Jedina prava vjera

Supruga Jordana Petersona postaje katolkinja

Foto: Tammy Peterson, X

Tammy Peterson, supruga poznatog kanadskog profesora psihologije dr. Jordana Petersona, nedavno je svom X profilu objavila poveznicu na intervju jednom katoličkom portalu o svom putu obraćenja na katoličanstvo. Njezin muž bio je ateist, no s vremenom je otkrivao priču o Isusu Kristu i javno obznanio da više nije nevjernik. U javnost je iznio san u kojemu je vidio Isusa Krista kojemu se klanjaju sve velike povijesne ličnosti. U medijskoj kući Daily Wire bavi se teološkim temama u serijalu „Exodus“ gdje obrađuje starozavjetne teme. Nadamo se da će se s vremenom pridružiti svojoj supruzi u zajedništvu s jedinom pravom Crkvom.

 

Tammy Peterson, kao i suprug Jordan, također ima podcast na Youtubeu „The Tammy Peterson Podcast“ u kojemu govori o pitanjima vjere i kulture. Posljednjih četiri godine Tammy se borila sa rakom kojeg je u konačnici i pobijedila i to je zasigurno u njoj potaknulo pitanja o vjeri i smrti. Službeno će postati katolik na Uskrs 2024. kada se katekumeni krste i primaju sakramente u obredima Velike subote. Govoreći o svom djetinjstvu i vezama s kršćanstvom, Tammy kaže da je odrasla u protestantskoj obitelji koja nije prakticirala vjeru, a u sjećanju joj je ostala 104-godišnja baka koja je bila Poljakinja i gorljiva katolkinja. Dok se borila sa bolešću, Tammy je uz sebe imala svoju obitelj i prijateljicu Queenie Yu, obraćenicu na katoličanstvo i članicu organizacije Opus Dei. Yu je donijela krunicu koju je blagoslovio papa Franjo, sliku Blažene Djevice Marije s Djetetom Isusom i zajedno su molile u najtežim trenutcima. Prisjećajući se svoje bolesti, Tammy je posvjedočila da bi joj molitve ponekad otklanjale ne samo psihičku, nego i fizičku bol. Svoje stanje Tammy je počela promatrati kroz duhovni pogled, prihvaćajući bolest kao Božji dar za viši cilj. Molitva je bila svakodnevna aktivnost u bolnici, a često bi potrajala do dugo u noć.

 

Prije nego što je trebala otići na dodatne pretrage u Philadelphiju, upoznala je svećenika Erica Nicolaija koji ju je blagoslovio i preporučio molitve sv. Josemarije Escrive. Petoga dana molitve, njezina operacija je otkazana jer su liječnici u čudu utvrdili da se njezin slučaj riješio „sam od sebe“. Tammy je to pripisala Bogu i novoj prehrani koju i danas prakticira: samo meso i voda. Doktori su već bili odustali od njezina slučaja jer se nikada nije dogodilo da bi pacijent preživio rak koji je Tammy imala. Njen muž Jordan na pitanje podržava li ženin put u Katoličku crkvu rekao je: „To je puno više od toga. Pokušava ciljati više, a ako nekoga volite i oni pokušavaju stremiti nečemu većem, morate biti sretni!“ Sada je red na njemu.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.