Jedina prava vjera

Svećenik u Italiji postavio „dvije Marije“ u jaslice

Foto: Vitaliano Della Sala, Facebook

Italija ima svog Jamesa Martina koji bez posljedica prkosi nauku Crkve i promovira LGBT ideologiju vjernicima iskrivljujući i zamagljujući učenje o ljudskoj seksualnosti i moralu. Kao što je i sam rekao, potaknut novim papinim dokumentom „Fiducia supplinas“, koji zbunjuje vjernike i unosi razdor u Crkvu, svećenik Vitaliano Della Sala želi vjernicima dati do znanja da postoje i „drugačije“ obitelji od onih „tradicionalnih“.

Polupismeni novinar iz „Jutarnjeg lista“ likuje i piše naslov: „'Bogohulne' jaslice razljutile konzervativce u hrvatskom susjedstvu: 'Ovo je u suprotnosti s učenjima Crkve!'“ Po tko zna koji put novinarima bi trebalo objasniti da u Crkvi nema konzervativaca i modernista ili liberala. Ima onih koji slijede ili ne slijede nauk Crkve. „Konzervativci“ o kojima novinar piše su obični vjernici s pravom ogorčeni i ljuti na svećenika koji grubo vrijeđa katolički nauk i Isusa Krista, kojemu se zakleo na vjernost i službu do smrti.

 

Velečasni Della Sala vodi Župu sv. Petra i Pavla u selu Capocastello di Mercogliani, nedaleko Napulja. Na svojoj Facebook stranici Della Sala je objavio sliku jaslica u kojima jedna od „Marija“ ima odjeću u duginim bojama. Uz sliku je objavio tekst koji može pročitati i njegov biskup i nešto napraviti po ovom pitanju. Della Sala piše kako ima mnogo različitih obitelji i otvoreno prkosi crkvenoj hijerarhiji koja ne priznaje „dugine obitelji“ i zato su njegove jaslice jedan oblik protesta protiv toga. Takve obitelji su, piše svećenik koji je trebao još prekjučer biti suspendiran, izložene nehumanim osudama koje se protive Evanđelju. U objavi naširoko govori o ljevičarskim floskulama: rasi, identitetu, ljubavi, migrantima i svemu što vam još padne napamet. U stilu sodomita Jamesa Martina poziva Crkvu na „uključivost“ i „dobrodošlicu“, praveći da Crkva to inače ne radi. Ima jedna razlika o kojoj Martin i Della Sala nikad ne govore, a to je pokajanje u sakramentu ispovijedi i izbjegavanju homoseksualne praske. Vidljive su i papine riječi u propovijedi ovog heretičkog svećenika kada govori o Bogu na periferiji koji traži „marginalizirane“.

Na njegovoj stranici možemo pronaći i Isusa sa medicinskom maskom iz 2020. godine, a u pozadini jaslica vidljiva je zastava s duginim bojama i natpisom „pace“ (mir). Koncept jaslica često koristi kako bi poslao neku političku poruku, najčešće u vezi s migrantima. Svojim postupcima izaziva skandale i ogorčenje vjernika diljem Italije, no izgleda da je zaštićen od svog biskupa koji je vjerojatno oduševljen dokumentom „Fiducia supplicans“, kao i njegov svećenik.

 

Plodova papinog novog dokumenta sve je više, Martin i Della Sala slobodni su u svom djelovanju u kojem skandaliziraju vjernike, a iz Vatikana prefekt Dikasterija za nauk vjere Victor Fernandez uvjerava nas da se ništa nije promijenilo i da bi tekst trebalo čitati sa spokojem i bez predrasuda, kako bi ga se ispravno razumjelo. Kako su ga onda čitali Martin i njegov talijanski kolega? Međutim, ima i ohrabrujućih primjera, mnoge afričke biskupske konferencije i neki u Europi istupili su protiv dokumenta i obznanili svojim svećenicima i vjernicima da nikakvog blagoslova istospolnih parova neće biti. Ako je kardinal Fernandez u pravu kada kaže da se ovim dokumentom ništa ne mijenja, gdje su sankcije za one svećenike koji blagoslivljaju istospolne parove koji su došli po blagoslov isključivo kako bi dobili tu famoznu „legitimaciju“ svoje veze po koju ne bi trebali dolaziti.

Dugine zastave pred oltarom već su dugogodišnja praksa mnogih župnika na Zapadu i s pravom se pitamo ima li zbilja toliko homoseksualaca unutar klera? Pontifikat pape Franje iz godine u godinu pokazuje se pravom tragedijom za Crkvu. Svoje disciplinske ovlasti koristi isključivo kako bi udarao na tzv. konzervativne katolike i biskupe vjerne nauku. S druge strane, sodomiti u Crkvi javno rade što god hoće. Kamo vodi i taj njegov Sinodalni put i kojeg to „duha“ stvarno osluškuju papa Franjo i oni koji ga okružuju u Vatikanu?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.