Politika

Rasprava u Saboru oko ilegalnih migracija, Raspudić: „Nisu svi migranti teroristi, ali su svi teroristi ilegalni migranti“

Foto: Snimka zaslona, HRT vijesti

Zastupnici Mosta u Hrvatskom saboru zatražili su od predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, u narodu poznatog kao Njonjo, da se na plenarnoj sjednici nađe izvješće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića o ilegalnim migracijama. Odbor za ustav Hrvatskog sabora odlučio je da to nije u skladu s Poslovnikom sabora. Dovoljno je reći da je na čelu tog odbora HDZ. Predsjednik Njonjo osobno je rekao kako želi tu raspravu, ali eto, što on može kada je saborski odbor rekao drugačije. Međutim, zastupnici su svejedno nastavili s temom koju Njonjo nije dao na raspravu.

 

Zastupnik Miro Bulj, ujedno i gradonačelnik Sinja, iznio je svoju zabrinutost za sigurnost hrvatskih građana u kontekstu kada države u susjedstvu, posebice Slovenija, zatvaraju svoje granice. Izjavio je da ilegalni migranti sa sobom donose i svoje ratove, na što mu je Njonjo odgovorio da se radi o globalnoj krizi i da se hrvatsku vlast ne može kriviti za trenutnu situaciju. Plenkovićev kupljeni zastupnik i žetončić Hrvoje Zekanović, bivši desničar i suverenist, zastupnicima Mosta dobacio je da vojskom i žicom na granici žele podijeliti Hrvate u Hrvatskoj i Hrvate u Bosni i Hercegovini. Očekivani odgovor stigao je od Marijana Pavličeka iz Suverenista koji je rekao kako Hrvati u BiH ne prelaze granicu preko polja i šuma, već preko graničnih prijelaza.

 

Nakon sraza Mosta i suverenista s HDZ-om, uključila se i lijeva oporba optužujući desni dio oporbe za, pogađate, govor mržnje! Katarina Peović iz Radničke fronte napala je Miru Bulja rekavši da je izjednačio sve migrante s teroristima. Oni samo žele proći kroz Hrvatsku, kaže Katarina, a desnica huška na njih iz čiste mržnje. U svom stilu, odgovorio joj je Nino Raspudić iz Mosta: „Kolegice Peović, nisu svi migranti teroristi, ali su svi teroristi ilegalni migranti.“ Svoj doprinos raspravi dao je i poznati pjevač Čavoglava i čelnik Partije Peđa Grbin: „Potpuno je neprihvatljivo stavljati znak jednakosti između migranata i terorista.“ Uistinu snažne riječi.

 

O ovoj temi još će raspravljati u Saboru, htio to Njonjo i HDZ ili ne, a kada će to biti, ovisit će o Saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji treba poslati prijedlog za raspravu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.