Ratovi

Saborski zastupnik Marin Miletić u Izraelu

Foto: Screenshot, Marin Miletić/X

U svojstvu izaslanika Hrvatskog sabora, Mostov zastupnik Marin Miletić otišao je u Izrael s kolegama Zvonimirom Troskotom i Bojanom Glavaševićem. Posjetili su mjesta Be eri i Sderot, svega kilometar od pojasa Gaze, gdje su Hamasovi teroristi pobili više stotina civila. Hrvatski zastupnici smješteni su u Tel-Avivu, a sutra ujutro će boraviti u Jeruzalemu. Miletić je na društvenim mrežama objavio video iz Izraela u kojem je podijelio svoje doživljaje sa mjesta koje su poharali islamski teroristi.

 

Miletić je slušao svjedočanstva ljudi koji su preživjeli Hamasov napad 7. listopada te posvjedočio da su brojni pobijeni i članovi njihovih obitelji financijski pomagali Palestincima u Gazi te tamo i volontirali. Iz mjesta Be eri odakle su se mogli čuti pucnjevi i buka topova, Miletić je govorio o dječjem vrtiću gdje su Hamasovi teroristi ubijali djecu i osoblje. Neki parlamentarci kojima Miletić ne navodi imena povraćali su od prizora krvi, metaka i smrada koji se osjećao u zraku.

 

Govoreći o političkoj situaciju u Izraelu i trenutnim ratnim operacijama, Miletić je podržao pravo Izraela na obranu i uništenje Hamasa. Stradanje izraelskih civila usporedio je sa zločinima srpskih formacija u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata. Naveo je primjer ubijene trudnice u Izraelu kojoj su teroristi izrezali dijete iz utrobe i Ružice Markobašić, ubijene trudnice na Ovčari. Istaknuo je da u ovom ratu treba paziti na stradanje civila, ukazavši na prasku korištenja civila kao živog štita od strane Hamasa. Govorio je i o nezadovoljstvu izraelskog stanovništva prema aktualnoj vlasti u Izraelu koja je učinila veliki propust na dan pokolja. S druge strane, uvjereni su da mira ne može biti dok Hamas upravlja pojasom Gaze.

 

Na kraju, Miletić se osvrnuo na sigurnosnu situaciju u Europi po pitanju što legalnih, što ilegalnih migranata u Europi i Hrvatskoj. Među tim ljudima ima pripadnika ISIL-a, Hamasa i drugih terorističkih organizacija. Ne treba generalizirati i napadati nedužne ljude, dodaje Miletić, no treba zaštititi Hrvatsku i osigurati joj mir i sigurnost.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.