Politika

Srbijanska kladionica uznemirena hrvatskom reklamom za kosilicu: Aludira na Šimunićevu „Veliku sječu Sulejmanija“ 2013. u Beogradu

Foto: Snimka zaslona, Montaža: Popodnevnik.hr

Na utakmici Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. dogodio se povijesni događaj koji je ušao u kolektivno pamćenje kako Hrvata, tako i Srba. U kasno ljeto 2013. u Beogradu se igrala utakmica koja je u konačnici završila rezultatom 1:1, a kako ne bi završila pobjedom Srbije, legenda hrvatskog nogometa Joe Šimunić žrtvovao se za cijeli hrvatski narod i zaradio crveni karton. Oni osjetljivijeg želuca sada bi trebali prestati čitati ovaj članak. Ono što se dogodilo zaprepastilo je nogometni svijet, a kod susjeda Srba izazvalo sjećanja na neka prošla vremena.

 

„Velika sječa Sulejmanija“ u 80-toj minuti utakmice

 

Hrvatska je imala korner na desnoj strani. Tko je god od naših ubacivao u srpski šesnaesterac to je učinio prilično loše. Srpski nogometaš odbio je loptu prema centru igrališta, a prema njoj i hrvatskom golu potrčao je Miralem Sulejmani, nesvjestan kakva ga pogibelj čeka. Te kobne 80. minute Joe Šimunić imao je svega nekoliko sekundi za donijeti odluku hoće li posjeći Sulejmanija na mjestu i zaraditi izravni crveni karton ili će pokušati na regularan način zaustaviti napredovanje srpskog nogometaša prema našem golu i tako riskirati srpsku pobjedu. Joe se odlučio na sječu. Sulejmani je prvi stigao do lopte, ali Joe je stigao i do nesretnog Miralema.

 

Srpski komentator: „Pogibeljan, surov, drzak, bezobrazan…“

 

Srpski komentator nije mogao vjerovati što je vidio, na sekundu je stala cijela Srbija bez Kosova. Je li Sulejmani živ?! Komentator je uzviknuo: „Auu… šta je ovo! Ovo je najgori start na Marakani godinama unazad! Crveni karton zaslužuje, ušao bi u gol šansu! Crveni karton, sad smo ravnopravni. Ali da li Sulejmani može da nastavi meč, napravili smo tri promene. Sada je to sledeće pitanje“. Tada je režiser pustio ponovljenu snimku na kojoj se mogao vidjeti sav horor najgoreg starta na Marakani. Komentator je nastavio: „Evo te situacije, Sulejmani brži… pogibeljan, surov, drzak, bezobrazan… ovo je start… ovo je bio start da ga povredi…“. Šimunić je napustio stadion visoko podignuta čela, spreman na sječu još koga ako mu se itko suprotstavi. Na sreću srpskih orlića, Joe se ubrzo zaputio u svlačionicu na zasluženo tuširanje. Obranjen je neriješen rezultat.

 

Srbijanska kladionica u nevjerici kako Hrvati reklamiraju kosilicu

 

Jedanaest godina kasnije, dok su rane u Srbiji još uvijek svježe, u Hrvatskoj su osvanuli plakati za autonomne robotske kosilice s porukom: „Kosi kao Joe u najboljim danima“. Srbijanska kladionica „MaxBet“ saznala je za reklamu i podijelila je sa svojim konzumentima. Šimunićev start ocijenila je „brutalnim“, iako je Sulejmani preživio, milošću samog Joea koji je sječu mogao sprovesti još snažnije. „MaxBet“ dodaje i kako srpska javnost smatra da je naš Joe mogao dobiti i robiju za ovaj start. „Nitko ne sme da vas bije“ poruka je koja očito nikada nije stigla do Šimunića koji je živio u dalekoj Australiji. Srbijanska kladionica ne može vjerovati da se ponosimo našim Joeom, umjesto stidimo. Čega bi se stidjeli? Zašto je Sulejmani istrčao tako ležerno pred Šimunića? Pred Šimunića!

 

Sulejmani je preživio Šimunićevu sječu, nije zaveden u jasenovački popis!

 

Internetom kolaju razne teorije zavjere, pa tako i ona da je Sulejmani podlegao ozljedama nakon Šimunićevog starta. Također, treba reći kako Sulejmani nije zaveden na popis jasenovačkih žrtava. Mnogi su mislili i da se njegovo ime dvaput navodi na popisu! Ništa od toga nije istina. Što se tiče reklame za kosilicu, Hrvati dobro poznaju Joea i znaju da je godinama kosio po raznim travnjacima, bez diskriminacije i posebnog apetita prema bilo kojoj etničkoj skupini. Naravno, „Velika sječa Sulejmanija“ najpoznatija je košnja koju je Joe izveo, to nitko ne spori. Pozivamo naše susjede koji nam nisu niti blizu po uspjesima u nogometu da još jedanput pogledaju snimku i uvjere se da je Šimunić bio prilično obziran prema Sulejmaniju. Prilikom sudara i sam Šimunić je mogao nastradati, no profesionalac kakav je, Joe je to izveo čisto, precizno i kirurški. Tako će povijest to pamtiti, barem u našim udžbenicima povijesti.

 

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.