Politika

Paul Nicolier izrazio podršku HOS-u i plakatu uz pozdrav „Za dom – spremni“

Foto: Paul Nicolier, Facebook

Mediji, HDZ i ostale lijeve političke stranke s cinizmom i arogancijom su posljednih dana koristili majku ubijenog HOS-ovca i dragovoljca Domovinskog rata Jeana Michela Nicoliera kako bi se obračunavali s vukovarskim gradonačelnikom oko postavljanja branitelja Vukovara iz redova HOS-a na čelo ovogodišnje Kolone sjećanja. Ovdje na meti nije bio samo Penava, već HOS kao takav, a pogotovo njegova insignija sa pozdravom „Za dom – spremni“. Isto tako vrijedi istaknuti da Penava nikome nije zabranio dolazak u Vukovar 18. studenog, nego je samo poručio onima kojima smetaju HOS-ovci i njihovo znakovlje da ne trebaju dolaziti. Riječ „zabraniti“ i „ne trebati“ nisu istoznačnice, no to nije spriječilo mainstream medije da namjerno manipuliraju i siju podjele pred obljetnicu pada Vukovara. Penava je poručio i onima koji bi „mjerili kukuruz“ da ne dolaze, no to mediji nisu istaknuli u svojim vijestima jer ne odgovara njihovom narativu koji guraju u javni prostor, a to je svaku desnicu proglasiti ustaškom i fašističkom. Uostalom, onima kojima smeta HOS i „Za dom – spremni“ ionako ne hodaju u Koloni u Vukovaru, kao što nisu pristuni ni u Kninu na Danu pobjede. Takvi bacaju vence u Dunav.

 

Jeanova majka Lyliane Nicolier navodno je tražila da se lice njezina sina makne s plakata, pritom osuđujući politizaciju vukovarske žrtve i potez gradonačelnika Ivana Penave. Kako Jeanov brat Paul Nicolier prenosi na Facebooku, Lyliane je krivo protumačila Penavin nastup pred medijima misleći da se radi o predizbornoj kampanji u kojoj se ime i citat njezina sina koristi u političke svrhe. Nakon što je vidjela što su mediji napisali o njezinoj izjavi, pozlilo joj je i morala je uzeti 3 tablete, svjedoči Paul. Iz ovoga ispada da su mediji namjerno krojili riječi Jeanove majke i iskoristili jezičnu barijeru ne bi li unijeli razdor unutar samih branitelja HOS-a i njihovih obitelji. Hoće li se sada svi mediji koji su slavodobitno pisali o neslaganju Jeanove majke s Penavinim plakatom ispričati zbog svoje nesposobnosti i malicioznosti? Kakvu su ulogu imali političari? Prvenstveno Andrej Plenković, koji je 1991. imao 21 godinu, i ministar branitelja Tomo Medved? Jesu li namjerno krivo navodili Jeanovu obitelj prikazujući Penavin plakat kao politizaciju?

 

Paul Nicolier razjasnio je cijelu situaciju ne ostavivši medijima i političarima niti malo prostora za krive interpretacije. HOS-ovci su časni ljudi i zaslužuju predvoditi Kolonu sjećanja i njihovo znakovlje se mora poštovati, smatra Paul. Damira Markuša, kojeg Andrej Plenković smatra radikalom i destruktivnim elementom u državi, Lyliane smatra sinom. Paul, njegov sin Matheo, Damir Markuš i ostali HOS-ovci hodat će zajedno u Koloni. Lyliane će biti u društvu Kate Zadro i ostalih majki poginulih sinova. Svoju objavu Paul je zaključio riječima: „Bog i Hrvati, Za dom – spremni“. Velikih objava Paulovog statusa neće biti na naslovnicama novina i portala, niti će se s njime otvarati dnevnici. Ali jedno je sigurno, ustaše će se i dalje tražiti na svakom koraku, pogotovo od strane onih koji rata nisu vidjeli, a Vukovarom i Kninom hodali su samo u odijelima, nikad u maskirnoj odori zaprljanoj krvlju i blatom.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.