Politika

Sumrak demokracije i vladavine prava: Slovački premijer ne želi slušati europsku globalističku ljevicu

Foto: Snimka zaslona, X

Prije nekoliko mjeseci Slovačka je na slobodnim i demokratskim izborima izabrala političara koji odbija slijepo slijediti sve što dolazi iz Bruxellesa. Takav potez slovačkog naroda može se protumačiti samo na jedan način: riječ je o sumraku demokracije i ugrozi vladavine prava. Drugog objašnjenja nema jer tako su rekli europarlamentarci, prenosi HRT u članku „Europarlamentarci zabrinuti za vladavinu prava u Slovačkoj“. Ako su oni zabrinuti, svi moramo biti zabrinuti jer bi se Slovačka mogla pretvoriti u Mađarsku ili onu bivšu Poljsku, prije nego što su ljevičari počeli uhićivati političke protivnike i s policijom upadati u zgrade državnih medija. Mađarskom diktatoru Viktoru Orbanu, koji redovito uvjerljivo pobjeđuje na slobodnim i demokratskim izborima, prije tri mjeseca pridružio se Robert Fico, novi europski diktator, također izabran na slobodnim i demokratskim izborima. Prijetnje europskoj slobodi i demokraciji nalaze se u svim kutovima Europske unije. Stranke desnice su u stalnom porastu u cijeloj Europi, što zadaje velike glavobolje globalističkoj europskoj birokraciji i Europskoj komisija na čelu s Ursulom von der Leyen.

 

Ficov prvi grijeh bila je najava kako Slovačka više neće vojno i financijski pomagati Ukrajinu, čime se pridružio Orbanovoj mirotvornoj politici i obnovi gospodarskih veza s Rusijom. Mađarski premijer prije dva dana izrazio je stav da bilo kakva pomoć Ukrajini ne smije ugroziti proračun Europske unije, usprotivivši se tako slanju 50 milijardi eura Kijevu. Rekao je sljedeće: „Ali dati 50 milijardi eura iz EU proračuna kroz četiri godine unaprijed kršenje je suvereniteta EU-a i nacionalnih interesa. Mi čak i ne znamo što će se dogoditi za tri mjeseca“. Tako mogu govoriti samo ruski špijuni koji ne žele priznati da će Zelenski dobiti rat, pobiti sve Ruse, te vratiti Krim i Donbas, jer je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu. Tako to gledaju oni u Hrvatskoj koji navijaju za nastavak rata, bez obzira na 500 000 grobova ukrajinskih vojnika koji su poginuli ne pomaknuvši crtu bojišnice niti ostvarivši barem jednu stratešku pobjedu. Slovački premijer Fico smatra da Zelenski neće dobiti rat i da neće biti vojnog rješenja u Ukrajini. Orban i Fico predlažu financijsku pomoć, ali izvan proračuna EU-a. Nadalje, Fico je zatražio i jamstva na transparentnost potrošnje europskog novca u Ukrajini, čime je insinuirao da u Ukrajini ima korupcije, a svi znamo da nema, jer sav novac ide u metke i puške, tu i tamo koji Javelin završi u pojasu Gaze ili na nekom od afričkih bojišta.

 

Zbog prijateljevanja s Orbanom i rezerviranog stava prema ratu u Ukrajini Fico se našao na crnoj listi Europske komisije i europske ljevice. Kao i u slučaju Orbana ili nekog drugog desnog premijera ili predsjednika, iz Bruxellesa dolaze uvijek iste točke optužnice: ugrožavanje demokracije i vladavine prava, represija prema medijima, izostanak borbe protiv korupcije i nedozvoljene reforme pravosuđa. Na sjednici u Strasbourgu 496 parlamentaraca glasalo je za rezoluciju o Slovačkoj u kojoj stoji kako je ta država nesposobna boriti se protiv korupcije i zaštititi proračun EU-a. Protiv je bilo 70 zastupnika, a 64 su bila suzdržana. Europskim zastupnicima koje slovački narod nije izabrao nije se svidjela reforma kaznenog zakona i raspuštanje Ureda posebnog tužitelja. Naravno, ovdje je važna samo perspektiva ljevice koja, kako sada svjedočimo u Poljskoj, uvijek donosi pravedne zakone i posjeduje ispravan moralni kompas koji desničari nemaju.

Fico je i prekinuo komunikaciju s određenim medijima zbog pristranosti i neobjektivnosti, a iz pozicije ljevice mediji su neupitna svetost, svjetlonoše istine i pravde, branitelji demokracije i, dok god pišu službene narative, neovisni profesionalci. Osim što Fico ne podilazi medijima, navodno ima vrlo „polarizirajuće“ nastupe i izgovara rečenice koje povrjeđuju osjećaje novinara i njegovih političkih protivnika. Govori jezikom mržnje, a ljevica je posebno osjetljiva na sve što nije ljubav. Koliko daleko ide „zabrinutost“ lijevih europarlamentaraca svjedoče i njihovi prigovori zbog rekonstrukcije državne televizije koja je uvijek neovisna i profesionalna, kao naprimjer naša Hrvatska radio-televizija. Fico ne razgovara s nekim ključnim medijima u državi, žale se EU bezveznjakovići, a nije ni naklonjen civilnim udrugama koje ga ne vole. Posebno ga ne vole one udruge koje primaju strane donacije. Ukratko, Robert Fico pobijedio je na izborima i sada želi vladati i donositi zakone, za što mu je dozvolu dao slovački narod, a europska ljevica i birokratska mašinerija Europske unije ne želi nikakve promjene u Slovačkoj. Kakav narod i njegovi izbori?!

 

Ukoliko se ovakvi trendovi nastave u Europskoj uniji, možda bi Europski parlament trebao razmisliti o donošenju rezolucije o suspenziji demokratskih i slobodnih izbora u EU kako bi se spriječio dolazak desnice na vlast, to jest „krajnje“ desnice, u državama članicama diljem Unije. Kada god netko nepodoban za Europsku komisiju osvoji vlast u nekoj zemlji, vlada opća „zabrinutost“ za demokraciju, ljudska prava, vladavinu prava, slobodu medija i tako dalje, i tako dalje. Zašto svi ne mogu jednostavno slušati Komisiju i Ursulu koji rade u našu korist i za naše interese? Zar je to toliko teško? Ako naš premijer može, mogu i ostali. Narodi diljem Europe nikako da u Komisiji i globalnoj ljevici prepoznaju istinske lidere, već sve većom sklonošću prema „krajnjoj“ desnici kod Ursule i njezinih sljedbenika izazivaju – zabrinutost.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.