Politika

Sandra Benčić se ne šali: Patrijarhatu je odzvonilo, lijek je feminizam!

Foto: Možemo!, X

Nije nepoznato kako je izvanredna pravnica i buduća premijerka, te koordinatorica stranke opasnih namjera Možemo! Sandra Benčić već tjednima u ofenzivi protiv svih domaćih izdajica i suradnika okupatora. Ustanak je započeo noćnim stajanjem na Markovom trgu zbog imenovanja Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom. Te noći Sandra i njezinih hrabrih 30 ratnika popilo je 77 kava, pojelo 54 veganska sendviča, snimilo 13 propagandnih videa i dalo desetak izjava za medije. Bitka je izgubljena, ali to nije spriječilo Sandru da nastavi svoj otpor sili. Opet je poljubila osobu koja se identificira kao muškarac i njezin muž te otišla put Gornje Stubice na obilježavanje Seljačke bune gdje je dizala šaku u zrak i Zagorcima poručila da duh Matije Gupca i dalje živi – u njoj. Snimivši još jedan propagandni video u kojem je dala inspirirajući govor i ulila nadu ljudima da ništa nije izgubljeno sve dok njezina šaka para nebom, Sandra se vratila u Zagreb u glavni stožer stranke pripremati bitku za 8. ožujak, Međunarodni dan žena. Još jedna noćna bitka protiv vlade, patrijarhata, desnice, Crkve, ginekologa sa savješću, Željke Markić, molitelja krunice, biologije, znanosti i zdravog razuma odigrala se na zagrebačkim i drugim ulicama velikih gradova diljem periferije Globalnog sjevera. Sandra i njezini sljedbenici naoružani plakatima, fućkama, bubnjevima i bijesom na svijet oko sebe promarširali su Senfovim Zagrebom i najavili kraj patrijarhata!

 

Možemo! produkcija pratila je Sandru tijekom osmomartovske bitke i u predahu od žestokih borbi protiv patrijarhata i prava na usmrćivanje vlastitog potomstva snimila prigodan video uradak s glazbenom podlogom. Sandra je poručila svima, i prijateljima i neprijateljima: „Nasilje i neravnopravnost žena u društvu posljedica su patrijarhata i patrijarhalnih vrijednosti. Dok ne srušimo patrijarhat, nećemo se moći efikasno boriti protiv nasilja nad ženama. Dok ne srušimo patrijarhat, bit će normalno da žena ima manje moći u društvu. Jedini lijek za patrijarhat je feminizam! Zato smo danas ovdje!“

Taj govor jedan je od najsnažnijih govora koji je Sandra uputila hrvatskoj javnosti, doduše ne toliko prožet bijesom i gorčinom kao kad se zalagala za prava bangladeških šivača da ilegalno uđu u Hrvatsku, ali riječi koje je uputila trebale bi uplašiti svakog muškarca, u prvom redu njezinog muža. Zamislite u kakvom je on strahu kada svaki dan kad iščekuje Sandru da se vrati s fronta? Patrijarhat će pasti, a patrijarhalne vrijednosti nestati, poručila je Sandra koja ne zna niti definirati što je patrijarhat i kako se očituje u društvu, te kako bi izgledao matrijarhat i koje bi to bile matrijarhalne vrijednosti? Sandra ne treba ništa objašnjavati, dovoljno je galamiti i ponavljati floskule zapadne ekstremne ljevice. Dolje patrijarhat! Što god to bilo.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.