Politika

Tko je Senfov direktor Čistoće Davor Vić?

Foto: osijek.sdp.hr

Stranka opasnih namjera Možemo! i njezin najveći sin Tomislav Tomašević Senf obećavali su nam prije svega stručnost i visoke kvalifikacije pri zapošljavanju u gradskim poduzećima i uredima, nakon što preuzmu vlast i pokažu svima kako se gospodari otpadom. Društvenim mrežama kruži video Senfa i njegovih zelenih partizana kako na Jakuševcu podižu zastavu „Zagreb je naš“, kao američki vojnici na Iwo Jimi u Drugom svjetskom ratu. Zašto nisu uzeli neki motiv iz Narodnooslobodilačke borbe? No dobro, to je sada ne tema. Tada su prije šest godina Senf i suradnici obećavali riješiti problem smeća i Jakuševca u gradu Zagrebu jer oni to mogu i znaju, za razliku od onih koji ne mogu i ne znaju, poput pokojnog Milana Bandića za čijeg je mandata grad barem bio čist i uredan. Taj minimum sposobni Senf nikako ne može dostići.

 

Nakon ponovnog urušavanja Jakuševca prilikom čega su stradali radnici, od kojih je jedan ostao bez ruke, na vidjelo izlaze sva lica nesposobne gradske vlasti koju predstavljaju Senf i Možemo!, stranka smeća, venaca i gej klupica na Zrinjevcu. Jedan od veleumova gradonačelnika Senfa je i Osječanin Davor Vić. On je u redu i smije biti vlast u Zagrebu, ali Škoro nije smio, valjda zato što je iz Višnjevca, a ne iz Osijeka?

 

Iako izgleda kao predstavnik studenata filozofije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, 43-godišnji Davor je inženjer građevine i profesionalni SDP-ovac. Na sveučilištu u Osijeku studirao je osam godina, što je u usporedbi s budućom premijerkom Sandrom izuzetno dobro prolazno vrijeme. Shvativši na vrijeme da je za lagodan život bez odgovornosti potrebna stranačka iskaznica, pridružuje se Partiji u Osijeku gdje obnaša visoke stranačke dužnosti na razini grada. Svoju ekspertizu pokazao je u osmogodišnjem vođenju gradske komunalne tvrtke Unikom d.o.o. koju je u odlasku za Zagreb ostavio u minusu od 243 000 kuna, ako je vjerovati „Glasu Slavonije“. Nova uprava Unikoma po njegovom odlasku ustanovila je nenaplaćena potraživanja od fizičkih osoba u iznosu od 9,5 milijuna kuna. Tijekom stolovanja u Osijeku, izazivao je brojne kritike zbog načina vođenja tvrtke koja je često bila na sudu sa svojim zaposlenicima. Jedan od boljih poteza povukao je 2019. kada je, u skladu sa svojim socijalističkim uvjerenjem, građanima Osijeka povisio cijenu odvoza otpada. E tako se stvaraju prihodi u socijalizmu s ljudskim licem!

Međutim, kada pokažete nesposobnost u gradskoj upravi, a pritom ste i uvjereni partijaš, za vas će se pronaći još bolja sinekura – direktor zagrebačke Čistoće. Njegov izuzetan potencijal prepoznao je Senf te mu dao plaću od 26 000 kuna bruto, plus 4500 kuna za najam stana i 500 kuna za režije. Davor se još i naljutio kada je ovaj podatak izašao u medije preko gradske Skupštine. Tko je to vidio, da se znaju plaće javnih službenika! Naravno, dobio je i službeni automobil. Nadamo se da je električni, u skladu s vjerskim uvjerenjima možemovaca.

Davor ima i privatan obrt imena IstokBiro, koji prema podacima Fine baš i ne posluje nešto dobro. Otvoren je 2021. godine i bavi se „stručnim konzultacijama“, vezanim za građevinu i okoliš. Lako je imati privatan obrt kada ti je glavni prihod najviša plaća jednog direktora u zagrebačkom Holdingu.

 

Vić se u Zagrebu prvi put proslavio kada je podijelio ekspresne otkaze radnicima Čistoće koji su prosvjedovali protiv loših uvjeta rada i načina prikupljanja otpada. Tom prilikom je i Senf obukao radno odijelo ne bi li pokazao da je veći Bandić od pokojnog Bandića. Vić je otkaze morao povući, a pritom je i lagao o plaćama radnika Čistoće, navodeći one najveće koje uključuju dodatke koje nemaju svi zaposlenici. Kakav kadar zagrebačke vlasti! Dijeli ekspresne otkaze i potom iznosi neistine o plaćama. S takvim stavom prema radnicima, Katarina Peović i (ne)Radnička fronta uzet će im glasove zaposlenih u Čistoći.

Ovih dana Vić je opet postao interesom medija i javnosti zbog nesreće na Jakuševcu, no kako sam kaže, za ništa nije kriv niti odgovoran. Kao ni Senf ni Možemo. Krivac leži dva metra pod zemljom na Mirogoju, a možemovci se s njime i dan danas obračunavaju preko pitanja njegovog nadgrobnog spomenika. Ništa čudno za ljude koji štuju zagrebačke „osloboditelje“ iz 1945. koji su se obračunavali i sa grobovima svojih neprijatelja. Mrtvima su zatirali grob, a onima koje su nakon rata ubili uskratili su dostojan ukop i počivalište.

 

Nova gradska vlast Vića je ovako predstavila: „Prije dolaska u Čistoću Davor Vić je osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU-a o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom mandatu realizirana je izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.“ Vidite, Davor je bio odličan direktor Unikoma. Lažni domoljubi šire laži o njemu. Koliko je stručan i ne treba mu stranačka iskaznica za rad pod Senfom, govori nam i njegov dobar odnos s Biljanom Borzan, SDP-ovom europarlamentarkom, koja ga je navodno predložila Siniši Hajdašu-Dončiću, glavnom čovjeku za kadroviranje s možemovcima u Zagrebu. No, vjerujemo da su to samo tračevi, jer Davor ima impresivnu biografiju i isto takve rezultate u svojim poslovima u Osijeku.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.