Politika

Sumrak demokracije na slobodnim izborima: Ekstremno radikalna krajnja desnica sve popularnija u Europi

Foto: ansa.it

Crni oblaci nadvili su se nad Europskom unijom i njenom neizabranom i nikome odgovornom vladom Europskom komisijom. Putinovi igrači i reinkarnirani hitleri su na sve strane. Usamljenom Viktoru Orbanu nedavno su se pridružili Meloni iz Italije, Fico iz Slovačke i Wilders iz Nizozemske, a pravi sumrak demokracije tek bi se trebao dogoditi. Kako prenosi naša „Hina“ i naša „Hrvatska radio-televizija“, stranke krajnje desnice očekuju dobitke na izborima za Europski parlament.

 

Potpredsjednik talijanske vlade Mateo Salvini, radikalni krajnji desničar ekstremno desne radikalne vlade radikalno desne i ekstremne Giorgije Meloni, ugostio je stranke desnice, ispričavamo se, stranke ekstremne desnice iz desetak zemalja EU-a u Firenci. Na sastanku su razgovarali o preustroju Europske unije, čvršćem stavu prema imigraciji i ublažavanju klimatske politike. Okupljene stranke izrazile su želju postati treća snaga u Europskom parlamentu, nakon desnog centra (beskičmenjaci kojima pripada i HDZ) i socijalista (komunista, nećemo se lagati). Grupacija ekstremno desnih radikalista u Europskom parlamentu naziva se Identitet i demokracija (ID). Ispred njih se uz beskičmenjake i komuniste trenutno nalaze zeleni (iznutra crveni), liberalni i nekakve nebitne konzervativne skupine.

Skupu u Firenci preko video linka obratio se i nizozemski Hitler Geert Wilders. Govorio je o novom valu izbornih pobjeda na nacionalnim izborima i političkom zaokretu Europe udesno. Posebno je pohvalio Salvinija kojeg je nazvao svojim političkim uzorom i inspiracijom. Predsjednik stranke radikalne i ekstremne francuske desničarke Marine Le Pen, Jordan Bardella govorio je na talijanskom jeziku o ilegalnim migracijama, istaknuvši da Europa ne smije biti hotel s 5 zvjezdica za Afriku. Pritom je počinio misaoni zločin protiv ljevičarskih osjećaja povezavši masovnu migraciju s nasiljem i zločinima u europskim državama.

 

Spomenute radikalno desne i ekstremne stranke dirnule su u svete sakramente Europske komisije i globalističke ljevice: migraciju, Europsku uniju i klimu. Prvo, migranti ne čine zločine, nisu teret socijalnih sustava i vrlo su dobro asimilirani u europska društva. Drugo, Europska unija funkcionira odlično, novac se troši razumno, sve su države jednake i potiče se politička i intelektualna raznolikost u mnogim pitanjima. I treće, klima je naša religija, dogme smo primili od samog UN-a i sv. Grete od Klimatske pravde. Svi se znanstvenici slažu, stoga oko toga nema rasprave. Heretika Salvinija, koji se usprotivio odluci Europske unije da se do 2035. zabrane automobili s motorom na unutarnje izgaranje, treba privesti nazad u pravu vjeru.

 

Posebno veliku opasnost za Europu predstavljaju novi hitleri iz Alternative za Njemačku (AfD). Zbog njih je zabrinut i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier koji smatra da su glasači AfD-a opasni i da će jednoga dana morati odgovarati za svoje ponašanje koje doprinosi širenju straha u Njemačkoj. Stranka krajnje ekstremno desne desnice u Njemačkoj trenutno ima potporu od 20%. Prokleta demokracija i sloboda izbora!

Tino Chrupalla iz AfD-a podupro je Salvinija u borbi protiv automobila, ali tu njegov ekstremizam ne staje. Tino je bogohulio protiv ukrajinskog predsjednika Zelenskog, rekavši kako Ukrajina neće dobiti rat. Založio se za vraćanje ruskog plina u Njemačku i ponovnu aktivaciju plinovoda Sjeverni tok. Iz nekog neobjašnjivog razloga AfD ne želi žrtvovati njemačku ekonomiju na oltaru nepobjedive europske Ukrajine.

 

Europska unija je u opasnosti izvana i iznutra, govore nam objektivni mediji kojima je u interesu informirati javnost i biti pozitivna promjena u društvu. Njihova neupitna objektivnost i nepristranost u izvještavanju najbolje se očituje u slikama ekstremnih političara koje stavljaju u svoje članke. Meloni, Wilders, Orban, Fico, Salvini, Le Pen i ostali nacifašisti uvijek loše ispadnu kada ih fotografi uslikaju u njihovim nastupima u javnosti. U njihovim očima uvijek možemo vidjeti islamofobiju, ksenofobiju, homofobiju i rusofiliju.

 

Lijevi europarlamentarci puni ljubavi i zabrinutosti za demokraciju predviđaju crne dane za Europu. Francuski političar Raphael Glucksmann smatra da je Europska unija u opasnosti zbog popularnosti krajnje desnice u Europi. Mnogi objektivni politički analitičari smatraju da je uspjeh ekstremne desnice utemeljen na strahu i mržnji prema migrantima, posebno nakon 2015. kada su milijuni Sirijaca i ostalih „izbjeglica“ pristigli u Europu živjeti europski san u miru i suživotu s nevjernicima. Opasne stranke krajnje desnice ne nude nikakva rješenja, slažu se svi mediji, ljevica i klimatolozi koji ne mogu vjerovati da je narod izgubio povjerenje u političke elite koje su svojim potezima u svim poljima učinili život ljepšim u čitavoj Europi, od multikulturalne Švedske do prekrasnog Pariza prožetog krvavim noževima. A Advent i božićno vrijeme tek su pred nama. Uz lampice i šarene kuglice Europom će jednako snažno svijetliti vozila policije i hitne pomoći. Jesu li narodi Europe došli k sebi, pokazat će predstojeći izbori, oni nacionalni i oni euro parlamentarni. Samo neka ne izaberu krajnju desnicu, to bi bilo loše za ilegalnu migraciju, temperaturu i Ukrajinu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.