Politika

Pupovčeve „Novosti“ financirane našim novcem jurišaju na „Za dom spremni“ i udrugu „Vigilare“

Foto: portalnovosti.com

Kolona sjećanja u Vukovaru 18. studenog 2023. godine teško je pala cijeloj hrvatskoj političkoj samozvanoj eliti, posebice potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i njegovom nadređenom Miloradu Pupovcu, vječno ugroženom Srbinu u neovisnoj hrvatskoj državi iz koje crpi milijunska sredstva za svoje aktivnosti. Plenkoviću nisu toliko smetali pozdrav „Za dom spremni“ i HOS-ovci kao predvodnici kolone, koliko mu je to predstavljalo glavobolje zbog posljedica koje će uslijediti. Za njegov međunarodni imidž i potencijalni „napredak“ u karijeri njegov lik na Memorijalnom groblju u Vukovaru okružen crnim zastavama i pozdravom „Za dom spremni“ nije dobra slika za Bruxelles ili neki drugi centar moći gdje će se konačno moći lijepo uklopiti i nikome odgovarati, te poslušno slušati one koje ionako više poštuje od naroda koji ga je izabrao na vlast. S druge strane, premijera Milorada slika u Vukovaru teško je pogodila, a dan ranije ti isti branitelji i pod istim znakovljem zabranili su mu bacanje „venca“ sa srpskom zastavom u Dunav za „sve žrtve“ rata. U samo dva dana pretrpio je dva velika politička poraza, iz pozicije nas običnih promatrača ništa nevjerojatno, ali iz Pupovčevog kuta riječ je o teškoj povredi ponosa i pljusci njegovoj velikosrpskoj politici koja je zbog 5. kolovoza 1995. morala biti zamaskirana „antifašizmom“. Kako god nazivali njegovu političku ideologiju, ona je u svakom slučaju antihrvatska.

 

Premijerove „Novosti“ financirane našim novcem, a čiji je proračun iz godine u godinu sve veći, upravo su se pohvalile kako su izvršile pritisak na Vijeće za elektroničke medije (VEM) koje je na četiri sata zabranilo emitiranje Z1 televizije i Televizije Slavonije i Baranje (STV) zbog domoljubnog pozdrava „Za dom spremni“. Pupovčev krajišnik hrvatskog imena Hrvoje Šimičević za taj pozdrav kaže da je „ustaški“, na što mu ne treba zamjeriti. Koristile su ga i ustaše 1941. i one 1991. godine. Prije nego što se sablaznite ovom opservacijom, sjetite se da je svaki Hrvat s puškom u ovom ili onom, ili nekom budućem ratu, za Srbe ustaša.

U emisiji „Bujica“ Velimira Bujanca u javljanju uživo jedan gledatelj, vjerojatno ustaša, izrekao je za velikosrpsku i jugoslavensku ideologiju zabranjeni pozdrav „Za dom spremni“. Ono što je još skandaloznije prema mišljenju VEM-a jest to što se Bujanec od tog pozdrava nije „ogradio“. Ne samo što se nije „ogradio“, već je to odobravao i poticao na „govor mržnje“. Toliko o slobodnoj, demokratskoj i neovisnoj hrvatskoj državi izborenoj u Domovinskom ratu u kojem su pozdrav „Za dom spremni“ i HOS bili prihvatljivi čak i Vlatki Pokos. Voditelj Bujanec kratko je na Facebooku komentirao da se tog pozdrava nikada neće odreći jer su pod njim ginuli njegovi prijatelji HOS-ovci, pa ni pod cijenu otkaza.

Pupovčev Hrvoje otvoreno je rekao kako su „Novosti“ bile te koje su spornu emisiju prijavile VEM-u, iz čega možemo iščitati da je „Bujica“ toliko popularna da ju gleda i cijela redakcija „Novosti“. Program Z1 i STV, na žalost te iste redakcije, biti će suspendiran samo četiri sata, iako VEM ima ovlasti kazniti ustaše s regionalnih televizija i na nekoliko dana. Od 19 do 23 sata 26. siječnja 2024. „hrvatska javnost bit će uskraćena i za jednu epizodu najdublje 'medijske' septičke jame u Hrvatskoj“, piše Hrvoje za svoju septičku jamu. Međutim, ovdje bitka ne staje, Pupovčevi partizani koji ispod zvijezde imaju dvoglavog orla s četiri „S“, od VEM-a su zatražili odgovor jesu li spomenute televizije prijavljene Državnom odvjetništvu. Ovdje bismo mogli i upitati DORH i sve nadležne institucije jesu li utvrđeni identiteti gledatelja koji su pozdravljali zabranjenim pozdravom i hoće li se priključiti Velimiru na Goli otok? Ovo maltretiranje srpskog naroda u Hrvatskoj mora prestati!

