Politika

Svjetski ekonomski forum u Davosu: Brazilska vještica ritualno kašljala govornicima u kosu

Foto: Screenshot, weforum.org

Svjetski ekonomski forum (WEF) Klausa Schwaba svake godine okuplja političku, gospodarsku i znanstvenu „elitu“ iz cijelog svijeta koja razgovara o gorućim pitanjima i aktualnostima. Jedna od najvažnijih tema za globalističku ljevicu su klimatske promjene i štovanje planeta Zemlje. Nakon klimatskog summita u Dubaiju prošlog mjeseca, Davos je također postao mjestom gdje će se političari boriti za spas svijeta i predlagati radikalne mjere u cilju regulacije svjetske temperature i zadržavanja oceana tamo gdje im je mjesto. WEF je u tu svrhu odlučio uključiti domorodačka plemena i narode iz svih krajeva svijeta, odnosno nebijelce i nekršćane, suprotno od onih koji su od planeta napravili kapitalističku i industrijsku pustoš i time ugrozili sam ljudski opstanak.

 

Na stranicama WEF-a piše kako su domoroci odgovorni za zaštitu 80% Zemljine bioraznolikosti, a čine tek 5% ukupnog stanovništva svijeta. Koliko su važni za planet i pametniji od zapadnog čovjeka u brizi, odnosno štovanju Majke Zemlje, na to pitanje može vam odgovoriti Schwabov Forum: „Zahvaljujući njihovom dugoročnom upravljanju okolišem, domorodačko vodstvo i znanje su kritični za pronalazak smislenih rješenja za klimatsku krizu, obnovu bioraznolikosti i stvaranje održivije veze s našim planetom“. Tko će bolje od znanstvenika sa Zapada, ili neke druge države koja se razvila zahvaljujući napretku zapadne medicine i tehnologije, spasiti planet i donijeti tehnološka rješenja za čistu i jeftinu energiju, nego južnoamerički vračevi, azijski šamani ili poglavice nekakvih plemena koja su u 21. stoljeću dostigla tek kotač, vatru te luk i strijelu?

Oni koji vole planet i znaju živjeti s njime stigli su zrakoplovima, koje je izumio zapadni čovjek iz kršćanske civilizacije, i u Davosu u svojim narodnim nošnjama zazivali nekakve duhove i božanstva nad okupljenim govornicima i publikom. Nakon što je završila rasprava na panelu pod nazivom „Klima i priroda: Nužnost sistemskog odgovora“, na pozornicu je stigla Putanny Yawanawá, žena poglavice Nixiwake iz brazilskog plemena Yawanawá. Na internetskoj stranici WEF-a Yawanawá je navedena na listi koja nosi naziv: „Domorodački lideri koji donose svoje znanje u Davos 2024. godine“. Ukratko, Putanny je jedna od prvih žena u plemenu koja je od starješina dobila najvišu duhovnu inicijaciju. To su prepoznali i brazilski lijevi političari koji su joj u Senatu dodijelili priznanje za „osnaživanje žena“. U mjestu „Sveto selo“ Putanny vrši svoju religijsku ulogu i organizira duhovne odmore.

Voditeljica rasprave najavila je brazilsku vješticu kao nositeljicu „mudrosti naših predaka“. I doista, Putanny je demonstrirala svu mudrost i znanost svog plemena govoreći na portugalskom jeziku o duhovnosti i povezanosti čovjeka sa Zemljom, kombinirajući poganska vjerovanja i neopogansku klimatsku agendu zapadne ljevice. Nakon inspirirajućeg govora, vještica Putanny započela je poganski ritual u kojem je svakome od govornika kihnula u kosu iznad čela. Potom su se svi zajedno s vješticom primili za ruke uz gromoglasni pljesak publike koja je bila oduševljena poganskim činom jer se ništa manje od toga od njih nije očekivalo. Oni koji nisu željeli biti prozvani rasistima su i ustali plješćući ovom nevjerojatnom i zapanjujućem činu. Na kraju su pali i zagrljaji s Putanny koja je „blagoslovila“ okupljene klimatske ratnike.

 

Nastup brazilske vještice i izvođenje poganskog ritualnog čina nad govornicima na klimatskom panelu zapravo se savršeno uklapa u klimatsku agendu. Iako ne nose domorodačku odjeću i boju na licu, svjetski lideri i Schwabovi prijatelji također se ponašaju kao poganski svećenici Majke Zemlje, često govoreći o našem planetu u religijskim terminima i apokaliptičnim slikama. Odbacivši Zapadnu civilizaciju i kršćanstvo kao njezinu temeljnu odrednicu, globalna politička elita svjesno ili nesvjesno traži alternativnu religiju ili duhovnost. Odabrala je Majku Zemlju, odnosno spas planeta Zemlje kao smisao života. Protiv naše Majke redovito griješimo, naprimjer dišući i ispuštajući tako CO2, ali imamo i mogućnost pokajanja i pokore u obliku jedenja kukaca, odricanja od mesa, slobode kretanja, napuštanja automobila pogonjenih fosilnim gorivom, odricanja od potomstva ili prihvaćanja novih poreza i nameta. Želeći se riješiti „nazadnog“ kršćanstva, ljevica se vratila u pretkršćansko poganstvo.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.