Politika

Radnička fronta ne vidi nikakav teroristički napad na Izrael

Foto: Radnička fronta, Facebook

Tijekom napada na civile u južnom Izraelu teroristička skupina Hamas snimala je i na društvenim mrežama javno se hvalila pogubljenjima izraelskih civila. Živimo u dobu kada stvaranje povijesti možemo izravno gledati na internetu, ali ni to nije dovoljno da se otvoreno komunističku stranku Radničku frontu uvjeri da je Hamas izveo teroristički napad.

 

Pročitajte dio njihovog priopćenja u kojemu sintagmu „teroristički napad“ na civile stavljaju u navodnike: „U subotu, 7. listopada 2023. palestinski islamistički pokret Hamas izveo je jedan od najvećih napada na ciljeve u Izraelu u nekoliko posljednjih desetljeća probivši blokade u Pojasu Gaze. Ciljevi Hamasovih napada bili su određeni strateški objekti na izraelskoj strani, ali i rušenje žičane ograde koja palestinsko stanovništvo drži zatočeno na vrlo ograničenom prostoru i u nehumanim uvjetima. Uslijedile su brojne reakcije zapadnih čelnika, koji su redom požurili osuditi "teroristički napad", izraziti nepokolebljivu solidarnost s Izraelom i promovirati njegovo pravo na samoobranu.

 

Islamistički pokret, ne teroristički, izveo je napad na strateške ciljeve, ne na civile. Njihova analiza događaja u Izraelu nastavlja se i dalje, spominje se apartheid nad Palestincima, okupacija Izraela i klasične druge konstrukcije radikalne ljevice obojane u komunističku ideologiju o klasnom društvu i ugnjetavanima i onima koji ugnjetavaju. Ovdje vrijedi napomenuti da je konstrukcija o apartheidu ili teško nepoznavanje društva u Izraelu ili namjerna laž. Naime, Palestinci u Izraelu čine 20% stanovništva, imaju jednaka politička i svaka druga prava, svoje zastupnike u parlamentu, a mnogi i aktivno služe vojsku. Postojanje države Izrael smatraju kolonizacijom Palestinaca, iako u povijesti Palestina kao država nikad nije postojala, dok se za Židove ne može reći da ne polažu nikakvo pravo na zemlju u kojoj danas žive, a za koju su se i krvavo izborili tijekom 20. st. odbijajući razne napade svojih susjeda. Pozivamo vas da priopćenje Radničke fronte pročitate u cijelosti, a još ćemo istaknuti i njihovo rješenje mira na Bliskom istoku:

 

Zbog toga predlažemo Vladi RH:

1. ispitivanje svih mogućnosti uspostavljanja sustava kontrole i zabrane uvoza izraelske robe koja dolazi s okupiranih palestinskih teritorija;

2. aktivno uključivanje u kampanju osude Izraela kao jednog od najvećih kršitelja međunarodnog prava i kolonijalne sile unutar EU, uključujući i uvođenje sankcija Državi Izrael;

3. započinjanje procesa priznavanja Palestine kao samostalne i neovisne države.

 

Zašto se Radnička fronta otvoreno stavlja na stranu Hamasa i Palestinaca? Te dvije skupine ne dijele gotovo nikakve vrijednosti, osim možda likvidacije civila s kojima se fundamentalno ne slažu. Zatim, stranka je promotor kulta LGBTIQ+ što Palestinci i islam otvoreno preziru. Homoseksualce bacaju sa zgrada i pogubljuju na razne načine. Žene su u islamu potlačene, nemaju jednaka prava kao muškarci, religija je istovremeno i politički sustav i zakon u muslimanskim zemljama. Pitajte članove Radničke fronte kada ih vidite na kavi u 11.30 ujutro, gdje bi trenutno radije bili: u Tel-Avivu okruženi izraelskom vojskom ili u pojasu Gaze okruženi Hamasom. Dodajmo i ovo: u ruci moraju držati zastavicu duginih boja.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.