Politika

Senf osnovao Povjerenstvo za izradu i praćenje provedbe Programa Grada Zagreba za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba

Foto: web.zagreb.hr

Grad Zagreb upravo je obogaćen novim besmislenim povjerenstvom koje služi ničemu, a vjerojatno će crpsti ogromna sredstva iz proračuna. Mnogi nisu čuli, ali gradonačelnik Senf ima jedan program od vitalne važnosti za grad Zagreb. Riječ je o „Programu Grada Zagreba za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba za razdoblje do kraja 2026. godine“. Za obične građane nebitno i suvišno, za stranku opasnih namjera Možemo! i Senfa jedan od najvažnijih „problema“ u gradu Zagrebu, toliko važan da ima razradu i plan provođenja do 2026. godine!

Prvo što primjećujemo jest korištenje zastarjelog termina kojim se današnji sodomiti ne koriste na Zapadu, ali barem imamo plusić koji se često izostavlja, što kod onih ljudi nakon slova Q može izazvati teška psihička stanja i probleme kojih ionako imaju dovoljno. Uvijek ćemo ponavljati sve dok se i u Hrvatskoj ne usvoji najmoderniji, najažuriraniji i najnapredniji termin koji je zaživio u Kanadi, a to je 2SLGBTQQIPAA+. Dvospiritni su sada prvi i predvode kolonu, a mogli bi i biti tema ovogodišnje „parade srama“, ispričavamo se, „ponosa“ u gradu Zagrebu. Transvestiti su imali tu čast 2023., zahvaljujući ženi Noah, a sada je vrijeme da se prepoznaju i ostala slova, u ovom slučaju i broj, u zajednici koja hoda pod barjakom duginih boja. Moraju li homofobi ažurirati i podučavati 2SLGBTQQIPAA+ vjernike njihovim učenjima i dogmama?

 

U cilju provedbe tog važnog programa za grad Zagreb Senf je 24. siječnja 2024. donio odluku o osnivanju „Povjerenstva za izradu i praćenje provedbe Programa Grada Zagreba za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba za razdoblje do kraja 2026. godine“. Zašto mediji nisu popratili tu važnu odluku gradonačelnika? Nisu Zagrepčanima bitni samo Jakuševac, obnova od potresa, prometna rješenja, vrtići, odvoz smeća i tome slično. Grad Zagreb je i prijestolnica 2SLGBTQQIPAA+ okultista u Hrvatskoj čije se zastave ponosno vijore svakog lipnja, visoko van dohvata ruku građana. Međutim, kada se postave već u mjesecu svibnju, maturanti se snađu i u ime naroda donesu presudu šarenim zastavicama. Mediji se potom skandaliziraju, političari osuđuju, a 2SLGBTQQIPAA+ aktivisti dobiju još novaca za duševne boli. U svrhu „podizanja svijesti“ maturantima i drugim homofobima u Zagrebu, novoosnovano Povjerenstvo imat će osam članova koje će imenovati sam gradonačelnik iz bazena civilnih udruga i gradskih institucija. Osmero 2SLGBTQQIPAA+ aktivista razmatrat će, izrađivati, pratiti i koordinirati tko zna što.

U obrazloženju ove Senfove odluke stoji kako je grad Zagreb prepoznao „važnost i potrebu donošenja programa za suzbijanje diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta radi zaštite prava LGBTIQ+ osoba, promicanja inkluzivnog društva, senzibiliziranja i uklanjanja stigme, prevencije nasilja, te očuvanja društvene kohezije“. Nadalje, „Program će uključivati aktivnosti edukacije i senzibilizacije s ciljem smanjivanja stigmatizacije LGBTIQ+ osoba i podizanja svijesti o različitostima, aktivnosti zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja te obrazovne aktivnosti o prevenciji i suzbijanju nasilja s ciljem sprečavanja podjela u društvu“.

 

Zvuči sjajno! Tko se ne bi htio upoznati s problemima s kojima se nose 2SLGBTQQIPAA+ osobe, a potom se „educirati“ te „pokloniti“ veličanstvenoj osmorki koja će sjediti u Senfovom Povjerenstvu. Imamo toliko pitanja na koja tražimo odgovore, a neka od njih već smo postavili u ovom članku. Najvažnije pitanje je zašto će ovo Povjerenstvo uopće postojati i koliko će ga građani plaćati? Zatim, prateći stanje na Zapadu, hoće li ovo besmisleno povjerenstvo biti i neka vrsta inkvizitorske službe 2SLGBTQQIPAA+ religije? Hoće li tko snositi kakve kaznene i financijske posljedice ako ne prihvati novu vjeru koju nam nameću možemovci u Zagrebu? Na kraju, predlažemo Senfu da na razgovoru za posao sve kandidate upita što znači svako slovo (i broj) u akronimu 2SLGBTQQIPAA+. Tko ne zna, homofob!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.