Politika

Sandra Benčić za Index: Rado ću pokazati svoju diplomu i diplomski rad

Foto: Screenshot, Index Video/Youtube

Buduća premijerka i pobunjenica iz Zagorja uvijek spremna na otpor, koordinatorica stranke opasnih namjera Možemo!, gostovala je kod uvijek neovisnog i profesionalnog medijskog giganta Indexa. Sandra Gubec od zlatarskog kraja osvrnula se na legendu o diplomskom radu koja kruži ekstremnom desnicom. Nakon dugo vremena Sandra je otkrila kako kod kuće ima primjerak svog diplomskog rada i rado će ga pokazati, i ako treba, pročitati u Hrvatskom saboru. Pojasnila je hrvatskom narodu kako je Pravni fakultet u obnovi i stoga ih je arhiva dislocirana na više lokacija. Odmah na početku osvrta na ovu sagu, Sandra se obrušila na dr. Željku Markić i njezin portal Narod.hr koji se usudio dovesti u pitanje njezinu diplomu i diplomski rad. Nikako da na desnici shvate da je istraživačko novinarstvo rezervirano samo za Maju Sever i Doru Kršul. Dovođenje u pitanje kvalifikacija osobe koja želi vladati Hrvatskom je nedopustivo!

 

Pravni fakultet ne treba zbog Željke Markić kopati po arhivima, smatra Sandra, jer ona svoj diplomski rad i diplomu ima kod kuće. Spremna ga je dati na uvid, ali izgleda da neće. Pa ima ga kod kuće, mislim ono. Posjeduje i indeks s ocjenama za sve koje zanima, i njih će pokazati svima koji to žele. Mjesecima želimo vidjeti, ali nikako da vidimo, ali vjerujte, sve je transparentno, što se ima posebnog za vidjeti? Naslov diplomskog rada je: „Komparativna analiza kaznenopravnih odredbi oko nasilja u obitelji i nasilja nad ženama“. Tako je barem rekla Indexovom novinaru, no pronašli smo točan naslov na internetu: „Međunarodne i nacionalne norme u području zaštite od nasilja u obitelji“. Teško je zapamtiti točan naslov vlastitog diplomskog rada, to će potvrditi svatko tko se potrudio oko svog rada i uložio puno vremena u njega. Sandra kaže da je temeljito istraživala za svoj rad dok je radila u civilnom društvu. Da, „radila“. Nemojte se smijati.

Kaže i Sandra da je to bilo „veliko“ istraživanje i da su dvije godine radili na diplomskom radu, radili u množini, tko nije primijetio. Njezina otkrića je profesorica koja se preziva Turković predstavila velikim pravnim umovima, tvrdi Sandra, koji su u konačnici i usvojili neke od zaključaka najtraženijeg diplomskog rada od hrvatske neovisnosti. Potom je Sandra objasnila kako je diplomski rad na Pravnom fakultetu tek formalnost, ništa spektakularno, a ona je to za razliku od većine shvatila ozbiljno, potrudila se i napravila veliko istraživanje. I sada će netko njoj dovoditi u pitanje diplomski rad!

Nastavlja Sandra, nakon što je godinama naporno radila mogla si je priuštiti povratak na fakultet. Naime, Sandra je vrijedan radnik, civilno društvo je ozbiljan zanat koji zahtjeva potpunu posvećenost, veliki napor, krv i znoj! Kaže kako je imala i firmu što joj je također oduzimalo mnogo vremena, a fakultet je ostao po strani. Koliko je Sandra vrijedna najbolje svjedoči činjenica da je padala godine na fakultetu više puta, a studentski život potrajao joj je 18 godina. Što duže studiraš i padaš godine, to znači da marljivije radiš. Nema druge opcije! „Fakat mi je zlo!“, kratko je komentirala Sandra one koji ju prozivaju za diplomski rad. „Da prostite, se*u“, akademski je Sandra sročila argumentirani odgovor na napade. Potom je sve one koji su doveli u pitanje njezinu stručnost i diplomu optužila da su krivi što sigurno imaju nekog tko je stekao lažne diplome iz Mostara, Banja Luke ili Osijeka. Ona je bila vrlo dobar student, a diplomirala je s odličnom ocjenom. Tako je rekla i zatim nastavila s privatizacijom koja nikakve veze nema s njezinim diplomskim radom. Ovdje je Sandrina druga obrana diplomskog rada završila.

 

Hoće li Sandra dati na uvid svoj rad, a zašto ne i indeks kada se već ponudila? Ako je diplomski rad toliko dobar da su njegove zaključke usvojili veliki pravni umovi, zašto je Sandra dopustila da se u medijima i zlim desničarskim krugovima stvara mit o njezinom diplomskom radu? Kakav bi to bio dobar potez da je Sandra već drugi dan nakon objave članka na Narod.hr-u skenirala i javnosti pokazala svoj odličan rad? Nije nemoguće da je zbilja napisala stručan diplomski rad, no zašto ga onda skriva? Koliko diplomiranih studenata se srami vlastitog i odlično ocjenjenog rada? Ne bi li za rejting stranke bio odličan potez desnici začepiti usta objavom rada? Onda fakat više nitko ne bi s*ao u vezi toga, da se izrazimo akademski kako se to uči na Pravnom fakultetu. Žao nam je, Sandra, teško je povjerovati dok ne vidimo. Čekamo.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.