Politika

Senf skupio hrabrosti za borbu protiv Jakuševca: Nemojte me opstruirati!

Foto: Screenshot, HRT vijesti

Danas je pred medije stao najbolji i najstručniji gradonačelnik grada Zagreba, bivši čelnik lažnog instituta za „političku ekologiju“, te ponosni vlasnik diplome sa Cambridgea – Tomislav Tomašević, zvani Senf, nećak katoličkog svećenika i jedan od potpisnika ugovora o gradnji ili rekonstrukciji 10 katoličkih crkvi u gradu Zagrebu. Uz Senfa, ponosno je stao i nesuđeni hrvatski ministar vanjskih poslova i aktualni predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, član Partije.

 

Konferencija za medija naslovljena „Osvrt na 2023. i planovi za 2024.“ održala se u staroj gradskoj vijećnici, a prvi se novinarima obratio drug Joško s dobrim vijestima: borba s korupcijom se nastavlja, financije grada su zdrave, a vlast je transparentna i sposobna. Posebno je istaknuo kako se predano radi na provođenju „zelenog“ plana Europske unije. Nije rekao odnosi li se to na neodržavanje zelenih površina i agresiju visoke trave prema gradskim prometnicama i autobusnim stajalištima. U svakom slučaju, možemo priznati kako je grad itekako bio zelen ove godine.

Joško se osvrnuo i na čistoću grada Zagreba i rekao kako građani imaju „dojam da grad nije čist“. Rekao je kako i on ima taj „dojam“ te je pozvao gradonačelnika da se taj „dojam“ popravi i da se „intenzivira“ odvoz smeća. Dodao je i kako je incident na Jakuševcu pokazao kako grad „nema potrebnu infrastrukturu i to je sramota ovoga grada“. Izgleda da je malo partijske samokritike ipak dozvoljeno u koaliciji stranke opasnih namjera Možemo! i Partije koja je napustila hrvatsku sabornicu kada se glasalo o hrvatskoj neovisnosti 25. lipnja 1991. godine.

 

Riješen je i „problem“ roditelja-odgojitelja kojima su oduzeta stečena prava, završio je Joško i predao riječ Senfu, gradonačelniku kojemu je eksplodiralo smetlište zbog nekompetentnosti i propusta gradskog poduzeća „Čistoća“. Međutim, treba naglasiti da je kriv pokojni Milan Bandić, dok direktor „Čistoće“ Davor Vić ne može biti odgovoran zato što je toliko dobar za ovaj posao da je doveden iz Osijeka gdje je tamošnje komunalno poduzeće ostavio u neredu. Senf je govorio o novom centru za gospodarenje otpadom u Resniku oko čega nema pregovora. Naglasio je da će ga Grad sam financirati, te je pozvao svoje protivnike da ga „ne opstruiraju“. O kome je govorio nije rekao, ali možemo pretpostaviti da je mislio na pokojnog Bandića, gradsku oporbu i one koji ne dolaze na Trnjanske kresove. Na hrvatsku Vladu sigurno nije mislio jer su mu ideološki vrlo bliski i uvijek spremni pomoći kada se susretne s izazovima većim od grljenja asfalta u Varšavskoj.

Vječni aktivist Tomislav okupljenim novinarima je rekao: „Ruši se bilo kakva lokacija, bilo kakva tehnologija, a ne nudi se bilo kakva alternativa kako bi se skupljalo jeftine političke bodove. Tome je kraj i ja imam hrabrosti i odgovornosti da konačno riješim odlagalište Jakuševec i zato oko lokacije u Resniku nema pregovora ni s kim, to je jedina lokacija koja postoji u prostornom planu grada Zagreba“. Time nas je podsjetio i na legendarno zabijanje zastave „Zagreb je naš“ na jakuševečkom brdu, dok je još bilo cjelovito.

 

Nakon 20 godina, rekao je Tomo, konačno se pojavio netko tko će riješiti problem, a to je ni manje ni više nego – Senf. Osim što je objavio rat smeću, ponovno, pohvalio se i perfektnim vođenjem gradskih poduzeća i zapošljavanjem novih operativnih radnika u „Čistoći“. Senf kupuje i nove autobuse, s time da ovo „nove“ treba uzeti s rezervom, s obzirom da je grad Zagreb postao odlagalištem za islužene europske tramvaje. Jedini stari tramvaj koji nešto valja je onaj iz kojega se ore božićne „Čavoglave“, ali o tome više kada Milorad Pupovac izbaci novi Bilten o ugroženosti Srba u Hrvatskoj koji su već dva desetljeća u vlasti. Na kraju ističemo i da se Senf pohvalio da je Zagreb upeterostručio potrošnju europskog novca. Ako možemovci nešto znaju, onda je to definitivno trošiti, i to ne svoje, nego tuđe novce. Što gradu Zagrebu donosi nova 2024. godina, to nitko ne zna. Senf se još uvijek privikava na svoj prvi ozbiljan posao u životu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.