Politika

Sramota: Bojan Glavašević vozio bicikl do Bruxellesa, a birači to nisu nagradili!

Foto: Bojan Glavašević, Facebook, Montaža: Popodnevnik.hr

Najcrnji scenarij se ostvario na izborima za Europski parlament. Ekstremna desnica ostvarila je odličan rezultat, a Bojan Glavašević nije ušao u Parlament. Nije uspio ni na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj prije dva mjeseca i tako je njegova politička karijera dotakla svoje dno. No, je li uopće ikada bila daleko od dna? Ima li Bojan sada barem posao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu? Što će raditi? Neće valjda u privatni sektor gdje će se od njega zahtijevati konkretni rezultati? Kako će se snaći u kapitalističkoj džungli ako, ne daj Bože, tamo završi?

 

Bojan je zaslužio mjesto u Parlamentu!

 

Pupovčev đak i Fredov mali od Busovače itekako se naradio u kampanji ne bi li zadobio povjerenje birača. Obukao je tajice, stavio kacigu na glavu i krenuo biciklom put Bruxellesa. Toliki trud nizašto. Sramota za sve birače koji nisu nagradili Bojanovo bicikliranje! Pogotovo zato što nije upao u Sabor. Baš zato je trebalo prvo njega zbrinuti, a potom sve ostale. Tko kaže da su Tonino, Biljana i Fred baš morali ići u Bruxelles. Ne zaboravimo i Daliju koja se šverca na račun Partije svake izbore. Kako je ona mogla biti na boljem mjestu od Bojana?! Nadalje, Bojan je i potpisao neku povelju neke 2SLGBTQQIPAA+ udruge da će štovati i njegovati kult sodomije u Bruxellesu. Jesu li i ostali kandidati to učinili? Što još treba navesti u prilog tezi kako je Bojan itekako zaslužio nastaviti svoj dugogodišnji LGBT aktivizam i u Bruxellesu?

 

Tužan oproštaj našeg Bojana s politikom

 

Na svom Facebook profilu Bojan se oprostio sa svojim glasačima i politikom kao djelatnošću na neodređeno vrijeme. Napisao je sljedeće: „Dragi ljudi, hvala vam svima što ste bili uz mene u ovoj kampanji, ali i posljednjih 12 godina. U demokraciju sam uvijek vjerovao snažno, i ta moja vjera nikada nije ovisila o tome gubim li izbore ili ih dobivam; i nije se umanjivala kada sam se suočavao s teškim trenutcima, poput onih u kojima sam dobivao prijetnje i bio napadan. Moja služba u politici, barem u ulozi kandidata na izborima, ovdje završava. Bila mi je čast!“. Bojane, i nama je bila čast i hvala ti na tvojoj službi. Lijepo si u oproštajnu poruku uvrstio kako si dobivao prijetnje i bio napadan. Nitko od političara nikada nije proživio takvo što, a još manje njih to može podnijeti tako hrabro kao ti.

Za kraj, Bojan je dodao i stihove pjesme „Zemlja“ srbijanskog benda EKV-a: „U svakom porazu ja sam video deo slobode, I kad je gotovo, Za mene znaj, tek tad je počelo“. Neki zlobnici bi mogli odgovoriti stihovima iz pjesme jednog našeg kontroverznog pjevača: „Svemu je kraj, Zbogom i više se ne vraćaj“.

 

Od „Busovačo, zdravo!“ do „Bojane, zdravo!“

 

Punih 12 godina Bojan je bio prisutan u politici i sjedio u časnom Hrvatskom saboru, obnašao je visoke dužnosti, a zauvijek ćemo ga pamtiti po nježnom pogledu s homoseksualnih povorki. Branitelji će ga pamtiti po Busovači i ruganju ratnicima Hrvatskog vijeća obrane koji su branili Lašvansku dolinu pod opsadom muslimanskih snaga. Zatim, malo manje je poznato i kako se Bojan pitao kako to da srpski veterani ne obolijevaju od PTSP-a kao hrvatski branitelji? Došlo je vrijeme da se i branitelji Busovače, ali i svi ostali pozdravimo s Bojanom: „Bojane, zdravo!“.

 

Sada slijedi težak trenutak ažuriranja profila na društvenim mrežama

 

Čim se vrati s Filozofskog fakulteta pitati što treba napraviti za dobiti zaposlenje, Bojan će ažurirati profile na svojim društvenim mrežama. Vrijeme je da ukloni propagandne materijale i poveznicu na svoju stranicu kampanje za Europski parlament. Društvenu mrežu X već je očistio od političkih opisa, ostale su samo lubenice i očaravajući osmijeh s gay parade. Možda proda i bicikl da ga ne podsjeća na to koliko je fizičkog napora uložio u promašenu kampanju. A bicikl valjda nešto i vrijedi, a plaće više nema. „Bruxelles, zdravo!“.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.