brojne svjetske čelnike i razne moćnike koji nas žele spasiti od klime koja nas ubija zbog našeg neodgovornog ponašanja. Unatoč izostanku, Sveta Stolica će ipak sudjelovati na summitu u nekom drugom obliku. Zadnji dan boravka, 3. prosinac predviđen je za papin blagoslov takozvanog „Paviljona vjere“ koji predstavlja sve religije svijeta. Božja providnost odlučila je spriječiti taj čin. Inače, papa Franjo trebao je biti prvi papa sudionik ove klimatske konferencije čiji je službeni naziv: „28. konferencija stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama“.

 

Franjin pontifikat obilježen je velikim zalaganjem za rješavanjem i ukazivanjem na „problem“ klimatskih promjena. O toj temi pisao je u svojim pobudnicama i govorio na brojnim konferencijama za medije. Zahtjev liječnika da ne ide u Dubai, papu je vrlo ražalostio. Na službenom papinom X profilu o ovoj temi je 27. studenog rečeno sljedeće: „Ako vjerujemo u ljudsku sposobnost za nadilaženjem naših sitničavih interesa i angažiranjem na velikom planu, ne smijemo prestati sanjati da će COP28 ubrzati energetsku tranziciju. Ova konferencija može biti prekretnica“. Izgleda da je papa zbilja jako zabrinut za klimu. Kada bi barem bio toliko zabrinut za Crkvu i duše koje su mu od Boga povjerene.

 

Mnogi lijevo-liberalni „katolički“ mediji i javne osobe liberalnog „katoličkog“ svjetonazora zajedno s papom dijele razočaranje što Svetog Oca vjerojatno neće biti u Dubaiju, barem u fizičkom obliku. Zanimljivo je i to što su katolički klimatolozi i vjerni sljedbenici Franjinog pontifikata ujedno i veliki zagovornici Sinode o sinodalnosti. Mnogi su s oduševljenjem i zluradošću pozdravili papine disciplinske mjere prema biskupu Stricklandu i kardinalu Burkeu. Jedan od onih koji je tužan što papa ne ide u Dubai je i poznati američki svećenik indijskog podrijetla, komunikolog i doktor teologije, Satish Joseph. Na X-u je napisao: „Zbilja mi je jako, jako žao što papa Franjo neće moći sudjelovati na COP28 zbog lošeg zdravlja. Molim se za njega i ujedno molim za svjetske lidere da odlučno djeluju protiv klimatskih promjena. Također se nadam da će aktivisti spriječiti Saudijsku Arabiju u sklapanju poslova na summitu, vezanih uz fosilna goriva!“

Katolički novinar i dopisnik iz Rima za katolički tjednik „The Tablet“, Christopher Lamb također je izrazio svoje žaljenje za papinim izostankom, a ranije je na X-u likovao oko papinih akcija protiv kardinala Burkea kojeg je nazvao glavnom figurom u pokušajima sabotiranja pape Franje i njegove reforme Crkve. Spominjući stan koji koristi kardinal Burke u Rimu, napisao je kako ima 417 kvadratnih metara, želeći time izazvati zgražanje i osudu kardinala zbog „prevelikog“ stana. Američki katolički časopis „America Magazine“, u kojem veliki utjecaj ima promotor LGBT ideologije u Crkvi isusovac James Martin, također je prenio vijest o papinom tragičnom izostanku sa summita.

 

U papinoj nedjeljnoj propovijedi na trgu sv. Petra, koju je zbog Franjine bolesti čitao monsinjor Paolo Braida, o nadolazećem summitu Sveti Otac je rekao kako je čovječanstvo osim rata ugroženo i od klimatskih promjena. One su suprotnost Božjem planu i stoga se papa obvezao otići na summit i govoriti na konferenciji za spas klime. Pozvao je ljude na molitvu za svoju misiju koju su prekinuli liječnici i time spriječili dodatno zagađenje planeta koje bi izazvao papin zrakoplov na putu u Dubai.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.