Politika

Senfov novi veliki podvig: Roditelj 1 i Roditelj 2 stigli u Zagreb!

Foto: Screenshot, X

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, poznatiji i kao Senf, upravo je Zagreb učinio ljepšim mjestom za život. Teško mu je pokositi travu, pokupiti smeće i potpisati manji ugovor s Petrom Pripuzom, ali barem mu nešto ide od ruke. Ne, to nije košarkaška lopta, to je implementacija rodne ideologije u djelovanje i procedure grada Zagreba. Djelatnici Zagrebačkog holdinga i gradske uprave dobili su formular za pristanak da im dijete može dobiti poklon za Svetog Nikolu, a odobrenje potpisuju oba roditelja – jedan i dva! Nema više očeva i majki. Tko će biti jedan? A tko dva? Smatra li se roditelj 2 manje vrijednim, drugotnim? Trebaju li se roditelji dogovoriti tko će se potpisivati na koju crtu u nekim budućim formularima? Kako Senf zove svoje roditelje? Osjeća li se njegova majka kao jedan ili dva? Da skandal bude još veći, što sv. Nikola ima sa sekularnom državom!

 

Senfova glasnogovornica Dinka Živalj ne vidi ništa sporno. Priznala je da se radi o autentičnom dokumentu i da je tako sročen iz praktičnih razloga. Osim što nije praktično da se majka i otac dogovaraju tko je jedan, a tko dva, ovakva formulacija protivna je i zakonu. Glasnogovornica je odbacila teze da se ovdje radi o ideologiji rekavši: „Izjava je temeljena na novom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike grada Zagreba, koji slijede zakon o definiciji roditelja i skrbnika. Ona služi tome da, ako u gradskoj upravi rade dva roditelja, samo jedan od njih može dobiti poklon.“ Eto, riješeno. Nema ideologije. Kad je Možemo! u pitanju nikad nema ideologije. Oni se bave isključivo gospodarskim pitanjima, komunalijama, otpadom i financijama. Samo o tome pričaju kada su na Trnjanskim kresovima ili na gej paradi.

 

Uslijedile su brojne reakcije na rodno neutralni formular. Gradski zastupnik i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Igor Peternel (Domovinski pokret) objavio je formular na svom X profilu uz komentar: „Roditelj 1 i roditelj 2 umjesto imena oca i majke. Oni neće stati dok se ne pobunimo i ne razjurimo ih. Makar i građanskim neposluhom. Sekta, vidimo, gospodariti otpadom ne zna. Vrijeme je da mi preuzmemo zbrinjavanje smeća!“

O gradskom formularu oglasio se i poznati zagrebački psihijatar dr. Herman Vukušić. Donosimo dio njegove objave, bez činjenica koje su već navedene u ovom članku: „Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (likom i djelom isti Veliki gvinejski štakor iz filma „Izbavitelj“ Krste Papića) u glavnom gradu Hrvatske nesmiljeno provodi antidemografsku politiku ruku uz ruku s rodnom ideologijom koju mu je kroz Istanbulsku konvenciju u Hrvatsku na široka vrata uveo njegov koalicijski partner iz sjene, gospodin AP (nije Anthony Perkins). Nakon što je ukinuo mjeru roditelj-odgojitelj i time oštetio na tisuće zagrebačkih obitelji, sada i iz službenih dokumenata gradske uprave izbacuje imenice otac i majka!“ Vukušić završava s onima koji su glasali za Senfa: „Ako nekoj od onih 199.630 zabludjelih ovčica koje su Velikom gvinejskom štakoru dale glas na prošlim zagrebačkim izborima do sada još nije bilo jasno o kome i čemu se tu radi, ovo bi im trebao biti gromoglasni poziv na buđenje!“

 

Istražili smo ima li Senf oca i majku. Ima! Buduća premijerka Sandra Benčić također, pa čak i vijećnica Možemo! Noah Kraljević koja je oduvijek željela kongoanskom djetetu biti ne roditelj 2, nego otac! Slučaj sv. Nikole tek treba istražiti, no moguće je da se radi o klerofašističkom utjecaju Senfova strica svećenika, monsinjora Ive Tomaševića.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.