 

Zasad nema potvrde o angažiranosti DORH-a prema gorućem problemu ZDS u Hrvatskoj, ali VEM je prijavio Udrugu Vigilare zbog povrede osjećaja 2SLGBTQQIPAA+ zajednice. Katolička udruga kojoj je na čelu opasan konzervativac i vrlo utjecajan u vlasti Vice Batarelo, na svom portalu napisala je članak pod naslovom „Sablazan u Španskom: Obrt za čuvanje djece vode dvije lezbijke“. VEM je zatražio uklanjanje članka, no na njihovo i Hrvojevo razočarenje članak je i dalje dostupan. Ne treba posebno objašnjavati zašto je članak „sporan“ i „nedopustiv“. Nepisana pravila koja pišu 2SLGBTQQIPAA+ aktivisti nalažu da se djecu treba izlagati svim mogućim seksualnim perverzijama i devijacijama od vrtića nadalje, pa čak i od trenutka porođaja prilikom čega doktori trebaju prestati sa zlobnom praksom „dodjeljivanja“ rodnog identiteta utemeljenog samo na spolu. Na portalu Vigilare.info u članku pod naslovom „Očitovanje o netočnim medijskim napisima“ odbačene su sve optužbe kako se „spornim“ člankom diskriminira i potiče na mržnju i netrpeljivost prema bilo kome. U vezi s otkrivanjem adrese obrta i imena vlasnice, Vigilare tvrdi kako se radi o javnim informacijama, te stoga ne može biti govora o otkrivanju privatnih informacija. Što je uistinu sporno? Ekstremnoj ljevici i 2SLGBTQQIPAA+ ekipi izrazito smeta kada ih se otkriva u javnosti i široj zajednici prezentira što rade i za što se zalažu. Pristup djeci u Hrvatskoj još nije detabuiziran kao na Zapadu i po tom pitanju 2SLGBTQQIPAA+ aktivisti još uvijek žele boraviti u ormaru.

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Milorad Pupovac uzvraća udarac, Kolona sjećanja u Vukovaru 2023. ne može proći nekažnjeno. Nedopustivo je u Pupovčevoj Hrvatskoj dozvoliti vijorenje crnih zastava postrojbe koja je branila Hrvatsku od Srđa u Dubrovniku do Sajmišta u Vukovaru. Miloradov rat protiv „Za dom spremni“ traje u kontinuitetu, no vidljivo je ojačavanje snaga i dovođenje municije za konačni obračun. Kako se približavaju izbori, postoji mogućnost da će ugroženi Srbin koji često samo što ne zaplače na konferencijama za medije ostati izvan vlasti. Desnica u Hrvatskoj jača i mogla bi uskratiti financiranje njegovoj medijskoj mašineriji, a ne daj Bože i građevinskoj, koja na račun Hrvatske gradi četrdeset srpskih kulturnih centara koji će biti toliko kulturni da će vrvjeti od velikosrpske ideologije, Jasenovca i kulta srpske ugroženosti. Paralelno s borbom protiv ZDS-a i svega što taj pozdrav predstavlja, Pupovac i njegovi krajišnici saveznika nalaze i u onima koji Hrvatsku žele uništiti vrijednosno, napadajući obitelj i katoličku vjeru koja je velikosrpskoj ideologiji jednako zločinačka kao i ustaštvo, ili hrvatstvo, odnosno, sve je to za njih isto. Slično kao u slučaju Freda Matića, Pupovac na pravoslavni Božić lomi kruh sa sveštenstvom, a nakon blagdana nastavlja s antikršćanskom retorikom.

Na kraju, možemo povući paralelu s izjavom rimskog senatora Marka Porcija Katona Starijeg koji je svoje govore u Senatu završavao ovako: „Uostalom, smatram da Kartagu treba razoriti“. Mi nećemo biti toliko radikalni, malo ćemo preoblikovati tu misao i reći: „Uostalom, smatram da „Novostima“ treba ukinuti financiranje iz hrvatskog proračuna“. Ako se to ikada dogodi, zaželjet ćemo im svu sreću i uspjeh na slobodnom tržištu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.