Politika

Politička analitičarka i komentatorica Severina odaslala poruku za predstojeće izbore

Foto: Screenshot, N1

Profesionalna novinarka s profesionalne i istinoljubive televizije N1 Ivana Tomić na osmom po redu Noćnom maršu povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka, za progresivne snage – marta, pronašla je Severinu i od nje zatražila komentar i stručnu analizu aktualne političke situacije u Hrvatskoj. Drugu po redu hrvatsku moralnu vertikalu i ženski uzor u Hrvatskoj, nakon Jelene Veljače, Ivana je upitala za mišljenje o izjavi Ivana Penave, čelnika Domovinskog pokreta, koji je najavio deratifikaciju Istanbulske konvencije ako formira vlast nakon parlamentarnih izbora.

 

Prvo što je Severina poručila hrvatskim ženama jest to da ne prosvjeduju samo na 8. ožujak, već svaki tjedan, iz čega možemo iščitati koliko je teško živjeti kao žena u Hrvatskoj. Potom se Ivana kojoj migranti i strani radnici dijele cvjetiće osvrnula na Severinin Instagram račun na kojem je naša porno uratkom proslavljena pjevačica iskazala svoje nezadovoljstvo i ogorčenje najavom Penave o povlačenju Istanbulske konvencije. Objektivno i nepristrano Ivana je u svojem pitanju Severini Domovinski pokret etiketirala kao regresivne snage koje rade na narušavanju postignutih ženskih prava. Očekivano, Severina je šokirana i uplašena takvom najavom. „Mislim da za takve stranke uopće nema mjesta i uopće ne znam koji su to likovi koji su se tako domogli nekih tih pozicija s kojih će odlučivati o tim stvarima. To je prestrašno!“, rekla je Severina Ivani, koja je potom zaključila kako je za javnost izrazito važno čuti politička stajališta, prognoze i izborne strategije naše proslavljene pjevačice. Ne treba glasati za one koji pljačkaju i koji su bahati i bezobrazni, spremni srušiti ostvarena prava u pet minuta, poručila je Severina i dodala kako bi se ljevica trebala spojiti kako bi dobila izbore. Na svom Instagram profilu Severina je ranije poručila kako bijes sa prosvjeda i onog izazvanog Domovinskim pokretom treba prenijeti na birališta. Predstojeće izbore Severina je ocijenila kao najvažnije dosad.

 

Ako Peđa ne uspije ujediniti oporbu, možda bi to mogla biti Severina? Njezina vizija i razumijevanje politike su na zavidnoj razini, a neki tamo likovi koji bi dirnuli u Istanbulsku konvenciju zasigurno bi se preplašili njenog političkog angažmana i kvaliteta, te nadasve osvježenja koje bi Severina mogla unijeti u politiku. Ako i ne uđe u politiku, Ivana će nam uvijek moći potražiti Severinu da nas utješi, savjetuje i probudi u nama bijes da lopove i likove uklonimo iz politike.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.